REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Florin Beu, de la Daf Trans, nu vrea să plătească amenda de 60.000 de lei dată de Garda de Mediu

Florin Beu, de la Daf Trans, nu vrea să plătească amenda de 60.000 de lei dată de Garda de Mediu

Virgil STOIAN 2 iunie 2023 | 00:00 3673

Daf Trans 2000 SRL, firma controlată de mangaliotul Florin Beu, este cunoscută ca un cal breaz pentru contractele pe care le câștigă, pe bandă rulantă, cu primăriile din județ. Contracte de zeci de milioane de euro au intrat în conturile celui care ar fi un apropiat al primarului din Mangalia, Radu Cristian. Însă, există momente în viață când nu le poți avea pe toate. Nici măcar marele Florin Beu nu le poate avea pe toate, iar norocul pare să nu-i mai surâdă. În noiembrie 2021, firma a fost amendată cu 60.000 de lei după ce a pătruns și a circulat cu autovehiculele și utilajele din dotare în perimetrul protejat (zona strict protejată Grindul Chituc) din Rezervația Biosferei Delta Dunării, fără acte de reglementare eliberate de Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. După ce în primă instanță magistrații i-au respins cererea de anulare a amenzii, Florin Beu a depus recurs, care urmează să se judece.

Florin Beu, de la Daf Trans, nu vrea sa plateasca amenda de 60.000 de lei data de Garda de Mediu

La sfârșitul lui 2021, Daf Trans 2000 SRL, subcontractor al austriecilor de la Strabag, își transportase utilajele grele prin mijlocul rezervației, până la Periboina, trecând inclusiv prin zona strict protejată din Grindul Chituc. Strabag a câștigat și trebuie să ducă la capăt un contract de 15 milioane de euro pentru reabilitarea stăvilarelor Edighiol și Periboina, parte dintr-un proiect mult mai amplu, în valoare de 800 de milioane de euro, care prevede reducerea eroziunii costiere pe litoralul românesc.

Florin Beu, de la Daf Trans, nu vrea sa plateasca amenda de 60.000 de lei data de Garda de MediuGrindul Chituc

Este același proiect prin care s-au mărit plajele din Mamaia. Avizul de mediu pentru reabilitarea stăvilarelor de la Edighiol și Periboina spunea că toate utilajele și materialele necesare reabilitării stăvilarelor vor fi transportate numai pe mare, cu gabarele, fără a se intra în zonele protejate ale rezervației. Însă Daf Trans, nu doar că și-a dus utilajele pe roți, dar a și lărgit drumul deja existent, l-a nivelat și bătătorit, ca să nu aibă nici o problemă. Motiv pentru care firma a fost amendată de Garda de Mediu, cu care se și judecă, pentru anularea amenzii, dosarul ajungând pe masa judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța, după ce, pe fond, Daf Trans a pierdut procesul.

Florin Beu, de la Daf Trans, nu vrea sa plateasca amenda de 60.000 de lei data de Garda de MediuMinuta judecătorească

Date despre Daf Trans

Despre Florin Beu, de la Daf Trans 2000, nu se știu foarte multe, decât că este născut și crescut în Mangalia și că firma pe care o controlează este sugativă a banilor publici. DAF Trans 2000 SRL este, așa cum mai spus, abonată la contractele din bani publici, inclusiv la cele din PNDL, potrivit unei analize a ONG-ului Expert Forum. Societatea a avut, în anul 2021, cifra de afaceri de 88.922.409 lei, profit de 5.586.979 lei, datorii de 64.977.587 lei.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis respingerea, ca neîntemeiată, a cererii de chemare în judecată formulată de Daf Trans 2000 în contradictoriu cu Garda Națională de Mediu. Sentința nu este definitivă, urmând a se judeca recursul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru Silviu era acolo pentru ca se poate ...
1
0
Va spun cu tot dragul, presari si comentatori : you are closing to zero. Mai aveti importanta doar intre voi, la masa in familie sau in parc la table. PA.
1
3
Inca unul care profita de Statul Roman slab,daca Romania era un stat de drept puternic atunci plateau totzi agarici astia fara se comenteze,caci stiau ca daca au comis fapta si nu platesc in termen de x zile,dupa trecerea termenului plateau amenda plus o sanctiune de N lei pentru fiecare zi de intarziere,asha este in tarile civilizate ale lumi.
5
0
Este sageata primarului talhar Radu Cristian!!! Inghite toate contractele de la Primaria Mangalia si de pe unde mai are influenta fostul sef al Garzii Financiare. Mafia spagara devalizează tot.
11
0
Daf Trans este unul dintre cei care a distrus drumul Corbu Vadu cu camioanele supraincarcate cu stabilopozi… El si Black Sea Oil and Gas. Iar noi ne rupem acum masinile !
11
1
Bravo lui, acum 20 de ani era un amarat de sofer pe Raba la Icral. Cu imprumutati de la Tudorica, si-a cumparat si el o Raba si de acolo a inceput sa se dezvolte. Daca l-a dus capul sa faca un imperiu bravo lui. Amenda e maruntis pentru el. Bravo vagabontule!
6
3
Daca este zona protejata, atunci ce sa caute cu utilajele pe acolo
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614