REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Florin Chelaru, DEZAMĂGIT de ’circul electoral’ făcut de MATEI! Video

Florin Chelaru, DEZAMĂGIT de ’circul electoral’ făcut de MATEI! Video

Replica API 15 septembrie 2020 | 23:31 2535

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, totodată și candidat PSD pentru obținerea unui nou mandat în fruntea administrației publice locale, a vorbit despre noutățile din oraș și despre cum dorește să câștige încrederea cetățenilor. Nu a fost ocolit nici subiectul scandalului care i-a avut în prim-plan pe fostul primar Nicolae Matei și președintele Consiliului Județean Constanța pe tema înființării Centrului de Permanență Năvodari.

Începutul anului școlar în pandemie a pus în dificultate Ministerul Educației, dar și autoritățile locale, care s-au aflat în fața unei premiere. Rămâne de văzut dacă măsurile luate până acum vor ajuta la limitarea infectărilor sau vom asista la o explozie de cazuri. Până atunci, primarul orașului Năvodari spune că a oferit sprijinul cadrelor didactice și elevilor pentru ca activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții. În plus, Florin Chelaru va aloca bani și pentru testarea tuturor profesorilor din localitate.

„Problema nu este legată doar de baza materială, ci și de organizarea copiilor. Am avut discuții cu toți directorii, fiecare dintre ei mi-au comunicat punctul lor de vedere. Ca primar, le-am spus că sunt 100% alături de ei. În mod normal, școala la Năvodari va fi în sistem hibrid, o parte dintre elevi vor învăța de acasă, iar cealaltă parte vor veni la școală. Știu că va fi un început de an stângaci, dar sperăm că prin măsurile luate elevii vor învăța în condiții de siguranță. La Năvodari nu avem cadre didactice cu COVID-19, nu am fost informat despre astfel de cazuri. Am înțeles necesitatea testării profesorilor și îmi doresc ca împreună să facem aceste teste. Pe data de 21, în ședința extraordinară de Consiliu Local vom aloca sume suplimentare atât pentru măști de protecție, tablete, cât și pentru teste pentru toți profesorii din orașul Năvodari. Toate cadrele didactice din oraș vor fi testate.”, a declarat Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari.

Detalii despre realizarea Centrului Multifuncțional de Sănătate Năvodari

Năvodărenii beneficiază, în sfârșit, de un Centru Multifuncțional de Sănătate aflat în subordinea Spitalului de Urgență Constanța, care beneficiază de unitate de primiri urgențe, laborator de analize și asistență medicală pentru mai multe specialități.

„Orașul Năvodari a dorit întotdeauna un act medical mult mai bun decât cel pe care-l aveam. De-a lungul timpului, oamenii politici au promis că vor face acest lucru pentru Năvodari. În momentul în care am ajuns primar, mi-am dat seama că este vital să facem ceva în domeniul sănătății. Doar că nu aveam clădire și nici pârghiile la momentul respectiv și a trebuit să o luăm ușor, ușor. Am discutat cu președintele CJC, pentru clădirea pe care o aveau dumnealor în administrare, în centrul orașului Năvodari. L-am rugat să propună darea în proprietate publică acest spațiu, astfel încât să-l putem repara. În niciun caz nu este vorba doar de văruit o clădire. În acest moment, clădirea a fost rearanjată în așa fel încât să respectă circuitele impuse de DSP. Am făcut extrem de multe reparații, care pot fi în orice moment verificate. Am primit și sprijinul CJC prin dotările pe care acest spital le-a primit. Spun spital pentru că în mintea mea și a tuturor năvodărenilor, Centrul de Permanență este spital.”, a mai precizat Florin Chelaru, primar și candidat PSD la Primăria Năvodari.

„Sunt trist că un lucru bun pentru oraș ajunge subiect de circ electoral”

Inaugurarea Centrului de Sănătate Multifuncţional Năvodari a fost urmată de un mare scandal făcut de candidatul la Primăria Năvodari, Nicolae Matei, de altfel şi fost primar al aceluiaşi oraş. Faţa evenimentului a fost luată de circul făcut de Matei, candidat la primărie din partea partidului Neamul Românesc, împreună cu gaşca sa de susţinători care acuzau că Centrul de Sănătate a fost inaugurat deşi nu are toate avizele necesare.

„Sunt trist că un lucru bun pentru orașul Năvodari ajunge subiect de circ electoral. Vreau să mulțumesc domnului Calapod, Matei și Dobre, pentru lucrurile bune pe care le-au făcut în orașul Năvodari. Acest spital, că-i mare sau mic, este un bun al orașului Năvodari și trebuie să rămână așa. În cel mai bun caz putem vorbi despre ce putem face pentru a-l extinde, cu ce secții putem veni în completare. Putem dezvolta acest spital. Răutățile nu ar trebui să intre în discuțiile năvodărenilor. Sunt trist că, în anul 2020, încă se mai folosesc astfel de jocuri. Am văzut acel schimb de replici și este o pată pe obrazul orașului nostru. În 2020 nu mai merităm un astfel de comportament. Greutatea cea mare nu a fost să facem clădirea spitalului, ci trecerea de barierele înaintea înființării Centrului Multifuncțional.”, a afirmat Florin Chelaru.

Linie CT BUS între Năvodari și Constanța

O altă promisiune care vizează năvodărenii este transport public care să lege orașul de municipiul Constanța. În cadrul ședinței extrarodinare din 21 septembrie a Consiliului Local Năvodari se va vota aprobarea înființării Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Transport.

„Primarii vor fi împuterniciți să semneze această asociere, care va fi înregistrată la instanță. Toate UAT vor da o hotărâre prin care se va delega către CT Bus acest tip de transport. În urmă cu câțiva ani, RATC era o societate în faliment, RATC, plină de datorii și nu avea posibilitatea de a duce o linie în plus. Municipiul Constanța s-a dezvoltat, la fel ca orașul Năvodari, în așa fel încât a devenit lipit unul de altul. Îmi doresc să fac acest transport în primul rând pentru copiii din orașul Năvodari. Vreau să creez un cadru de siguranță, inclusiv pentru bătrâni și persoane cu nevoi speciale. Până acum a fost vorba de un transport privat între două UAT-uri și nu am avut baza legală pentru a acționa, însă acum vorbim despre un transport public.”, a mai precizat Florin Chelaru.

Mai multe detalii despre proiectele care vizează dezvoltarea orașului Năvodari veți putea afla urmărind restul interviului.

Video:

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920