REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Florin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

Florin Chelaru, primarul din Năvodari: Nu spun că PSD este pe VAL, dar NU este nici sub VAL, cum își doresc unii

Replica API 2 octombrie 2020 | 00:14 5038

Năvodărenii și-au ales primarul la alegerile din 27 septembrie, reconfirmându-l pe Florin Chelaru în funcție. Acesta a reușit să convingă o parte a electoratului că merită să-și ducă proiectele la bun sfârșit. Cu toate că a câștigat alegerile, Chelaru este nemulțumit de faptul că alegătorii, mai ales cei tineri, au ales să-și îndrepte voturile către alți candidați, în condițiile în care a realizat în mandatul care tocmai s-a încheiat, proiecte benefice acestora. ”Am spus năvodărenilor că, ceea ce votăm, aia va ieși”, a precizat Chelaru. Una peste alta, edilul este pregătit să preia cel de-al doilea mandat, să-și continue proiectele și speră ca noii consilieri să aibă înțelepciunea să voteze în ședințe pentru oameni, și nu politic.

Florin Chelaru a făcut o retrospectivă a campaniei electorale, despre care spune că a fost una acidă, cu acuzații mincinoase venite din partea adversarilor săi, dar în special a candidatului PNR, Nicolae Matei. ”A fost o campanie dură, puțin anormală. Am observat faptul că acestea ajung să fie câștigate mai mult pe negativism. Așa s-a întâmplat și la Năvodari, Nicolae Matei a fost cel mai acid, așa mi s-a părut, a avut acuzații pe care nu am putut să le accept. Plecasem de la o relație de prietenie, m-am gândit că, în momentul în care a dorit să candidez, intrăm pe picior de egalitate și respect, respect ca oameni, că nu mai vorbesc de prietenie. Din păcate, nu am ajuns să ne acordăm acest respect. Sunt un pic dezamăgit, dar consider că el va avea întotdeauna respectul meu și o să îi fiu alături dacă, cumva, o să aibă nevoie de mine”, a spus Florin Chelaru.

Cât despre ceilalți candidați…

”Au fost și alți contracandidați care și-au câștigat numărul de voturi nu neapărat pe minciuni grosolane, dar pe minciuni care nu ar trebui acceptate. Nu poți să fii în consiliu 4 ani, să votezi fiecare din proiectele pe fonduri europene pe care le-a avut orașul, să vezi toată lupta pe care am dus-o eu, ca Executiv, pentru a îndeplini aceste proiecte, și să vii în campanie să spui că nu am făcut nimic, că prea târziu am făcut. Toate proiectele la care se reduce campania lui, care sunt constructive, sunt legate de câini, de curățenie și digitalizare. Pe de o parte acest lucru s-a întâmplat și cu ceilalți contracandidați. A fost o campanie ca toate celelalte din România. A existat o anumită nemulțumire a contracandidaților față de mine. Dar nu am răspuns, nu am atacat pe X sau Y, sau să încerc să caut o latură negativă. Nu am avut nicio reacție negativă față de ei”, a mai continuat primarul.

Locul 2 pentru Costel Dumitrașcu, o reală surpriză și pentru Florin Chelaru

O reală surpriză la alegerile de la Năvodari a fost scorul obținut de Costel Dumitrașcu, candidatul PMP la primărie, care a obținut 21,98 %, față de 27,32, scorul obținut de câștigătorului Florin Chelaru. ”Nu pot să nu-l felicit pentru rezultatul foarte bun. Nu m-am așteptat. Este un lucru foarte bun, e un moment de atenție și pentru mine”, a mai transmis primarul.

Deși a câștigat un nou mandat, edilul are o ușoară dezamăgire față de tinerii din Năvodari, ale căror voturi s-au îndreptat către contracandidatul său, Costel Dumitrașcu. Deși, spune el, a realizat destule proiecte pentru aceștia. ”Am luat de a 0 un cartier pentru tineri, proiectul City Bus, pentru tineri, vreau să fac o școală, am făcut cele mai moderne baze sportive pentru tineri. Lucrurile acestea nu au fost atât de importante pentru tinerii din Năvodari așa cum au fost ideile domnului Dumitrașcu. Îl felicit, dar ce se întâmplă cu tineretul din Năvodari, pentru mine este o dilemă. Nu poți să încerci să faci ceva, iar voturile să le primească cel care nu a făcut nimic.

Primarul din Năvodari, ales pentru cel de-al doilea mandat, vrea să-și ducă proiectele la bun sfârșit, cele mai multe finanțate din fonduri europene. Însă, o altă prioritate este găsirea unei soluții în vederea respectării unor hotărâri de instanță ce vizează plata unor datorii, moștenite de la foștii primari, și care sunt de ordinul milioanelor de euro. Bani pe care trebuie să-i plătească din bugetul local.

Componența Consiliului Local Năvodari

Componența Consiliului Local este următoarea: PSD-6 mandate, PNL-3 mandate, PMP și PNR -4 mandate și 2-USR. Chelaru spune că nu va face nicio alianță pentru a obține majoritatea. ”Nu mai vreau să fac alianțe. Într-o situație de acest fel, nu mă mai interesează alianțele. Eu sunt aliat cu oamenii din Năvodari. Nu mai am posibilitatea acum să fac compromisuri. Pentru ce? Pentru proiecte europene pe care eu le-am implementat? Voi veni cu proiectele pe care le am, le voi continua, iar consilierii să hotărască. Năvodariul trebuie să înțeleagă că fiecare, în funcție de ce face, își va asuma. Trebuie să înțeleagă că are ce a votat. Nu trebuie să scoată un țap ispășitor. Le-am spus că ce vor vota, aia va ieși. Nu e Chelaru vinovat că vrea să facă ceva și nu iese. Eu mă bat pentru ce am promis, să se bată și ei pentru ce au promis. Am făcut multe lucruri în Năvodari și am luat 5 consilieri”, a specificat alesul șef din Năvodari.

Chelaru, despre eșecul lui Făgădău: Poate comunicarea către constănțeni nu a fost destul de bună

Florin Chelaru a comentat și situația de la Constanța, despre eșecul lui Decebal Făgădău. ”Sunt trist vizavi de ce s-a întâmplat la Constanța. L-am cunoscut pe Decebal și l-am cunoscut în momentele în care își dorea să dezvolte orașul și sunt sigur că poate comunicarea către constănțeni nu a fost destul de bună. Nu pot să nu spun că Decebal e un bun primar, foarte deștept că, probabil, odată implementate anumite proiecte, nu i-au ieșit la timp. Sunt o mie și o sută de probleme întâmpinate de un primar pe care nu le înțeleg decât funcționarii publici”, a comentat Chelaru, care nu a ezitat să transmită și un mesaj noii conduceri. Doresc ca actualul primar să-i ducă proiectele mai departe, sunt sigur că lucrurile nu vor fi atât de ușoare iar constănțenii să fie mulțumiți de alegerea făcută. Urez succes echipei care va conduce Constanța”, a încheiat el.

Cât despre PSD, ”nu spun că este pe val, dar nu este nici sub val, cum își doresc unii. Modul în care vor vota cetățenii în decembrie va fi altul. Noi nu am avut timp să facem o analiză clară vizavi de ce s-a întâmplat. Nu subestimați totuși ideea de social democrație în România pentru că alegerile naționale vor avea un alt trend. Eu așa sper. S-a votat omul și modul de a comunica”, a mai precizat edilul.

Iar, vizavi despre relația cu noua conducere a Consiliului Județean, Chelaru a precizat: ”Relația trebuie să fie una de lucru și sper să găsesc înțelegere la conducerea Consiliului Județean. Îmi doresc o relație echilibrată, îmi doresc ca Mihai Lupu, președintele CJ, să susțină în continuare spitalul de la Năvodari mai ales că a fost năvodărean, a trăit în Năvodari”.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920