rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 8 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Florin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului a discutat despre problemele cu care se confruntă orașul la acest moment, vorbim despre sistemul de termoficare, alunecările de teren din zona Pieței de Pește, între care și piedicile pe care le întâmpină în realizarea tuturor proiectelor. De asemenea, edilul a enunțat și multitudinea de proiecte pe care le demarează în orașul pe care îl administrează. În materialul de mai jos puteți urmări toate subiectele dezbătute în cadrul interviului.

Florin Chelaru se află la al doilea mandat de primar al orașului Năvodari. Prezent fiind în cadrul studioului Replica de Constanța, edilul a discutat despre situația actuală în care se află orașul la un an de la preluarea noului mandat, despre proiectele pe care le are în derulare în comunitate, dar și despre problemele legate de sistemul de termoficare și alunecările de teren. O altă problemă arzătoare a orașului este și podul de peste Ecluză, pod ce va fi reabilitat, conform celor declarate de primar.

Ce înseamnă un an de mandat

„Să spun că sunt probleme, aș vrea să încerc să nu intru în astfel de lucruri. Avem probleme cu proiectele pe care le avem în implementare, deși pașii pe care îi parcurgem sunt destul de lenți din punctul meu de vedere, dar, dat fiind conjunctura politică, este foarte greu să mai stai de vorbă cu cineva într-un minister. Se știe foarte bine situația actuală politică a României.

Avem toate proiectele în diferite stadii, unele sunt chiar la momentul la care le vom începe, mă refer la podul peste Ecluză, unde vom da ordinul de începere la finalul acestei luni, putem să vorbim despre proiectul de canalizare în Mamaia Sat, unde avem probleme cu constructorii, am avut discuții cu RAJA și cu reprezentanții constructorului și avem ceva nemulțumiri, în maximum o lună de zile vom începe și la Școala numărul 3. Pentru fiecare dintre aceste proiecte apar nenumărate tipuri de documente pe care noi trebuie să le luăm și în felul acesta putem să le facem să fie văzute de către năvodăreni.

Avem destul de multe proiecte care sunt în lucru. Față de 2020, atunci când am preluat cel de-al doilea mandat, suntem tot la muncă, cu proiectele în minte”, a declarat edilul orașului.

Despre problemele sistemului de termoficare al orașului Năvodari

Sistemul de termoficare al orașului Năvodari mai are, în prezent, 1.500 de abonați, din 10.000. Dintre aceștia, 1.200 de abonați înregistrează datorii în sumă de 1,5 milioane lei. „Lumea trebuie să știe că termoficarea a fost gândită pentru toate apartamentele din blocuri, undeva în jur de 10.000 de apartamente, la acest moment mai avem doar 1.500 de apartamente. Funcționăm sub capacitatea normală a acestui sistem de termoficare. La aceștia 1.500 de abonați, avem 1.200 restanțieri, de aici a apărut o primă problemă litigiu UT Midia-Termica. Termica nu ia banii de la populație, populație neplătind, Termica nu are ce bani să dea mai departe către U.T. Midia. Pe de altă parte, mai este o problemă legată de certificatele verzi. Acestea, bineînțeles, au fost facturate de către U.T. Midia la un an distanță de momentul în care s-au consumat.

Noi trebuie să facturăm celor care au consumat, aceștia fiind în anii trecuți, lucrul acesta mă aduce într-o imposibilitate de a putea să facturăm, pentru că oamenii s-au debranșat și au trecut către centrale pe gaze.

Noi, ca să putem să facturăm, avem nevoie de informațiile legate de aceste certificate verzi și trebuie să avem și baza legală să putem să împărțim valoarea certificatelor la populația care consumă. Lucrurile acestea se vor rezolva pe cale amiabilă cu U.T. Midia. Din discuțiile pe care le-am avut, începând cu 1 noiembrie.”, spune Florin Chelaru.

Alunecarea de teren din zona Pieței de Pește

În ultima perioadă s-a înregistrat o alunecare de teren pe o bucată de taluz din dreptul Pieței de Pește, fiind afectată stația pentru transportul în comun.

„Acest fenomen a apărut din 2 proiecte. În primul rând, noi, pe un proiect european avem amenajarea acelui teren, taluzul respectiv, cu spații verzi și sistem de irigații. În momentul în care udăm acel gazon am venit cu un alt proiect european și am pus o stație, stația respectivă a avut, din punctul de meu de vedere, o încărcătură cu mult mai mare decât ar fi trebuit. În momentul în care am irigat de-a lungul timpului, s-a observat că acea zonă s-a dus la vale.

Strada niciodată nu a fost și nici nu va fi în pericol. Bulevardul Năvodari nu a avut apă pluvială, tot timpul acolo se aduna apă. Nu există pericol, vom retaluza zona și vom face în așa fel încât lumea să stea liniștită.”, declară primarul.

Podul de peste Ecluză

Vești extraordinare pentru năvodăreni! Primăria orașului Năvodari se apucă de supralărgirea podului de peste ecluză. „Toată lumea știe cât este de importantă este stațiunea Mamaia Nord pentru Năvodari, dar și pentru stațiunea Mamaia din Constanța. Acolo, întotdeauna, este un mare dop, din punct de vedere al circulației. Dimineața, cei care pleacă spre Constanța stau la coadă, seara, invers. Lucrul acesta l-am luat în calcul în urmă cu 4-5 ani, pe PNDL 2, am depus documentele. Au trecut câteva etape, marea majoritate a năvodărenilor sunt sau nu informați despre aceste etape. Trebuie să spun că am avut și ghinionul ca în ultimii doi ani, așa cum știu toți românii, au crescut prețurile materialelor și manoperei. Pentru un proiect din 2016, constructorul nu se mai încadrează în valoarea de la acel moment, chiar dacă la acel moment a semnat cu noi contractul.

Conductele vor fi băgate sub trotuar. La acest moment avem 2 benzi, dar vom micșora trotuarele, vom face să intre 3 benzi, vom repara și podul, dar și structura podului, vom veni cu trotuare moderne și parapeți moderni, totul trebuie finalizat până în luna mai. Circulația va fi cu circuit reversibil electronic, să existe fluidizarea traficului. Trebuie să iasă acest proiect, este foarte important pentru noi, ca și oraș”, a mai spus Florin Chelaru.

Despre proiectele din orașul Năvodari

„Avem proiecte pe fonduri europene, avem proiecte pe programe naționale, dar și proiecte pe care le finanțăm cu banii din bugetul local, banii orașului. La momentul aceasta avem proiecte peste tot. Să încep cu proiectele finanțate din banii năvodărenilor, asfaltăm strada Apusului, intrăm pe Locomotivei, strada Lanului, Labirint, zona de nord a orașului. La momentul acesta punem locuri de joacă pentru copii, în Peninsulă, Mamaia Sat și unul în cartierul de case din zona străzii Stadionului. Am finalizat o parte din spațiile verzi, am venit cu covorul, am instalat sistemele de irigații. Vorbim de sistemul de parcări și spații verzi pe care vrem să le facem în cartierul din zona Ogorului, lucrăm la mărirea numărului de parcări și bineînțeles, spațiile verzi care sunt în zonă, ne dorim să venim cu sistem de irigații și plantări de pomi.

Vorbim și despre proiecte pe programe naționale, am finalizat Midia Sat, canalizare și apă, asfalt, dar și zona de Mamaia Nord, unde constructorul mai are de făcut câteva lucrări.

Avem și proiecte europene multe. Vorbim despre liceu, lucrăm la fațadă, pe interior au fost finalizate, ne dorim să terminăm lucrările până la finalul anului. Casa de Cultură, suntem în situația în care așteptăm proiectul și, odată cu proiectul acesta, intrăm în muncă. Suntem la nivel de licitație cu asfaltările pe principalele străzi ale orașului. Vom asfalta strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constanței, vom supralărgi strada Plopilor, zic eu că la finalul lunii februarie ne apucăm de treabă. Avem și școala, fiind singura școală pe care orașul o face după Revoluție și am nevoie să am noroc de seriozitate a constructorilor. Avem și lucrări pe zona de centru al orașului, zona în care la fiecare ploaie mai serioasă canalizarea refula, motiv de glume de către cei din opoziție. Vom face puțin deranj în zonă, dar vom avea nevoie de sprijinul cetățenilor.

Mai sunt și proiecte care nu se văd momentan, proiecte legate de strategia de turism a stațiunii Mamaia Nord, regulamentul de parcări, vom achiziționa parcometre, vom veni cu OMD-ul, zic eu că avem treabă în oraș.”, declară primarul.

Linia CT Bus spre Năvodari mai are de așteptat

Înfiinţarea liniei de transport 23, pe ruta Constanţa-Năvodari, pe care ar urma să opereze autobuzele din flota CT Bus, mai are de aşteptat. Iată ce spune Florin Chelaru despre acest subiect: „Linia CT BUS nu ține doar de orașul Năvodari, ci de conducerea pe care o are la acest moment. Știu că există o deschidere pentru a face acest proiect, noi dorim să devenim partener al acestei companii, iar conducerea municipiului Constanța a înțeles acest lucru. Înțeleg că și la Constanța sunt foarte multe certuri în consiliu local și mă gândesc că nu au timp și de problemele altora, Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu. Eu sunt sigur că și conducerea Constanței va înțelege acest lucru și se va da drumul la acest proiect”, a încheiat primarul Florin Chelaru.

Mai multe detalii despre subiectele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Andreea VREJOIU

vineri, 22 octombrie 20213566
Audiență ÎN DIRECT cu primarul VERGIL CHIȚAC!
GANDUL.RO
Ofertă ireală la Lidl! Clienții au crezut că nu văd bine, costă doar 7 lei!
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5455

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6774
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2707
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...5087

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2510
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2627
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3488

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO2053
3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video1652
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1636

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat1922
28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3717
Vremea
1.8°1.8° - 2.8° miercuri, 8 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 90%
Vânt: 10.82 m/s
Presiune: 1005 milibari

Loto
6/4916101518404
5/40313937292122
joker8530361713
Horoscop
mai mult...SPSportRT
8 dec 00:00SportAtletico Madrid s-a calificat în optimi - AC Milan, învinsă de rezervele lui Liverpool (Rezultatele serii)

Clasată pe ultimul loc înaintea ultimei etape a grupei B, Atletico Madrid a reuşit să se califice în optimile...207

8 dec 00:00SportKylian Mbappe şi Lionel Messi au reuşit câte o "dublă" pentru PSG / RB Leipzig, victorie cu Manchester City

Kylian Mbappe și Lionel Messi au reușit câte o "dublă", marți, în meciul cu Club Brugge, scor 4-1, din Champions...149

8 dec 00:00SportRomânia, învinsă categoric de Norvegia - Tricolorele merg cu 2 puncte în Grupele Principale

Naționala României a rezistat doar 20 de minute în fața puternicei reprezentative a Norvegiei. Nordicele s-au impus...231

8 dec 23:41SportSuporterii echipei Glasgow Rangers au primit interdicție la Lyon

Clubul Glasgow Rangers s-a declarat "derutat şi frustrat" de decizia Ministerului francez de Interne de a interzice...211

Local
8 dec 23:44LocalBEŢI şi PĂRĂ PERMIS, pe străzile din Constanţa

La data de 7 decembrie a.c., în jurul orei 5.45, polițiști din cadrul Secției 9 Rurală Topraisar au identificat un...317

8 dec 23:44LocalCovid-19 la Constanța: 49 de NOI CAZURI de INFECTARE; Incidența, în scădere

Până marți, 7 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.788.260 de cazuri de infectare cu noul...709

8 dec 23:43LocalAutoturism de LUX căutat de autoritățile din Norvegia, descoperit de poliţiştii de frontieră constănţeni

521

8 dec 23:43LocalLUCRĂRI RAJA! TECHIRGHIOL, fără APĂ POTABILĂ, VINERI, 10 DECEMBRIE

Vineri – 10 decembrie 2021, în intervalul orar 09.30 – 18.00, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei către toți...357

8 dec 23:43LocalACCIDENT RUTIER pe A2, sensul spre CONSTANȚA: VICTIMA, un PIETON

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe Autostrada A2...663

8 dec 00:02LocalINCENDIU la mansarda unui BLOC de pe strada Pictor Nicolae Grigorescu

478

Politică
8 dec 19:17PoliticăCristian Diaconescu, despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina: 'Orice fel de dialog este mai bun decât tăcerea'

În relațiile internaționale orice fel de dialog este mai bun decât tăcerea, deci faptul că președintele american...115

8 dec 00:00PoliticăCiucă, despre taxarea marilor companii: Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii...116

8 dec 00:00PoliticăVoluntari din echipele de acordare a primului ajutor în caz de situaţii de urgenţă, decoraţi de Iohannis

98

8 dec 22:59PoliticăCiucă: S-a luat în discuţie să se iniţieze un proiect nou cu privire la certificatul COVID

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, înainte de începerea şedinţei coaliţiei de guvernare, că se discută...278

8 dec 23:00PoliticăMinistrul Energiei dă asigurări că NU rămânem fără gaz

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări, marţi, că românii nu vor rămâne fără gaz în luna februarie...185

8 dec 23:03PoliticăParlamentul a votat obligativitatea montării repartitoarelor de căldură în apartamente

705

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3488

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...2053

3 dec 00:06InterviuriDEPUTATUL Lucian Lungoci: PSD susține ELIMINAREA taxei de pod de la Fetești! Video

1652

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...5087

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2510

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2627

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

În ultima perioadă, USR este văzut ca ultima roată la căruță, atât la nivel național, cât și local, în...1636

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1922

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

3717

Monden
8 dec 00:00MondenConcurent la „America’s Got Talent”, mort din cauza COVID-19

Fanii emisiunii „America’s Got Talent”, varianta din State a emisiunii „Românii au talent”, au primit vestea...116

8 dec 00:00MondenMiss Universe 2021 - Frumuseţea bate pandemia

Cele mai frumoase femei din lume au fost primite în mod excepţional în Israel pentru a participa la finala Miss...137

8 dec 02:34MondenUltimele zile din viaţa lui Liz Taylor. Îşi redecorase dormitorul

152

8 dec 00:00MondenPrinţesa Charlene de Monaco va lipsi de la ziua gemenilor ei, pe 10 decembrie

Starea de sănătate a Prinţesei Charlene este departe de a fi una stabilă. Mai mult, surse de la palatul monegasc se...122

8 dec 00:00MondenArtistul stradal Banksy s-a angajat să ajute la salvarea clădirii unei foste închisori

Banksy s-a oferit să strângă câteva milioane de lire necesare achiziţionării închisorii din oraşul britanic...107

8 dec 00:00MondenPeste 1.000 de obiecte şi accesorii legendare ale designerului Karl Lagerfeld, scoase la licitaţie

99

Mapamond
8 dec 00:00MapamondSUA au anunţat un boicot diplomatic al JO de iarnă de la Beijing

SUA au anunţat luni un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, potrivit unui...95

8 dec 00:00MapamondPolemică în SUA, după ce un republican a postat o fotografie cu familia sa cu arme de foc în faţa bradului de Crăciun

Un ales republican a stârnit duminică o polemică în SUA din cauza unei fotografii pe care a postat-o pe o reţea de...108

8 dec 00:00MapamondCoronavirus: Primarul din New York impune vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul privat

94

Sănătate
8 dec 00:00SănătateVaccinul antigripal și alergiile - ce trebuie să știi?

Copiii mai mici de 5 ani - în special cei mai mici de 2 ani - prezintă un risc crescut de a dezvolta complicații...91

8 dec 00:00SănătateCercetătorul care a descoperit varianta Omicro: 'Atât de multe mutații într-un interval scurt de timp'

Viteza cu care varianta Omicron pare să fi acumulat modelul său neobișnuit de mutații este un motiv de îngrijorare,...108

8 dec 00:00SănătateCreatoarea AstraZeneca: 'Următoarea pandemie ar putea fi mai gravă și mai contagioasă'

92

8 dec 01:59SănătateStresul la locul de muncă crește riscul cardiovascular mai ales pentru femei

Stresul la locul de muncă, tulburările de somn și oboseala, considerate factori de risc netradiționali pentru...101

8 dec 00:00SănătateCum poți să îți albești dinții natural, acasă

Un zâmbet alb și strălucitor îți oferă încredere în tine. Află cum îți poți albi singură dinții acasă,...141

8 dec 00:00SănătateAnalize care vizează nivelul de vitamine și minerale din organism

Vitaminele și mineralele joacă roluri importante în menținerea stării de sănătate. De ce analize e nevoie pentru...89

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT