rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 16 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Florin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului a discutat despre problemele cu care se confruntă orașul la acest moment, vorbim despre sistemul de termoficare, alunecările de teren din zona Pieței de Pește, între care și piedicile pe care le întâmpină în realizarea tuturor proiectelor. De asemenea, edilul a enunțat și multitudinea de proiecte pe care le demarează în orașul pe care îl administrează. În materialul de mai jos puteți urmări toate subiectele dezbătute în cadrul interviului.

Florin Chelaru se află la al doilea mandat de primar al orașului Năvodari. Prezent fiind în cadrul studioului Replica de Constanța, edilul a discutat despre situația actuală în care se află orașul la un an de la preluarea noului mandat, despre proiectele pe care le are în derulare în comunitate, dar și despre problemele legate de sistemul de termoficare și alunecările de teren. O altă problemă arzătoare a orașului este și podul de peste Ecluză, pod ce va fi reabilitat, conform celor declarate de primar.

Ce înseamnă un an de mandat

„Să spun că sunt probleme, aș vrea să încerc să nu intru în astfel de lucruri. Avem probleme cu proiectele pe care le avem în implementare, deși pașii pe care îi parcurgem sunt destul de lenți din punctul meu de vedere, dar, dat fiind conjunctura politică, este foarte greu să mai stai de vorbă cu cineva într-un minister. Se știe foarte bine situația actuală politică a României.

Avem toate proiectele în diferite stadii, unele sunt chiar la momentul la care le vom începe, mă refer la podul peste Ecluză, unde vom da ordinul de începere la finalul acestei luni, putem să vorbim despre proiectul de canalizare în Mamaia Sat, unde avem probleme cu constructorii, am avut discuții cu RAJA și cu reprezentanții constructorului și avem ceva nemulțumiri, în maximum o lună de zile vom începe și la Școala numărul 3. Pentru fiecare dintre aceste proiecte apar nenumărate tipuri de documente pe care noi trebuie să le luăm și în felul acesta putem să le facem să fie văzute de către năvodăreni.

Avem destul de multe proiecte care sunt în lucru. Față de 2020, atunci când am preluat cel de-al doilea mandat, suntem tot la muncă, cu proiectele în minte”, a declarat edilul orașului.

Despre problemele sistemului de termoficare al orașului Năvodari

Sistemul de termoficare al orașului Năvodari mai are, în prezent, 1.500 de abonați, din 10.000. Dintre aceștia, 1.200 de abonați înregistrează datorii în sumă de 1,5 milioane lei. „Lumea trebuie să știe că termoficarea a fost gândită pentru toate apartamentele din blocuri, undeva în jur de 10.000 de apartamente, la acest moment mai avem doar 1.500 de apartamente. Funcționăm sub capacitatea normală a acestui sistem de termoficare. La aceștia 1.500 de abonați, avem 1.200 restanțieri, de aici a apărut o primă problemă litigiu UT Midia-Termica. Termica nu ia banii de la populație, populație neplătind, Termica nu are ce bani să dea mai departe către U.T. Midia. Pe de altă parte, mai este o problemă legată de certificatele verzi. Acestea, bineînțeles, au fost facturate de către U.T. Midia la un an distanță de momentul în care s-au consumat.

Noi trebuie să facturăm celor care au consumat, aceștia fiind în anii trecuți, lucrul acesta mă aduce într-o imposibilitate de a putea să facturăm, pentru că oamenii s-au debranșat și au trecut către centrale pe gaze.

Noi, ca să putem să facturăm, avem nevoie de informațiile legate de aceste certificate verzi și trebuie să avem și baza legală să putem să împărțim valoarea certificatelor la populația care consumă. Lucrurile acestea se vor rezolva pe cale amiabilă cu U.T. Midia. Din discuțiile pe care le-am avut, începând cu 1 noiembrie.”, spune Florin Chelaru.

Alunecarea de teren din zona Pieței de Pește

În ultima perioadă s-a înregistrat o alunecare de teren pe o bucată de taluz din dreptul Pieței de Pește, fiind afectată stația pentru transportul în comun.

„Acest fenomen a apărut din 2 proiecte. În primul rând, noi, pe un proiect european avem amenajarea acelui teren, taluzul respectiv, cu spații verzi și sistem de irigații. În momentul în care udăm acel gazon am venit cu un alt proiect european și am pus o stație, stația respectivă a avut, din punctul de meu de vedere, o încărcătură cu mult mai mare decât ar fi trebuit. În momentul în care am irigat de-a lungul timpului, s-a observat că acea zonă s-a dus la vale.

Strada niciodată nu a fost și nici nu va fi în pericol. Bulevardul Năvodari nu a avut apă pluvială, tot timpul acolo se aduna apă. Nu există pericol, vom retaluza zona și vom face în așa fel încât lumea să stea liniștită.”, declară primarul.

Podul de peste Ecluză

Vești extraordinare pentru năvodăreni! Primăria orașului Năvodari se apucă de supralărgirea podului de peste ecluză. „Toată lumea știe cât este de importantă este stațiunea Mamaia Nord pentru Năvodari, dar și pentru stațiunea Mamaia din Constanța. Acolo, întotdeauna, este un mare dop, din punct de vedere al circulației. Dimineața, cei care pleacă spre Constanța stau la coadă, seara, invers. Lucrul acesta l-am luat în calcul în urmă cu 4-5 ani, pe PNDL 2, am depus documentele. Au trecut câteva etape, marea majoritate a năvodărenilor sunt sau nu informați despre aceste etape. Trebuie să spun că am avut și ghinionul ca în ultimii doi ani, așa cum știu toți românii, au crescut prețurile materialelor și manoperei. Pentru un proiect din 2016, constructorul nu se mai încadrează în valoarea de la acel moment, chiar dacă la acel moment a semnat cu noi contractul.

Conductele vor fi băgate sub trotuar. La acest moment avem 2 benzi, dar vom micșora trotuarele, vom face să intre 3 benzi, vom repara și podul, dar și structura podului, vom veni cu trotuare moderne și parapeți moderni, totul trebuie finalizat până în luna mai. Circulația va fi cu circuit reversibil electronic, să existe fluidizarea traficului. Trebuie să iasă acest proiect, este foarte important pentru noi, ca și oraș”, a mai spus Florin Chelaru.

Despre proiectele din orașul Năvodari

„Avem proiecte pe fonduri europene, avem proiecte pe programe naționale, dar și proiecte pe care le finanțăm cu banii din bugetul local, banii orașului. La momentul aceasta avem proiecte peste tot. Să încep cu proiectele finanțate din banii năvodărenilor, asfaltăm strada Apusului, intrăm pe Locomotivei, strada Lanului, Labirint, zona de nord a orașului. La momentul acesta punem locuri de joacă pentru copii, în Peninsulă, Mamaia Sat și unul în cartierul de case din zona străzii Stadionului. Am finalizat o parte din spațiile verzi, am venit cu covorul, am instalat sistemele de irigații. Vorbim de sistemul de parcări și spații verzi pe care vrem să le facem în cartierul din zona Ogorului, lucrăm la mărirea numărului de parcări și bineînțeles, spațiile verzi care sunt în zonă, ne dorim să venim cu sistem de irigații și plantări de pomi.

Vorbim și despre proiecte pe programe naționale, am finalizat Midia Sat, canalizare și apă, asfalt, dar și zona de Mamaia Nord, unde constructorul mai are de făcut câteva lucrări.

Avem și proiecte europene multe. Vorbim despre liceu, lucrăm la fațadă, pe interior au fost finalizate, ne dorim să terminăm lucrările până la finalul anului. Casa de Cultură, suntem în situația în care așteptăm proiectul și, odată cu proiectul acesta, intrăm în muncă. Suntem la nivel de licitație cu asfaltările pe principalele străzi ale orașului. Vom asfalta strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constanței, vom supralărgi strada Plopilor, zic eu că la finalul lunii februarie ne apucăm de treabă. Avem și școala, fiind singura școală pe care orașul o face după Revoluție și am nevoie să am noroc de seriozitate a constructorilor. Avem și lucrări pe zona de centru al orașului, zona în care la fiecare ploaie mai serioasă canalizarea refula, motiv de glume de către cei din opoziție. Vom face puțin deranj în zonă, dar vom avea nevoie de sprijinul cetățenilor.

Mai sunt și proiecte care nu se văd momentan, proiecte legate de strategia de turism a stațiunii Mamaia Nord, regulamentul de parcări, vom achiziționa parcometre, vom veni cu OMD-ul, zic eu că avem treabă în oraș.”, declară primarul.

Linia CT Bus spre Năvodari mai are de așteptat

Înfiinţarea liniei de transport 23, pe ruta Constanţa-Năvodari, pe care ar urma să opereze autobuzele din flota CT Bus, mai are de aşteptat. Iată ce spune Florin Chelaru despre acest subiect: „Linia CT BUS nu ține doar de orașul Năvodari, ci de conducerea pe care o are la acest moment. Știu că există o deschidere pentru a face acest proiect, noi dorim să devenim partener al acestei companii, iar conducerea municipiului Constanța a înțeles acest lucru. Înțeleg că și la Constanța sunt foarte multe certuri în consiliu local și mă gândesc că nu au timp și de problemele altora, Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu. Eu sunt sigur că și conducerea Constanței va înțelege acest lucru și se va da drumul la acest proiect”, a încheiat primarul Florin Chelaru.

Mai multe detalii despre subiectele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Andreea VREJOIU

vineri, 22 octombrie 20214418
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
mai mult...Interviuri
10 aug 00:03InterviuriViceprimarul Ionuț Rusu: Vor fi agenți sub acoperire în taxiuri și licențele vor fi retrase! Video

Viceprimarul Constanţei, Ionuţ Rusu, a fost în studioul Replica, marţi, 9 august, pentru a discuta despre despre...3571

3 aug 00:23InterviuriCristina Dumitrache, deputat PSD: Terapia cu canabis este folosită în depresie, anxietăți, Parkinson! Video1765
28 iul 13:51InterviuriMircea Dobre, mesaj către Stroe: Dacă ești prea în vârstă și nu mai ai nervi de oțel, ieși la pensie și lasă-i pe alții. Video2832
23 iul 00:05InterviuriViceprimarul Constanței: Turiștii nu mai vin în Mamaia că, în afară de plajă, nu mai au ce să facă!

Viceprimarul Florin Cocargeanu (USR) a fost prezent în studioul Replica de Constanța, vineri, 22 iulie, unde a vorbit...2962

20 iul 00:07InterviuriPrefectul Silviu Coșa: Pandemic vorbind, suntem în valul 6 de Covid! Video1401
1 iul 00:10InterviuriZoom Beach a dat startul distracției: sporturi nautice, filme în aer liber și mega petreceri. Video4451
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video2870
20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video5026
24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5396

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video4197
19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO8491
Vremea
30.1°26.9° - 30.1° marţi, 16 august 2022
ConstanțaUmiditate: 59%
Vânt: 7.03 m/s
Presiune: 1008 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
16 aug 00:00SportTenis de masă: Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs, medaliaţi cu argint în proba de dublu mixt la Europene

Perechea română Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs a obţinut medaliile de argint în proba de dublu mixt a Campionatelor...196

16 aug 00:00SportTenis: Simona Halep a urcat pe locul 6 în clasamentul WTA

Românca Simona Halep a urcat nouă locuri faţă de săptămâna trecută şi se află pe poziţia a şasea a...255

16 aug 00:00SportFotbal: Real Madrid a smuls victoria cu nou promovata Almeria, în prima etapă din campionatul Spaniei

Real Madrid, campioana en titre a Spaniei, a smuls victoria cu 2-1 pe terenul nou promovatei Almeria, duminică în...200

16 aug 00:00SportÎnot: Ungurul Kristof Milak, aur la 100 m fluture la Europenele de la Roma

Ungurul Kristof Milak a câştigat duminică medalia de aur în proba de 100 m fluture la Campionatele Europene de...206

Local
16 aug 13:26LocalDoi infractori cu procese la Cluj și Mureș, arestați la Constanța!

Kiss Imre Zoltan Csaba a fost arestat preventiv de către magistrații Judecătoriei Constanța, alături de Irsai...512

16 aug 23:40LocalAcțiuni ale polițiștilor pentru prevenirea furturilor din autoturisme

În perioada 12-14 august a.c., polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia, împreună cu jandarmi din cadrul...309

16 aug 23:41LocalRazii în Mangalia! A plouat cu amenzi

426

16 aug 23:39LocalForțele Navale: Întreruperea slujbei oficiată de ÎPS Teodosie, cauzată de o defecțiune tehnică

Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul...828

16 aug 23:40LocalFocurile de artificii de Ziua Marinei, reprogramate, din cauza condiţiilor meteo

Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din cadrul evenimentelor de Ziua Marinei de la...786

16 aug 23:43LocalPompierii, intervenție pentru degajarea unui copac căzut pe strada Decebal

În cursul zilei de luni, 15 august a.c., din cauza ploilor torenţiale de la Constanţa, creanga unui copac a căzut pe...419

16 aug 23:41LocalAccident între Negru Vodă și Darabani, a fost implicată și o căruță

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină luni, 15 august, între localitățile Negru Vodă...536

16 aug 23:41LocalVasile Dîncu, Ministrul Apărării, mesaj de Ziua Marinei

,,Printr-o frumoasă tradiție, instituită în urmă cu 120 de ani, prăznuirea Adormirii Maicii Domnului, considerată...337

16 aug 23:41LocalAutoritatea Navală Română, mesaj cu ocazia Zilei Marinei Române

378

Politică
16 aug 00:00PoliticăDeputat PSD: 'Astăzi, reușim să umilim Biserica Ortodoxă!'

Deputatul PSD Laurenţiu-Viorel Gîdei, fost primar al orașului Târgu Bujor din județul Galați, a declarat, într-o...349

16 aug 00:00PoliticăCiolacu: Felicit toţi marinarii care au onorat până la capăt demnitatea uniformei şi a steagului tricolor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, îi felicită, de Ziua Marinei, pentru "profesionalism şi...175

16 aug 23:58PoliticăClotilde Armand, acuzații grave la adresa unui ministru: depun plângere penală împotriva lui

478

16 aug 00:00PoliticăOrban acuză partidele de la putere că 'au generat noi cheltuieli'

Dacă ne uităm pe execuția bugetară pe primele șase luni, cheltuielile cu bunuri și servicii au crescut cu 37%,...178

16 aug 00:00PoliticăGuvernul a majorat prognoza de creștere a inflației, salariul minim scade

Guvernul a îmbunătăţit prognoza de creştere economică din acest an de la 2,9% la 3,5%, dar a majorat rata...230

16 aug 00:00PoliticăLider central PNL îl critică pe un ministru UDMR: 'Probabil va intra într-o discuție despre remaniere'

Vicepreședintele PNL Virgil Guran a declarat luni, la Antena 3, că nu este normală absența ministrului Sportului,...182

16 aug 23:59PoliticăKlaus Iohannis, în Portul Militar Constanța: ,,La mulți ani, dragi marinari!” Video

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent și în acest an la manifestările de la Constanța, cu ocazia...442

16 aug 23:59PoliticăPrima întâlnire dintre Klaus Iohannis și Kelemen Hunor, după declarațiile scandaloase ale lui Viktor Orban

Ziua Marinei va fi sărbătorită în acest an atât în portul militar, unde va avea loc ceremonia oficială, dar şi...408

16 aug 00:07PoliticăCîmpeanu: "Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu"

645

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3607

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2870

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5026

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5396

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4197

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8491

Monden
16 aug 00:00MondenActriţa Maia Morgenstern, la 20 de ani după 'The Passion of the Christ': 'Rămâne bucuria de a fi fost aleasă'

Actriţa Maia Morgenstern, cunoscută la nivel mondial ca fiind interpreta Fecioarei Maria în filmul "Patimile lui...186

16 aug 00:00MondenO actriţă din Beverly Hills 90210 s-a stins la numai 64 de ani

Actriţa americană Denise Dowse, cunoscută pentru rolurile sale din serialele „Beverly Hills 90210” şi mai recent...219

16 aug 00:00MondenPrinţul Harry şi soţia sa, Meghan, vor merge într-un turneu de caritate în Marea Britanie şi Germania

172

16 aug 00:00MondenVictor Slav, urmărit de ghinion. A fost dat în judecată de Robert Negoiță, primarul Sectorului 3

Victor Slav este urmărit de ghinion! Fostul soț al Biancăi Drăgușanu nu are deloc noroc în afaceri! Se pare că a...216

16 aug 00:00MondenActorul Paul Ipate, hărțuit și jignit online. Jojo, reacție de milioane!

Actorii nu se simt prea confortabil atunci când sunt luați în colimator de hărțuitori care nu fac altceva decât...457

16 aug 00:00MondenFostul soţ al lui Britney Spears, condamnat după ce a apărut neinvitat la nunta starului pop

Jason Alexander, 40 de ani, care a fost căsătorit pentru scurt timp cu Britney Spears, a fost condamnat pentru...188

16 aug 00:00MondenBernard-Henri Lévy: Salman Rushdie ar trebui să primească Premiul Nobel pentru Literatură

Scriitorul Salman Rushdie, spitalizat în stare gravă după ce a fost înjunghiat în Statele Unite, ar trebui să...164

16 aug 00:00MondenNouăzeci şi şapte de filme bulgare, accesibile prin European Film Gateway

Arhiva Naţională Bulgară de Film (BNFA) şi-a extins prezenţa pe portalul online European Film Gateway cu încă 54...163

16 aug 00:08MondenVestea că Florin Salam trăieşte sărbătorită cu artificii în cluburile de fiţe

1603

Mapamond
16 aug 00:00MapamondPeste 20.000 migranţi au traversat ilegal Canalul Mânecii către Regatul Unit în acest an

Numărul migranţilor care au traversat ilegal Canalul Mânecii spre Anglia de la începutul anului a depăşit 20.000,...158

16 aug 00:09MapamondRusia anunţă că va facilita accesul experţilor AIEA la centrala nucleară ucraineană Zaporojie

Rusia va face ''tot ce este necesar'' pentru a le permite experţilor Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică...239

16 aug 18:09MapamondElveția resimte puternic criza energetică: măsură prin care se aliniază Uniunii Europene

263

16 aug 18:19MapamondBulgaria: 12 pasageri internaţi după un accident în care a fost implicat un autocar

Un autocar din Serbia a fost implicat duminică seara într-un accident în Bulgaria în care au fost răniţi copii şi...176

16 aug 00:00MapamondArmenia: Bilanţul exploziei de la Erevan a urcat la cinci morţi

Bilanţul exploziei de origine nedeterminată produsă duminică într-o zonă comercială din capitala Armeniei,...167

16 aug 00:00MapamondAtacul soldat cu 11 morţi în Muntenegru ar fi fost comis din cauza unei dispute legate de chirie

O dispută legată de chirie ar fi fost motivul pentru care un bărbat în vârstă de 34 de ani a ucis vineri după...206

16 aug 18:10MapamondVal de alerte cu bombă la Chișinău - Aeroportul și alte 9 locații au fost evacuate

Oamenii legii din republica Moldovaau fost puși pe jar după ce o persoană necunoscută a anunțat că în sediul...233

16 aug 18:10Mapamond42 de state, inclusiv România, cer Rusiei să îşi retragă imediat trupele de la centrala nucleară Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă...361

16 aug 18:10MapamondIncendiu într-o biserică creștină din Egipt

350

Sănătate
16 aug 00:00SănătateBeneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării

Beneficiul antidepresivelor ar putea fi pus sub semnul întrebării întrucât depresia nu este legată de un...180

16 aug 16:59SănătateAlarmant: Poliomielita se răspândește discret pe întreaga planetă

Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, un alt semn că boala, care nu a mai fost...180

16 aug 00:00SănătateProcedura necesară pentru hemodializă

150

16 aug 17:57SănătateCum poți dezvolta cancer pulmonar fără să fumezi. „Ucigașul tăcut” din casa ta

Printre cele mai comune cauze de cancer pulmonar se află, după fumat, încă un element prezent în casele multora...319

16 aug 00:00SănătateCum afli dacă ai polipi pe colon și în ce situații se pot transforma în cancer

Polipii pe colon duc la cancer? Polipii colonici reprezintă formaţiuni tumorale benigne sub forma unor excrescenţe de...265

16 aug 00:00SănătateEMA anunță că Pfizer BioNTech va produce un vaccin împotriva tulpinilor Omicron

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea să aprobe în această toamnă un vaccin împotriva covid-19 al...168

16 aug 00:00SănătateIodul lui Rafila, mai apreciat în Moldova decât în România

Șeful Directiei generale asistență medicală și socială din Primăria Chișinău, Boris Gîlca, a declarat pentru...159

16 aug 16:54SănătateMinisterul Sănătăţii: 281 de persoane cu COVID - internate la terapie intensivă

Un număr de 3.740 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 122 mai multe faţă de...166

16 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: Peste 2.200 de cazuri noi de COVID-19

158

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT