rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 3 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Florin CHELARU va REZOLVA problema alunecării de teren de la Piața de Pește! Video

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari, a fost prezent în studioul Replica de Constanța. În cadrul interviului a discutat despre problemele cu care se confruntă orașul la acest moment, vorbim despre sistemul de termoficare, alunecările de teren din zona Pieței de Pește, între care și piedicile pe care le întâmpină în realizarea tuturor proiectelor. De asemenea, edilul a enunțat și multitudinea de proiecte pe care le demarează în orașul pe care îl administrează. În materialul de mai jos puteți urmări toate subiectele dezbătute în cadrul interviului.

Florin Chelaru se află la al doilea mandat de primar al orașului Năvodari. Prezent fiind în cadrul studioului Replica de Constanța, edilul a discutat despre situația actuală în care se află orașul la un an de la preluarea noului mandat, despre proiectele pe care le are în derulare în comunitate, dar și despre problemele legate de sistemul de termoficare și alunecările de teren. O altă problemă arzătoare a orașului este și podul de peste Ecluză, pod ce va fi reabilitat, conform celor declarate de primar.

Ce înseamnă un an de mandat

„Să spun că sunt probleme, aș vrea să încerc să nu intru în astfel de lucruri. Avem probleme cu proiectele pe care le avem în implementare, deși pașii pe care îi parcurgem sunt destul de lenți din punctul meu de vedere, dar, dat fiind conjunctura politică, este foarte greu să mai stai de vorbă cu cineva într-un minister. Se știe foarte bine situația actuală politică a României.

Avem toate proiectele în diferite stadii, unele sunt chiar la momentul la care le vom începe, mă refer la podul peste Ecluză, unde vom da ordinul de începere la finalul acestei luni, putem să vorbim despre proiectul de canalizare în Mamaia Sat, unde avem probleme cu constructorii, am avut discuții cu RAJA și cu reprezentanții constructorului și avem ceva nemulțumiri, în maximum o lună de zile vom începe și la Școala numărul 3. Pentru fiecare dintre aceste proiecte apar nenumărate tipuri de documente pe care noi trebuie să le luăm și în felul acesta putem să le facem să fie văzute de către năvodăreni.

Avem destul de multe proiecte care sunt în lucru. Față de 2020, atunci când am preluat cel de-al doilea mandat, suntem tot la muncă, cu proiectele în minte”, a declarat edilul orașului.

Despre problemele sistemului de termoficare al orașului Năvodari

Sistemul de termoficare al orașului Năvodari mai are, în prezent, 1.500 de abonați, din 10.000. Dintre aceștia, 1.200 de abonați înregistrează datorii în sumă de 1,5 milioane lei. „Lumea trebuie să știe că termoficarea a fost gândită pentru toate apartamentele din blocuri, undeva în jur de 10.000 de apartamente, la acest moment mai avem doar 1.500 de apartamente. Funcționăm sub capacitatea normală a acestui sistem de termoficare. La aceștia 1.500 de abonați, avem 1.200 restanțieri, de aici a apărut o primă problemă litigiu UT Midia-Termica. Termica nu ia banii de la populație, populație neplătind, Termica nu are ce bani să dea mai departe către U.T. Midia. Pe de altă parte, mai este o problemă legată de certificatele verzi. Acestea, bineînțeles, au fost facturate de către U.T. Midia la un an distanță de momentul în care s-au consumat.

Noi trebuie să facturăm celor care au consumat, aceștia fiind în anii trecuți, lucrul acesta mă aduce într-o imposibilitate de a putea să facturăm, pentru că oamenii s-au debranșat și au trecut către centrale pe gaze.

Noi, ca să putem să facturăm, avem nevoie de informațiile legate de aceste certificate verzi și trebuie să avem și baza legală să putem să împărțim valoarea certificatelor la populația care consumă. Lucrurile acestea se vor rezolva pe cale amiabilă cu U.T. Midia. Din discuțiile pe care le-am avut, începând cu 1 noiembrie.”, spune Florin Chelaru.

Alunecarea de teren din zona Pieței de Pește

În ultima perioadă s-a înregistrat o alunecare de teren pe o bucată de taluz din dreptul Pieței de Pește, fiind afectată stația pentru transportul în comun.

„Acest fenomen a apărut din 2 proiecte. În primul rând, noi, pe un proiect european avem amenajarea acelui teren, taluzul respectiv, cu spații verzi și sistem de irigații. În momentul în care udăm acel gazon am venit cu un alt proiect european și am pus o stație, stația respectivă a avut, din punctul de meu de vedere, o încărcătură cu mult mai mare decât ar fi trebuit. În momentul în care am irigat de-a lungul timpului, s-a observat că acea zonă s-a dus la vale.

Strada niciodată nu a fost și nici nu va fi în pericol. Bulevardul Năvodari nu a avut apă pluvială, tot timpul acolo se aduna apă. Nu există pericol, vom retaluza zona și vom face în așa fel încât lumea să stea liniștită.”, declară primarul.

Podul de peste Ecluză

Vești extraordinare pentru năvodăreni! Primăria orașului Năvodari se apucă de supralărgirea podului de peste ecluză. „Toată lumea știe cât este de importantă este stațiunea Mamaia Nord pentru Năvodari, dar și pentru stațiunea Mamaia din Constanța. Acolo, întotdeauna, este un mare dop, din punct de vedere al circulației. Dimineața, cei care pleacă spre Constanța stau la coadă, seara, invers. Lucrul acesta l-am luat în calcul în urmă cu 4-5 ani, pe PNDL 2, am depus documentele. Au trecut câteva etape, marea majoritate a năvodărenilor sunt sau nu informați despre aceste etape. Trebuie să spun că am avut și ghinionul ca în ultimii doi ani, așa cum știu toți românii, au crescut prețurile materialelor și manoperei. Pentru un proiect din 2016, constructorul nu se mai încadrează în valoarea de la acel moment, chiar dacă la acel moment a semnat cu noi contractul.

Conductele vor fi băgate sub trotuar. La acest moment avem 2 benzi, dar vom micșora trotuarele, vom face să intre 3 benzi, vom repara și podul, dar și structura podului, vom veni cu trotuare moderne și parapeți moderni, totul trebuie finalizat până în luna mai. Circulația va fi cu circuit reversibil electronic, să existe fluidizarea traficului. Trebuie să iasă acest proiect, este foarte important pentru noi, ca și oraș”, a mai spus Florin Chelaru.

Despre proiectele din orașul Năvodari

„Avem proiecte pe fonduri europene, avem proiecte pe programe naționale, dar și proiecte pe care le finanțăm cu banii din bugetul local, banii orașului. La momentul aceasta avem proiecte peste tot. Să încep cu proiectele finanțate din banii năvodărenilor, asfaltăm strada Apusului, intrăm pe Locomotivei, strada Lanului, Labirint, zona de nord a orașului. La momentul acesta punem locuri de joacă pentru copii, în Peninsulă, Mamaia Sat și unul în cartierul de case din zona străzii Stadionului. Am finalizat o parte din spațiile verzi, am venit cu covorul, am instalat sistemele de irigații. Vorbim de sistemul de parcări și spații verzi pe care vrem să le facem în cartierul din zona Ogorului, lucrăm la mărirea numărului de parcări și bineînțeles, spațiile verzi care sunt în zonă, ne dorim să venim cu sistem de irigații și plantări de pomi.

Vorbim și despre proiecte pe programe naționale, am finalizat Midia Sat, canalizare și apă, asfalt, dar și zona de Mamaia Nord, unde constructorul mai are de făcut câteva lucrări.

Avem și proiecte europene multe. Vorbim despre liceu, lucrăm la fațadă, pe interior au fost finalizate, ne dorim să terminăm lucrările până la finalul anului. Casa de Cultură, suntem în situația în care așteptăm proiectul și, odată cu proiectul acesta, intrăm în muncă. Suntem la nivel de licitație cu asfaltările pe principalele străzi ale orașului. Vom asfalta strada Rândunelelor, strada Albinelor, strada Constanței, vom supralărgi strada Plopilor, zic eu că la finalul lunii februarie ne apucăm de treabă. Avem și școala, fiind singura școală pe care orașul o face după Revoluție și am nevoie să am noroc de seriozitate a constructorilor. Avem și lucrări pe zona de centru al orașului, zona în care la fiecare ploaie mai serioasă canalizarea refula, motiv de glume de către cei din opoziție. Vom face puțin deranj în zonă, dar vom avea nevoie de sprijinul cetățenilor.

Mai sunt și proiecte care nu se văd momentan, proiecte legate de strategia de turism a stațiunii Mamaia Nord, regulamentul de parcări, vom achiziționa parcometre, vom veni cu OMD-ul, zic eu că avem treabă în oraș.”, declară primarul.

Linia CT Bus spre Năvodari mai are de așteptat

Înfiinţarea liniei de transport 23, pe ruta Constanţa-Năvodari, pe care ar urma să opereze autobuzele din flota CT Bus, mai are de aşteptat. Iată ce spune Florin Chelaru despre acest subiect: „Linia CT BUS nu ține doar de orașul Năvodari, ci de conducerea pe care o are la acest moment. Știu că există o deschidere pentru a face acest proiect, noi dorim să devenim partener al acestei companii, iar conducerea municipiului Constanța a înțeles acest lucru. Înțeleg că și la Constanța sunt foarte multe certuri în consiliu local și mă gândesc că nu au timp și de problemele altora, Năvodari, Ovidiu, Cumpăna, Mihail Kogălniceanu. Eu sunt sigur că și conducerea Constanței va înțelege acest lucru și se va da drumul la acest proiect”, a încheiat primarul Florin Chelaru.

Mai multe detalii despre subiectele discutate puteți urmări în materialul video de mai jos:

Video:

Andreea VREJOIU

vineri, 22 octombrie 20213538
SKINMED CLINIC, Centrul de Excelență Dermatologie București
GANDUL.RO
'Doamnă, lăsați-ne în pace! Avem treabă' - A murit după ce medicii au certat-o și au trimis-o acasă!
mai mult...Interviuri
25 noi 00:10InterviuriLa REPLICA se dă REPLICA: CHIȚAC ar RENUNȚA la PROTOCOLUL de COLABORARE locală cu USR. VIDEO (I)

Între jocurile politice de culise, strategiile pentru preluarea noului Guvern și discuțiile pentru o eventuală...5310

26 noi 00:10InterviuriVergil CHIȚAC vrea PASAJ RUTIER la IEȘIRE din ORAȘ, spre CARREFOUR! VIDEO (II)6522
27 noi 00:11InterviuriVa CANDIDA Vergil CHIȚAC pentru un nou MANDAT, la Primăria CONSTANȚA? Vezi ce zice! (III)2518
10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4950

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video2386
27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO2428
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3221

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO1866
26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video1512
6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1791

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI3564
27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video3239
Vremea
9.4°9.4° - 10.7° vineri, 3 decembrie 2021
ConstanțaUmiditate: 71%
Vânt: 4.15 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/49121731292748
5/4018373640326
joker3111171626
Horoscop
mai mult...SPSportRT
3 dec 00:00SportCristiano Ronaldo, încă o bornă impresionantă. Portughezul a înscris în derby-ul Manchester United - Arsenal

Cristiano Ronaldo a înscris două goluri pentru Manchester United în derby-ul de pe teren propriu cu Arsenal Londra,...362

3 dec 00:00SportCM Handbal (f): Brazilia, victorie în fața Croației - Rezultatele înregistrate joi

Germania, Ungaria (Grupa F), Coreea de Sud, Danemarca (F), Brazilia, Japonia (G) și Austria (H) au obținut victorii,...302

3 dec 00:00SportFotbal: Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României

Universitatea Craiova s-a calificat în semifinalele Cupei României la fotbal după ce a învins formaţia de liga a...247

3 dec 23:27SportSpania a învins Argentina la scor în primul meci al Campionatului Mondial de handbal feminin

Spania s-a impus, miercuri, cu scorul de 29-13, în fața Argentinei, în primul meci al Campionatului Mondial de...332

Local
3 dec 23:44LocalACCIDENT RUTIER în localitatea Lumina

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați, joi, 2 decembrie a.c., să intervină în localitatea Lumina, la...552

3 dec 12:04LocalPreotul TĂNĂSESCU zice că e INUTIL certificatul VERDE în BISERICĂ!

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi șeful DSU, Raed Arafat, au discutat, joi, cu...663

3 dec 00:02LocalMUZEUL de ARTĂ POPULARĂ, în cărți pentru RESTAURARE

234

3 dec 23:43LocalCoronavirus la Constanța: 1.336 de persoane, în carantină, și 991, izolate la domiciliu

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 68.578 de persoane...231

3 dec 23:43LocalCOVID-19: 43 de NOI CAZURI de INFECTARE, la Constanța. INCIDENȚA pe MUNICIPIU a ajuns 1,96

Până joi, 2 decembrie a.c., pe teritoriul României au fost înregistrate 1.781.957 de cazuri de infectare cu noul...669

3 dec 23:44LocalÎncă 5 DECESE la Constanţa din cauza COVID-19

Până joi, 2 decembrie a.c., 56.684 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat, la nivel...608

3 dec 14:56LocalPATROANA de la SMARALD LAKE RESIDENCE își face și ea un BLOC cu 3 etaje la Universitate

Geta Gropoșilă de la Smarald Lake Residence SRL continuă să investească în municipiul Constanța. Mai nou,...1126

3 dec 16:47LocalO persoană a fost ARESTATĂ pentru TRAFIC de ECSTASY!

O acțiune de amploare a avut loc la Constanța în urmă cu circa o săptămână, atunci când au avut loc...1217

3 dec 23:44LocalBEȚI la VOLAN, prinși pe străzile din CONSTANȚA

1317

Politică
3 dec 00:04PoliticăKelemen Hunor: În Biserică nu se va intra cu certificat verde

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat joi că nu se pune problema în Guvern să se condiționeze intrarea în...315

3 dec 00:00PoliticăAurescu susţine creşterea capacităţii OSCE de a gestiona situaţia de securitate din regiunea Mării Negre

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a susţinut, joi, în prima zi a reuniunilor Consiliului Ministerial al...152

3 dec 21:00PoliticăDeputat USR: Un condamnat penal va controla întreg fluxul de documente al Guvernului

313

3 dec 00:03PoliticăIon Iliescu poate fi ANCHETAT pentru MINERIADA din iunie 1990

Fostul președintele Ion Iliescu poate fi anchetat penal de procurori în ceea ce privește mineriada din 13-15 iunie, a...323

3 dec 00:04PoliticăClaudiu Nasui îl atacă pe Ciolacu pe tema impozitării salariilor: 'Îți ia cu o mână și îți dă cu alta'

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR), îl contrazice pe liderul social-democrat Marcel Ciolacu după ce...414

3 dec 00:05PoliticăBeatrice Mahler, despre vaccinarea obligatorie: O măsură care trebuie decisă la nivel politic

392

Interviuri
13 noi 00:11InterviuriMihai LUPU: RAJA nu poate fi preluată de PSD! Video

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a fost prezent în studioul Replica, vineri, 12 noiembrie....3221

23 noi 19:11InterviuriDELICOTI vrea să TRANSFORME comuna Poarta Albă în oraș! VIDEO

Primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti, a fost în studioul Replica, luni, 22 noiembrie. În cadrul interviului au...1866

26 noi 00:17InterviuriCaragheorghe, USR: Primarul MINTE; noi ne-am întâlnit cu oamenii din PENINSULĂ! Video

1512

10 noi 00:12InterviuriIonuț RUSU: De sărbători, Constanța va avea ILUMINAT FESTIV de poveste! Video

Viceprimarul Constanței, Ionuț Rusu, a fost prezent în studioul Replica, marți, 9 noiembrie. În cadrul interviului...4950

26 noi 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu: Am PIERDUT un an DEGEABA din cauza consilierilor USR! Video

Cristian Maricel Cârjaliu a fost prezent în studioul Replica de Constanța, joi 25 noiembrie, pentru a răspunde, în...2386

27 noi 00:08InterviuriDr. CEALERA: NU avem CAZURI grave la persoane VACCINATE! VIDEO

Medicul Ionuț Cealera, managerul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, a fost prezent, vineri, 26 noiembrie,...2428

6 noi 00:10InterviuriSENATORUL USR Remus NEGOI: Sunt ZVONURI că vicele USR, al CJ, ar putea fi schimbat

Economia românească este pe perfuzii, sistemul sanitar este în comă, în educație este haos, însă niciunul dintre...1791

28 oct 00:08InterviuriCICU, de la GARDA de COASTĂ: Au fost depistate 22 de MAȘINI de LUX FURATE sau folosite la INFRACȚIUNI

Cristian Cicu, directorul Gărzii de Coastă, a fost prezent în studioul Replica, miercuri, 27 octombrie. În cadrul...3564

27 oct 00:10InterviuriPrim PROCURORUL TELICEANU: Stelian Ion a avut intenții bune, dar NU și PUTERE. Video

3239

Monden
3 dec 00:00MondenGestul impresionant pe care l-a făcut Nicole Kidman la 17 ani. Voia să-şi ajute mama diagnosticată cu cancer

Este una dintre cele mai sufletiste actriţe de la Hollywood şi ceea ce a făcut ea în adolescenţă nu este decât o...240

3 dec 00:00MondenExperienţa de stripper a lui Channing Tatum transpusă de Steven Soderbergh în filmul 'Magic Mike'

Actorul Channing Tatum colaborează din nou cu regizorul Steven Soderbergh pentru un film „Magic Mike”, inspirat de...204

3 dec 00:00MondenMuzica lui Bad Bunny a fost cea mai accesată anul acesta pe Spotify

151

3 dec 00:00MondenAdele va susţine concerte la Caesar's Palace din Las Vegas în 2022

Cântăreaţa britanică Adele a anunţat marţi că va fi protagonista unor show-uri care vor avea loc la Caesar's...164

3 dec 00:00MondenCalendarul Pirelli 2022, realizat de Bryan Adams. Iată cele mai senzuale imagini

Calendarul Pirelli 2022, prezentat sub forma unei cutii de viniluri, poartă numele „On the Road”. Fotografiile sunt...351

3 dec 00:00MondenKylie Minogue s-a îmbogăţit în pandemie. Câți bani a strâns artista în conturi

Kylie Minogue în vârstă de 53 de ani se pricepe de minune la afaceri. După ce a petrecut nu mai puţin de nouă luni...232

3 dec 00:00MondenBritish Fashion Awards l-a omagiat pe designerul Virgil Abloh

Ceremonia anuală de decernare a premiilor British Fashion Council (BFC), desfăşurată luni la Londra, a recompensat...159

3 dec 00:00Monden'Berlin', un serial derivat din 'La casa de papel', va fi lansat în 2023

"Berlin" este numele serialului derivat (spin-off) din "La casa de papel", au anunţat creatorii celebrului serial...175

3 dec 21:15MondenCum ar fi ajuns gloanțe reale în pistolul cu care Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins

1017

Mapamond
3 dec 00:00MapamondCoronavirus: Insuficienţa vaccinării şi a depistării reprezintă un "cocktail toxic", susţine şeful OMS

Lumea se confruntă cu un "cocktail toxic" din cauza insuficienţei acoperirii vaccinale împotriva COVID-19 şi a...155

3 dec 21:14MapamondVladimir Putin vrea să negocieze oprirea extinderii militare NATO spre granițele Rusiei

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a propus miercuri NATO să înceapă negocieri pentru a împiedica Alianţa...472

3 dec 21:14MapamondGrecia impune AMENZI LUNARE persoanelor peste 60 de ani care REFUZĂ vaccinarea

420

3 dec 21:14MapamondȘefa Comisiei Europene cere VACCINAREA OBLIGATORIE în România și țările UE

Preşedinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat miercuri că trebuie să avem o dezbatere despre...731

3 dec 01:25MapamondExplozie puternică produsă lângă cea mai aglomerată gară din München

O veche bombă de aviaţie a explodat miercuri în apropierea celei mai aglomerate gări din orașul german München, a...416

3 dec 21:14MapamondPapa Francisc cere tratamente medicale juste şi eficiente pentru bolnavii de SIDA

270

Sănătate
3 dec 01:03SănătateVaccinul produs de Pfizer în doze pentru copii va fi disponibil din 13 decembrie

Uniunea Europeană va dispune de vaccinuri anti-Covid adaptate pentru copii, produse de Pfizer - BioNTech, începând...241

3 dec 01:02SănătatePrimele semne arată că vaccinurile ne protejează și de varianta Omicron

Există semne că persoanele vaccinate complet împotriva Covid-19 sunt protejate inclusiv în fața variantei Omicron,...387

3 dec 01:01SănătatePfizer solicită autorizarea pentru rapelul vaccinului la adolescenții de 16-17 ani

286

3 dec 01:01SănătatePersoanele vaccinate complet şi cu rapel ar putea fi protejate în faţa variantei Omicron

Ministrul israelian al Sănătăţii, Nitzan Horowitz, a sugerat că persoanele vaccinate complet împotriva Covid, şi...421

3 dec 01:00SănătateCoronavirus: OMS recomandă persoanelor de peste 60 de ani şi celor vulnerabile să nu călătorească

Persoanele expuse riscului de infectare cu coronavirus, între care cele peste 60 de ani, ar trebui să evite...401

3 dec 01:00SănătateOMS: Interdicţiile generale de călătorie nu vor împiedica răspândirea Omicron

293

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT