REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Florin Cîțu acceptă provocarea Consiliului Fiscal și spune că nu va depăși 3,6% deficit: 'Voi controla unde au ajuns banii'

Florin Cîțu acceptă provocarea Consiliului Fiscal și spune că nu va depăși 3,6% deficit: 'Voi controla unde au ajuns banii'

Replica API 27 ianuarie 2020 | 00:00 228

„Accept provocarea!”, a spus ministrul Finanțelor Florin Cîțu, ca reacție la opinia Consiliului Fiscal de săptămâna trecută, cînd, într-o analiză asupra legii bugetului. un nivel al deficitului bugetar cuprins între 4,6 și 4,8% din PIB, potrivit Mediafax.ro,

Ministrul a spus, la Digi 24, că în proiectul de buget au fost estimate venituri conervatoare și că va monitoriza execuția bugetară, astfel încât să respecte ținta de deficit de 3,6% din PIB, petru că în caz contrar va fi afectată încrederea investitorilor.

Minstrul spune că bugetul include și creșterea pensiilor dein toamnă și majorarea salariilor bugetarilor de la 1 februarie, respingînd posibilitatea aplicarii eșalonate a legii pensiilor.

Ministrul a spus că nu vor fi luați bani de la investiții pentru plata pensiilor sau salariilor. Bugetul prevede 50 de miliarde de lei pentru investiții și a anticipat începrerea lucrărilor la trei proiecte mari de infrastructură - autostrada Sibiu - Pitești, autostada Unirii și Autostrada Comarnic - Brașov. „În bugetele anterioare au fost proiecte care nu s-au făcut niciodată. Voi controla unde au ajuns banii”, a spus ministrul.

Consiliul Fiscal estimează un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 cuprins între 4,6 – 4,8% din PIB, anticipând o creștere a indicatorului la peste 6% din PIB în 2021 și peste 7% în 2022, conform unei opinii asupra legii bugetului de stat și legii bugetului de asigurări sociale. „Considerând informațiile disponibile în acest moment, Consiliul Fiscal estimează un nivel probabil al deficitului bugetar pentru anul 2020 cuprins între 4,6 – 4,8% din PIB. Ecartul față de ținta de 3,6% din proiectul de buget provine din: i) 0,45 pp din PIB din deteriorarea peste așteptări probabilă a execuției bugetare aferente anului 2019, care reprezintă punctul de plecare în construcțiile bugetare subsecvente; ii) 0,5 pp din modificarea taxelor și impozitelor ulterior adoptării proiectului de buget pentru 2020; iii) 0,15 pp în ipoteza unei proiecții macroeconomice mai plauzibile (prudente).

Instituția apreciază că sunt necesare măsuri suplimentare privind veniturile și cheltuielile bugetare pentru a se asigura convergența cu ținta de deficit propusă pentru anul curent”, arată documentul, potrivit ştiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai incet cu lozinca ca ar fi Catu fara scoala,pentru ca nu de oameni cu scoala a dus lipsa Romania ci de oameni care odata ajunsi ministri,directori sau primari in loc sa munceasca pentru tara si oameni care le-au dat bani pe mana au facut-o pentru ei adica scoliti astia cand s-au vazut cu bani tari sau ai localitatilor din tara pe mana au inceput sa fure din bani legal cu acte.Mergi ma Catule pe urma banilor pentru ca doar asa poti sa vezi cati bani au ajuns unde trebuie si cati s-au pierdut pe drum.
2
1
nu poate opri evaziunea
1
0
Anuleaza mai repede pensiile speciale si indemnizatiile aiurite date la unii si la altii. Ne-am saturat sa-i platim din buzunarul nostru pe altii.
0
2
Ba Nebunule, da-ti demisia imediat, ne vinzi si nepotii. Iohanese, ce faci ba acum, dormi tu nu vezi ce-ti fac ministrii tai, Catu, Violeta Bau-Bau, Grinda, Monica, Orban, Turcanca. Sant catastrofe nationale. Cu ciuma rosie erai f. activ, f. nemultumit la fiecare graire.
4
1
Prostul daca nu este fudul parca nu e prost destul
4
1
si daca prostul e si corupt? sau daca coruptul e si prost? las-o moale cu statistica ,incepe cu logica ....
5
0
Nu e hot, e foarte prost. Statistic un prost face mult mai rau decat un om corupt, asta e o cercetare statistica...
4
1
Cine a ajuns ministrul finantelor? Un hot handicapat fara scoala??!!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614