REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Florin Cîțu: "Dacă USR rămâne cu AUR, negociem cu orice partid"

Florin Cîțu: "Dacă USR rămâne cu AUR, negociem cu orice partid"

Replica API 26 septembrie 2021 | 00:00 518

Florin Cîțu caută susținere pentru a rămâne în fruntea unui Executiv minoritar. Cîțu a afirmat, duminică, că va negocia cu toate forțele parlamentare pentru a forma o majoritate.

”Le luăm pe rând. Întâi să avem parteneri de discuție, după aceea vedem cum le așezăm. Dar întâi partenerii noștri de discuție să renunțe la alianța cu AUR și PSD. Dacă nu renunță există alte planuri. Eu vă spun că vom avea Guvern și voi face tot ceea ce este posibil ca să avem un guvern funcțional. Eu nu voi lăsa România în prag de iarnă fără un guvern, să nu poată să dea ordonanțe, să nu poată să funcționeze.

Există și metoda de a convinge parlamentarii responsabili care își dau seama că nu este normal să lași România fără Guvern în prag de iarnă. Nu este nevoie să racolezi pe nimeni, sunt și oameni responsabili în Parlamentul României, ca și la USR, care își dau seama că nu este în beneficiul nimănui să arunci în aer România, să o lași fără guvern acum înainte de iarnă”, a spus Florin Cîțu.

Premierul a precizat că rămâne de văzut dacă va veni la masă cu aceiași miniștri.

Anterior, duminică dimineață, Cîțu afirma că "în acest moment Guvernul poate fi dat jos cu voturile PSD, USR și AUR".

„Haideți să nu mai fim ipocriți. Dacă PSD ar vota membrii Guvernului PNL, înseamnă USL. Dar un vot al PSD alături de USR și AUR nu înseamnă alianță? Eu vă spun că în acest moment Guvernul poate fi dat jos cu voturile PSD, USR și AUR. Este o moțiune depusă de USR. Nu cred că depun o moțiune și nu și-o votează. (...) Vom discuta cu toate partidele care vor să susțină guvernul, care nu vor o criză politică în această iarnă”, a spus Cîțu.

Întrebat dacă are informații că și parlamentari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102