REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Florin Cîțu despre legea pensiilor: 'O creştere de 10% în anul acesta este ceea ce poate să susţină acest buget'

Florin Cîțu despre legea pensiilor: 'O creştere de 10% în anul acesta este ceea ce poate să susţină acest buget'

Replica API 7 iunie 2020 | 00:00 944

Florin Cîțu a recunoscut, în sfârșit, că nu va respecta legea pensiilor și că nu va crește punctul de pensie cu 40%, așa cum precizează legea promulgată de președintele Klaus Iohannis. Ministrul Finanțelor a precizat că pensionarii trebuie să se mulțumească cu o creștere de 10 procente, pentru că ”avem un milion de oameni care au intrat în şomaj, avem companii care trebuie să se împrumute”.

„Voi prezenta premierului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment şi fiecare cu riscul său. Unul este o creştere cu 10% a pensiilor, dar şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariul îl prezint premierului întâi. Există dorinţa şi îmi doresc, foarte mult, să creştem pensiile la începutul lui septembrie, dar să fim oneşti, avem un milion de oameni care au intrat în şomaj, avem companii care trebuie să se împrumute.

Citește și: VIDEO Momente de groază pentru o vloggeriță! A fost bătută cu o rangă în plină stradă de un consilier local

O să creştem pensiile în septembrie. Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% în anul acesta este ceea ce poate să susţină acest buget. Putem pe termen scurt să facem tot felul de nebunii cum a făcut PSD, dar trebuie să fim responsabili. O opinie personală: acest proiect de lege a fost făcut fără sursă de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a României, nu numai în 2020. Anul viitor sunt (cheltuieli cu pensiile de, n.r.) aproape 50 de miliarde de lei în plus. Pentru investiţii am alocat 50 de miliarde”, a spus ministrul la Digi 24, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Catule, Grinda, Orbane, pt. voi si neamurile voastre se poate rezova tot, si repede, peste noapre numiti nepoti directori, desfiintat Directie juridica sa nu-ti deranjeze parintii de la furaciune, s.a.m.d. Transnationale, banci, le-ati scutit de taxe.Cand erati in opozitie latrati cu pensiile speciale. Acum va faceti ca ploua. La manipulat si mintit santeti experti.
0
0
PENTRU VOI AVETI
1
1
Cu porcul de la raja de ce nu e voie sa comentam? Pentru ca aveti neamuri angajate acolo? Rusine!
1
1
Jos cu ei !
3
3
Motiune si valea din acest guvern. sa aveti soarta PNTCD sau a PDL sa va uite lumea si sa luati muie la toate colturile. Asa sa va ajute d-zeu. idiotilor din PNL
4
4
Taiati odata pensiile speciale si toate celelalte indemnizatii date aiurea revolutionarilor, deportatilor, sportivilor, etc. Nu o mai lungiti atata. Veti ramane fara electorat. Taiati salariile si pensiile foarte mari. Plafonati tarifele notarilor, avocatilor, arhitectilor, cadastristilor care in prezent pur si simplu ne jefuiesc.
6
4
Pentru mata sunt bani. Tactu poate sa fure...Alupigus la nesfarsit...
4
4
Parlamentarii si-au marit de 2 ori salariu anul asta ----pensiile speciale au ramas neimpozitate ---amaritii de pensionari cu 1000 lei si somerii cu 900 lei somaj ramin prostii lor ----Pleaca a-i nostri vin ai-i vostri noi raminem tot ca prostii
6
4
cam exact cu cat a umflat euro isarescu, deci abia acopera inflatia.
6
0
Gresit !Obligatia Constitutionala a Guvernului este sa asigure ca bugetul sa poata sustine pensiile Scurt ! CCR a stabilit de mai multe ori ca dificultatile bugetului NU pot afecta pensiile ...Dreptul la pensie nu poate fi afectat de PROASTA gestionare a bugetului de catre stat !
8
5
dar pt PENSIILE SPECIALE pentru alea sunt bani !! sunt garantate din fondul de rezerva al guvernului !!! sute de mii de lelevi au INTERZIS dreptul la educatie in UUEE in anul 20 20 ca sa se lafaie niste paduchi securisti jegosi !!! asta e rromania normala a lui sparanghel voda slugoi si penal ordinar
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102