REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Florin Cîțu, despre tăierea salariilor bugetarilor cu 25%: Costul crizei trebuie suportat de toată lumea

Florin Cîțu, despre tăierea salariilor bugetarilor cu 25%: Costul crizei trebuie suportat de toată lumea

Replica API 2 aprilie 2020 | 09:20 5957

Întrebat dacă se ia în calcul o tăiere cu 25% a salariilor bugetarilor, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a răspuns joi, la un interviu Hotnews.ro, că din punctul său de vedere, costul actualei crize trebuie suportat de toată lumea.

Jurnalist: In sistemul bugetar ce se intampla? As face referire la o situatie de criza, in 2010 s-a decis scaderea temporara a salariilor din sistemul bugetar cu 25%. Luati in calcul si in acest moment o astfel de solutie?

Florin Citu: Aici eu vă spun doar o părere personală: este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul din care provenim. Repet, este o părere personală”, a spus Cîțu.

Întrebat a doua oara daca solidaritate înseamnă tăierea salariilor bugetarilor, Florin Citu a raspuns:

„Nu, nu, nu mergem în acea....sunt multe forme de a reduce costurile aparatului public și noi începusem acest lucru înainte de criză, cu reducerea numărului de ministere, am avut o reformă și la ANAF. Nu știu ce decizie va lua Guvernul, dacă va lua o decizie, este posibil să fie ignorată opinia mea. Dar eu vă spun în acest moment este nevoie de solidaritate, pentru toată lumea, în toate domeniile. Vom vedea care va fi situația și ce decizie se va lua, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Noi suntem in plin razboi si voi vreti sa taiati salariile politistilor si armatei? Suntem condusi de niste cretini, care au fost votati de alti cretini. Apropos, bugetarii nu fac evaziube si nu au afaceri care sa le aduca milioane in banci...,oligofrenilor
2
0
Da, doctorii, militienii, cu cine au votat! Sper ca "de dreapta"! Succesuri, cu ratele, cu facturile etc! Sunteti obisnuiti, ca va prostit Base 10 ani, acum e ca la gradinita!
5
1
fiind un mare admirator al lui Citu il sprijin pe deplin.Incepe taierile cu salariile la medici, asistente, politisti,militari si chiar mai multe procente 35-40 la suta.Nu te atinge de salariile si pensiile judecatorilor si procurorilor ca afectezi independenta justitiei,de ale parlamentarilor ,celor de la guvern,din agentii , banci de stat etc Multe succesuri!
10
1
TAIE PENSIILE SPECIALE ALE NESIMTITILOR CARE NU ONOREAZA ROMANIA, ALE PARLAMENTARILOR SI IA BANI DIN ECONOMIA SUBTERANA. ACOLO SUNT SUTE DE MILIOANE DE EURO. ALBESTE BANII...DESTEPTULE.
11
0
Daca reduceti toate salariile bugetarilor, veti dispare ca partid la fel cum a disparut Partidul emocrat. Veti pierde automat un milion de votanti. Faceti cum va cere electoratul, plafonati salariile la 5000 lei net, pensiile la 4000 lei net si anulati definitiv odata pensiile speciale di drepturile speciale tuturor categoriilor de pomanagii la care le dati. Nu suntem noi datori, care luam salariu de 2000 de lei pe luna, sa ducem in spate o cohorta de trantori.
18
2
taiati pensiilespeciale, TOATE ! taiati pensiile putorilor pompos numite revolutionari! apoi reduceti TESA in toate institutiile de stat! cu toate acestea reducerea va fi f importanta!
21
3
Catzule sa-ti dam la muie si tie si Elenei
8
6
Dati afara 50% din aparatul administrativ...Nu taiate salariile, ci posturile
13
4
Anul trecut dl cu sloganul Ro nor-ma-la a spus ca nu va taia niciodata pensiile si salariile !----Sa vedem ce face acum cu un ministru ca Citu !
9
1
deci gata nu mai aveti bani pentru firmele voastre incepeti sa umblati si la salarii sa vedem daca aveti si girul Cotroceniului ar fi grav asta ar insemna voturi in minus cuma galbena deja vine e la colt
10
2
Cum se face ca realele probleme ne prind la conducere cu cei mai competenti oameni...Sa vedem cu raspunde el la peste 70% dintre contribuabili care isi vor declara inposibiliratea de a face plati catre servicii sau banci...
4
2
la politicieni, la doctori, la securisti, la militari, astia care-s imbuibati de bine.
11
10
Escule, tu la sfarsitul programului te duci linistit acasa la familie, politistul ala care sta in strada nu stie daca mai ajunge. Tot respectul pt vanzatori si alte categorii de genul, dar nu uita ca pe langa retardatii care nu respecta izolarea, probabilitatea ca infractiunile sa creasca este f mare, ca doar stim cine s-a intors.
17
7
De dreapta! Sa se taie,domne! Sa se taie si mult somaj si baniii, baniii la banca! Succes!
7
0
De cand spun ca astia , adica ciuma galbena, alias coronavirus vor aduce dezastrul economic, medical si acum salarial. Mor oameni , se infecteaza medici, acum si salarii taiate. Nu mai ei fac asa ceva , ciuma rosie niciodata n-a umblat la venituri. Dimpotriva le-a marit la toate categoriile, inclusiv pensionarilor. Dar f. bine face Catu, 80% dintre bugetari l-au votat pe Inaltul si PNL. Catule taie-le, tata cu 50%. Numai asa veti fi votati ca anul trecut. Catule, Iohanis, fiti ca Basescu, ca si ala a fost votat la infinit.
11
4
Si salariile incepand de la klasugel cap de vitel,sica betivu notoriu si la toti sparlamentarii din Romania.Binenteles si politia romana care freaca poola prin birouri si isi iau spagile de la proxeneti si interlopi
13
6
Nebunilor , taiati pensiile speciale !
26
7
Salariile bugetarilor sunt platite din taxele privatilor. Corect? Daca privatul munceste pe salariul minim pe economie si plateste taxele aferente acestui salariu, de unde plm sa aibe statul bani de salarii babane si pensii speciale? Din imprumuturi pe care le va plati tineretul din ziua de astazi. Acestia din urma, nu vor mai avea pensii aproape deloc. Ca nu au de unde. Daca era asa de rau la stat, de ce mortii vostrii va inghesuiti cu totii la ciolan? De ce nu veniti sa lucrati la patron? Stiti ca este nasol, au salarii mici si program de cacat! Sictir mai capuselor!
20
12
Taiati salariile dar pensiile speciale ?
27
4
Pai notmal. Trebuie sa loveasca in bugetari ca asa vor multinatinalele
19
14
penele egal pedele chiorete,ce pot face decat ce au invatat,muie ba!
13
12
MUUHAHAAA !!! DE CAND ASTEPTAM MOMENTUL ASTA !!!
11
7
Sunt bugetari si bugetari, nu-i bagati pe toti la gramada. In timp ce unii stau la munca fata-n-fata cu pandemia, cu frica de a nu se mai intoarce acasa la familie, cu amenintarea detasarilor fortate in focare de virus, exista bugetari, care stau acasa si joaca remy sau mai beau un ceai dr plictuseala. Cum poti ss compari profesorii sau pe cei din primarii cu personalul medical sau politistii?
34
8
treaba putorilor bugetare
8
17
Nici nu trebuie luat.in seama ce spune individul asta. N are credibilitate! Si apropo, taierile sa inceapa cu voi ministrii si cu schimbarea ta din functie. N ai ce cauta acolo, fara coloana, fara caracter!
22
9
pe la primarii sunt o gramada care o freaca
29
0
Base 2 ce suvita ai.sa.mj bag pwla in suvita ta de incopetent tu si pnl.u .muriti toti de covid jegosilor
21
7
Ma tu asta care spui ca politisti si jandarmi sunt in prima linie ar fi trebuit sa stii ca vanzatoarele sunt mult mai expuse decat astia la fel si navetisti care vin la munca cu microbuzele si stau unul in altul,iar astia la munca chiar muncesc ma si din munca lor sunt platiti aia care patruleaza pe strazi,asa ca sa patronul bugetarilor sa le taiate salariile pentru ca are deunde sa taie ,oricum muncitorilor de la privat le-au patroni salariul in f.multe cazuri pana la minim pe economie.
18
17
Nu se taie din sistemul sanitar sau potite activa, se taie de la cei care freaca pula degeaba pe banii contribuabilului. Sunt multi si nu fac numic toata ziua. Merg la munca sa aiba de unde sa se intoarca.
20
4
la cate angajari in sistemul bugetar fara rost s-au facut trebuie redus la jumate si salariile si personalul pentru o normalitate
21
12
la cate angajari in sistemul bugetar fara rost sau facut trebuie redus la jumate si salariile si personalul pentru o normalitate
14
13
Tot guvernul PNL trebuie spanzurat de arcul de triumf, fara discutie. Tradare de tare mai clara decat guvernarea lor nu a existat de la 1918 incoace. Niste jigodii ordinare. Astia il fac pe Basescu sa para sfant.
21
16
E bonav in plm animalu asta,trebuie dat afara ca le jivine
18
11
BAIII...CITU,MATU....TU TE AUZI CE VORBESTI ? IA DE LA NESIMTITII CU PENSII SPECIALE SI DE LA MILIONARII DE POLITICIENI INTERLOPI SI DE LA TOTI CARE NU ISI JUSTIFICA CONTURILE PLINE DE ZECI SI SUTE DE MILIOANE DE DOALRI SI EURO
29
2
au intrat in moarte clinica politic si vor fi stersi precum PNTCD .Deci sa inteleg caci capitalul electoral al PNL trebuie platit de catre populatie ?!
19
10
Suntem in aceasta situatie din cauza unor imbuibati, slugi, spagari, lacomi, hoti, netrebnici si nemernici! Ii vedem, ii stim si acceptam de zeci de ani. Ei au distrus sistemul de sanatate. Opresti, fluturi, dragneni, ponti, melescani, basesti, fireni, nastaseni, tariceni, iohannesieni, orbani, stroieni si lista asta nu se mai termina. Intro tara normala, se taiau salariile si pensiile speciale. Dar nu la noi. O sa ramaneti singuri pe planeta, sa vedem cine o sa va asigure salariile.
21
3
.... ca ei fac evaziunile fiscale ! Bugetarii , medicii , politistii, pompierii , jandarmii , armata , administratiile locale sunt EXPUSI IN PRIMA LINIE LA COVID 19 si isi risca viata ... nu ca Privatii care stau ascunsi prin depozite si se imbogatesc pe seama pandemiei ! Taiati voi salariile la bugetari si o sa va mai voteze Pulea .... o sa ramaneti cu tiganii vostri infectati din Diaspora care au infestat tara din cauza lasitatii si incompetentei voastre !
27
14
Nu cred ca criza aceasta provocata de pandemie, este doar pentru sectorul privat. Sa nu uitam, bugetul este bazat pe colectare. Sa vedem cine o sa mai plateasca impozite la profit. Se vorbea de solidaritate, dar observ cu tristete, ca nu ati invatat nimic. Ramaneti acelasi popor de egoisti si indiferenti. Sa vad de unde PLM o sa mai aiba bani statul sa va plateasca statul la stat. Numai ieri s-au inchis peste 400000 de contracte de munca. De ce? Pentru ca ne-am saturat sa va tinem in spinare. Putorilor.
20
10
Si bugetarii trebuie sa suporte costurile crizei atata timp cat traim toti in aceeasi tara! Ei sunt primii care trebuie taxati avand in vedere ca nu produc plus valoare! iar asta care-i da cu medicii ar trebui sa stie ca de crapat crapi oricum indiferent de salariul pe care-l are medicul!
19
27
Oricum toate porcariile facute de toti politrucii in treizeci de ani au fost suportate de toata populatia Romaniei,nu e nimic nou. Nou nu este nici ca si daca a fost demonstrat ce hahalere am tot avut la conducere,populatia a continuat sa aleaga acelasi fel de indivizi. Evem exact ce meritam,asa ca mucles .
15
1
Handicapatule daca tdie salariile la medici, vei muri in strada prostule ce esti! Nu cred ca realizezi ce inseamna acest lucru,sluga proasta si pupincurista
27
13
Ar fi bunsa taie 75 % de la bugetari si sa le dea bancilor ca sufera foarte tare. Nu le mai vin banii multi degeaba. Abia asteptam votul. Pnl 0.1%
37
4
Cerem de foarte mult timp taierea tuturor pensiilor speciale, a indemnizatiilor de orice fel date unor persoane care nu muncesc, plafonati toate salariile la nivelul maxim de 5.000 lei, taiati pensiile nesimtite de 28.000 lei. Nu este nevoie sa reduceti in masa toate salariile. Va veti pierde in mod sigur electoratul. Daca veti taia si reduce ce v-am sugerat mai sus, veti fi aplaudati.
31
7
Din categoria bugetarilor fac parte si medicii, politistii, jandarmii, oameni din prima linie care deja suporta mai mult decat altii. Le mai taiati si salariul?
43
3
Basescu se intoarce cu taiatul
27
0
Alte masuri care sigur se vor lua: cresterea TVA, imprumut mare de la FMI, ajutarea bancilor si companiilor straine, mentinerea pensiilor speciale de mii euro, cresterea bugetului sry si altor institutii de forta.... asta presupune solidaritatea securistilor. Dati ba nenorocitilor afara angajatii inutili de pe la primarii si alte institutii create aiurea in ultimii ani care nu fac nimic.
26
1
Maimutoiul asta trebuie batut cu ...cureaua de la ceas. Cum sa scazi salariile personalului din sanatate, din armata, politie, administratie sau invatamant acum cand ai mai mult ca oricand nevoie de el? Omul e dus cu capul...
43
7
PENSIILE SPECIALE ? ASTEA SUNT TABU , NU SE LEAGA NIMENI DE ACESTEA ! SARACII OAMENI BOGATI ! LUATI DE LA UNUL CARE CASTIGA 2000 LEI , NU DE LA CEL CARE CASTIGA SUTE DE MILIOANE !
38
6
ce urat e maimutoiul asta
28
11
Reducerea salariilor trebuie facuta diferentiat. Nu poti reduce salarii in ministerul sanatatii, la ministerul de interne. Se pot face reduceri mari cu parlamentarii, cu angajatii si consilieri din diferite ministere care freaca menta. Sa ajuns in situatia in care angajatii statului au salarii mult prea mari, mai mari decat sistemul privat. Acum platim, din nou, pentru 30 de ani de furt, platim tot felul de capuse, platim faptul ca dezvoltarea sistemului medical sa facut mai mult nu. Nu este normal ca in cladirile spitalelor sa functioneze rmn-uri private, sau cine stie ce entitati.
39
5
sa se taie la administratiile locala,sistemul privat inca lucreaza
34
11
catu dja strange cureaua.......de la ceas
23
5
muncesc efectiv , alti o lalae ,plimband o hartie sau se joaca la calculator 6 din 8 si doua le fumeaza , medicii chiar muncesc , asistentii infirmierele etc.
28
10
aricol provocator scris la misto de incompetenti, de ce nu spun domnii ziaristi de la replica ce scutiri de la taxe si impozite au prin lege sau care e smecheria cu contractul pe drept de autor prin care fenteaza taxele desi aceste contracte ar trebui sa fie velabile pentru actori, cantareti, compozitori etc. si chestia asta este valabila pentru toti ziaistii si guristii de la radio si tv !!! bine fac medicii ca demisioneaza, sa va trateze ziaristii si guristii formatori de opinie!!!
38
1
Ba baiatule tu esti tare prost,pai cand tu ai cadre medicale care demisioneaza,forte de ordine care stau in strada,vrei sa le tai veniturile? S-ar putea sa le iei tu locul pt ca astia toti vor pleca,asa la misto in plina criza cum gandesti si tu!
47
9
Are dreptate, decizia o va lua guvernul. Costul crizei trebuie trebuie sa fie suportat de toata lumea, trebuie sa fim solidari, cu totii in acest moment, indiferent de domeniul din care provenim. De ce numai privatul care are deja 800 000 de someri ?! Si ei reprezinta ECONOMIA, DA. Daa..... Bugetarii: "timpul trece leafa merge... ei cu drag muncesc"
23
47

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367