REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Florin Cîțu face anunțul care va aduce moțiunea de cenzură: creștem pensiile cu doar 10%

Florin Cîțu face anunțul care va aduce moțiunea de cenzură: creștem pensiile cu doar 10%

Replica API 3 iulie 2020 | 00:00 1275

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a explicat că s-au făcut analizele la Guvern, iar pensiile vor fi crescute cu 10%. Acest anunț pune scena politică pe jar, asta pentru că cei de la PSD au anunțat că vor depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va crește pensiile cu 40%.

Florin Cîțu

„Aceasta o să fie o decizie politică, așa cum am luat decizia de a proroga și legea cu dublarea alocațiilor. Greu a fost să găsim fondurile și pentru a crește pensiile cu 10%. Este un efort bugetar care vine în contextul în care plătim și șomajul tehnic și trebuie să repornim o serie de investiții. Noi înțelegem că este nevoie de o creștere și pentru oamenii în vârstă și, mai mult decât atât, este și o datorie morală. Atât putem în acest moment - 10%.

Estimăm un deficit, în acest moment, un deficit de 6,9% din PIB. Am văzut cifrele pe luna iunie și arată foarte bine. Economia a răspuns perfect la măsurile pe care le-am luat. Revenirea aceea în V despre care v-am vorbit este încă valabil”, a spus Florin Cîțu, la Realitatea, scrie stiripesurse.ro.

Întrebat despre faptul că cei de la PSD vor depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va crește pensiile cu 40%, Cîțu a spus că aceștia sunt în stare să arunce țara în aer.

”Îi cred în stare să distrugă toată România pentru a câștiga câteva voturi. Nu mă mai miră nimic. Pentru a lua câteva voturi sunt în stare de orice, sunt în stare să arunce țara în aer.”, a mai spus Cîțu.

Florin Cîțu a mai precizat faptul că ”ar fi un dezastru pentru economia României”, dacă se va ajunge la o creștere a pensiilor cu 40%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pina la urma securistii or sa le mareasca pe alea ale lor, speciale.Pensiile amaritilor sa mai astepte.L-au impuscat ei pe ceausescu,asta-i floare la ureche.
1
0
in locul lui ziceam ca le cresc cu 50%.dar de la 1 ianuarie.la cati pensionari vor mai trai nu se incarca bugetul prea tare
0
1
Din nou se vorbeste despre pensii adica despre toate pensiile,mareste ma Catule doar pensiile alea mai mici de 1500 de lei cu 20%si alea mai mici de 1000 de lei cu 50% si plafoneaza pensia maxima la sase pensii minime,sa ai de sase ori mai mult este deajuns nu uni pensionari sa moara de foame si alti sa aiba pensie mai mare decat presedintele tari,in ambele cazuri cu vechime completa in munca.
1
0
Si cine sa vina in locul lor prostule? Psd-ul care a dus tara asta la sapa de lemn?
3
1
Jos cu ei !!! Nu mai stati atat pe ganduri.
2
0
Anuleaza pensiile speciale si creste pensiile mici. Nu este greu.
2
0
E mult 10%, Catule-Selfie, cu 1% crestere ar fi cel mai indicat. Numai asa veti fi votati in toamna. Daca respecti legea si le maresti cu 40% veti pierde alegerile. Rumanilor le place austeritatea.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102