REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Florin Cîțu ia în calcul propunerea privind vaccinarea obligatorie

Florin Cîțu ia în calcul propunerea privind vaccinarea obligatorie

Replica API 17 septembrie 2021 | 20:18 1616

Scandal uriaș după ce Guvernul a propus vaccinarea obligatorie sau testarea săptămânală pentru persoanele din sectoarele esențiale, prin vocea consilierului onorific al premierului, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății.

Măsura îi vizează, în primul rând, pe medici, profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

Totodată, imunizarea obligatorie ar putea fi impusă și pentru persoane vârstnice sau bolnavii de cancer.

”Este o propunere făcută si premierului și care va fi discutată și în Guvern si in Comitetul Național pentru Situații de Urgență, iar aceasta propunere, în concordanță cu evaluările grupului tehnico-științific, vedem dacă va fi adoptată sau nu!”, a declarat Nelu Tătaru.

Premierul Florin Cîţu nu s-a pronunțat în favoarea sau împotriva ideii, dar vrea testarea periodică pentru medici, profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi.

”Vom vedea care este cea mai bună măsură, dar clar vom cere testare. Am înțeles că 70% din personalul medical este vaccinat, dar vom dori să fie cel puțin testat. Vom vedea care este cea mai bună variantă”, a declarat și premierul.

Discuțiile au loc în contextul în care, în ultimele 24 de ore, numărul cazurilor noi de COVID 19 a explodat. Peste 4.000 de persoane au fost confirmate cu virusul SARS-COV-2, iar rata de pozitivare se apropie de 9%.

Au fost raportate 83 de decese, potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică.

Specialiștii spun că de la o săptămână la alta avem o creștere medie de 50% a numărului de cazuri. Păstrând aceasta creștere, Capitala, Clujul și Timișoara vor intra în scenariul roșu la începutul lunii octombrie, atrage atenția cercetătorul Octavian Jurma, scrie antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu o fac din motive religioase ii inteleg exista oameni care nu o fac din motive medicale,dar exista si multi dementi care nu vor ca nu vor.
0
1
Si daca batranii mor din cauza vaccinului cine raspunde?Bai Nelutule mai da te in mortii matii.
6
0
Mooie fara numar de la moi
4
0
Dana sa nu faci copii.
8
0
esti spalata pe creier, uite unde am ajuns cu din astia ca tine. Te-ai vaccinat foarte bine e treaba ta dar asta nu are legatura cu trecerea pandemiei , din contra e invers uite ca exemplu israelul pe care il dadeau exemplu doar cand trebuia oile convinse sa se vaccineze!!
20
0
Foarte bine,doar asa putem scapa de pandemie.
3
28

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218