REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.7° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.7° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Florin Cîțu: Nu am emoții la vot, este prima dată când bugetul va trece curat prin Parlament

Florin Cîțu: Nu am emoții la vot, este prima dată când bugetul va trece curat prin Parlament

Replica API 4 martie 2021 | 21:20 1223

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că nu are emoţii privind votul din Parlament pe bugetul de stat pentru 2021, adăugând că o să fie prima dată când un astfel de proiect va trece „curat” prin Senat şi Camera Deputaţilor, potrivit Agerpres.

„Nu, nu am emoţii, aţi văzut cum a decurs dezbaterea şi în comisii. Cred că o să fie prima dată când un buget o să treacă curat prin Parlamentul României”, a afirmat Cîţu, confor digi24.ro

Potrivit prim-ministrului, proiectul bugetului de stat pe 2021, aşa cum a fost configurat, nu poate fi catalogat drept unul al austerităţii.

„În primul rând, acest cuvânt austeritate, de fapt, înseamnă reduceri, tăieri şi eu vă provoc să găsiţi în acest buget aceste reduceri şi aceste tăieri. (...) Bugetul are o creştere a cheltuielilor totală de 5% aproape, mergem la 444,9 miliarde de lei, cheltuielile cresc, nu putem să vorbim de austeritate. Dacă ne uităm la investiţii, cheltuielile cresc cu aproape 8,3 miliarde lei, nici vorbă de austeritate. Ne uităm la cheltuielile de personal şi acolo există o creştere, ne uităm şi la cheltuielile cu asistenţă socială, pensii, alocaţii, etc., creşterea este de aproape 10,2 miliarde de lei. Deci, nu găsesc un domeniu unde să fie tăieri, de aceea nu înţeleg această legătura cu austeritatea, în afară de discursul politic, dar, mă aştept la specialişti, la profesionişti, să se uite exact la buget şi să vedem cum este construit”, a explicat Florin Cîţu.

Parlamentul a reluat marți dezbaterile pe amendamente, urmând să fie dat votul final pe proiectul de buget. Dacă legea nu va fi atacată la CCR, bugetul merge la promulgare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Un cacanar naparlit
0
0
Sa o ard eu pe mata si pe nevastata !!!
1
0
la anul va fi dezastru, ninic care sa aduca bani la buget a taiat salariisi tichete de vacanta sa dea banii la patronii horeca probabil daca se inscriu in PNL si cotizeaza gras...
10
1
unui euro? Stii cat s a facut indicele robor? Bai poponarule drogangiu esti varza si ca finantist si ca om. Toata gasca asta de pnl plus usr condusi de kwj o sa ajungeti la puscarie. Sunteti niste ordinari hoti din buzunare. Din buzunarele romanilor saraciti de politica voastra care imbogateste multinationalele.
10
1
arde-i cituleee
1
12
... ce emotii sa ai tu ? Anul trecut cand ai fost pentru prima data investit ca prim-ministru ai fugit ca o curva perversa ! Anul asta faci pe desteptul si te dai mare premier ! Ce emotii sa ai tu ? Inprimul rand ca tu nu si o familie , un copil ! Esti un derbedeu agramat ! In afara de taieri salariale , concedieri si austeritate nu aduci nimic pe masa poporului roman saracit ! Impreuna cu otravita aia de Turcan nu aveti pic de empatie pt. oamenii astia sarmani , jegurilor ! SICTIR !
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920