REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Florin Cîțu: Nu există o flexibilizare a mandatului de negociere cu USR și PSD

Florin Cîțu: Nu există o flexibilizare a mandatului de negociere cu USR și PSD

Replica API 27 octombrie 2021 | 00:01 735

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, marți dimineață, că PNL nu a decis un nou mandat de negociere cu USR și PSD pentru formarea unui guvern. Surse politice au declarat pentru Digi24.ro că, luni seară, președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și cu președintele PNL Florin Cîțu, unde a fost discutat inclusiv scenariul refacerii coaliției cu USR.

„În acest moment avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR, cu susținere în Parlament. Fac apel din nou la responsabilitate la președinții celor două partide, USR și PSD, să facă ceea ce au spus până acum, că vor să avem un guvern, să fim responsabili”, a afirmat Florin Cîțu.

Președintele PNL susține că liberalii nu au votat un nou mandat care să permită flexibilizarea negocierilor cu PSD și USR.

„Nu există o flexibilizare a mandatului. Dacă exista o flexibilizare, se putea face doar în BPN. Rămâne așa cum am stabilit. Nu facem astăzi niciun BPN. Ne gândim la opțiuni. Vom continua discuțiile cu cei de la USR și ceilalți parlamentari pentru a vedea care sunt condițiile în care ar vota un guvern minoritar”, a precizat Cîțu.

Așa cum Digi24.ro a anunțat duminică seara, liberalii sunt nevoiți să ia în calcul readucerea USR la guvernare pentru că premierul desemnat Nicolae Ciucă nu reușește să găsească majoritatea necesară trecerii guvernului prin Parlament.

De altfel, după discuția avută cu președintele USR Dacian Cioloș, Ciucă a declarat că „USR nu susţine un guvern minoritar şi există o soluţie, şi anume aceea a refacerii coaliţiei”.

Și președintele USR a spus că premierul desemnat l-a întrebat în ce condiții s-ar întoarce USR la guvernare. „Eu am spus foarte clar care sunt condițiile USR: calendar de reforme, buget și linii de finanțare, reguli clare de funcționare a coaliției și noi am propus să reluăm discuția de la o structură a guvernului așa cum a fost stabilită la începutul coaliției”, a declarat Cioloș, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102