REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
8.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Florin Cîțu: USR PLUS preferă să stea lângă PSD și AUR

Florin Cîțu: USR PLUS preferă să stea lângă PSD și AUR

Replica API 28 septembrie 2021 | 22:59 937

USR PLUS preferă să stea lângă AUR și PSD, spune prim-ministrul Florin Cîțu, după ce cei doi co-președinți ai partidului, Dan Barna și Dacian Cioloș, au respins revenirea la guvernare alături de actualul premier.

„USR preferă să stea lângă PSD şi AUR, dacă nu vor să discute cu PNL. Oricând discutăm cu ei dacă au disponibilitate de a discuta cu PNL. Noi mergem mai departe cu programul de guvernare, avem aceleaşi proiecte, nu se schimbă nimic.

Plecarea din funcţie a mea, înseamnă schimbarea programului de guvernare. Dacă pică Guvernul va fi un nou program de guvernare. Cine doreşte o criză politică pe negocieri, când azi semnăm PNRR, să luăm de la capăt negocierile?

Am încredere că va câştiga raţiunea la USR şi se va delimita de PSD şi AUR”, a declarat luni Florin Cîţu.

El a reamintit că „parlamentarii PNL nu vor vota niciodată împotriva propriului Guvern”. Întrebat dacă fostul președinte al partidului, Ludovic Orban, ar vota, premierul a spus: „Niciodată”.

„Vom face tot posibilul ca guvernarea să meargă mai departe”, a adăugat Cîțu.

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş anunţă duminică pe Facebook că nu a discutat nimic cu Florin Cîţu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor, reiterând că USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condiţiile deja expuse: alt premier şi calendar clar de reforme.

Barna a continuat spunând că nu a existat niciun fel de discuţie cu premierul Florin Cîţu în ultima perioadă şi toate informaţiile că ei s-ar fi întâlnit şi i-ar fi fost oferite anumite funcţie reprezentau dezinformări de campanie electorală.

Premierul Florin Cîțu a declarat, duminică, că va discuta cu toate partidele pentru ca Guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu social democrații și membrii AUR, scrie digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Citule bag seama ca tremura izmenele pe tine, se apropie motiunea. Ai castigat o batalie, dar ai sa pierzi razboiul. Ai prea multi dusmani in opozitie. Sica te asteapta la cotitura.
9
0
Orice este preferabil decat sa stea langa tine, asta nu pricepi tu latura ce esti. Pana si sa stai cu un cadavru in casa o luna e mai bine decat sa stai cu tine 1 secunda.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369