REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Florin Gheorghe, despre primarul de la Saraiu: "A aruncat banii comunei pe geam"

Florin Gheorghe, despre primarul de la Saraiu: "A aruncat banii comunei pe geam"

Replica API 30 mai 2012 | 00:00 155

Acuzaţii grave la adresa lui Vasile Băjan

Acuzaţii grave la adresa lui Vasile Băjan

Primarul din Saraiu, Vasile Băjan, trage ponoasele unui raport al Curţii de Conturi care relevă o dezordine de nedescris în documentele administraţiei locale şi cheltuieli care nu se justifică. În baza acestui raport, binevoitorii au şi întocmit un raport de suspendare din funcţie a acestuia, datat 12 mai 2012, ştampilat şi semnat. Ordinul de suspendare din funcţie este însă o făcătură, fapt confirmat şi de concluziile verificărilor dispuse în acest context de actualul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Bogdan Huţucă.

Să explicăm însă despre ce este vorba: în cursul zilei de ieri, în piaţă a circulat un "ordin" privind suspendarea din funcţie a primarului Băjan, ca urmare a unui control efectuat de către reprezentanţii Curţii de Conturi Constanţa, care ar fi constatat că edilul a prejudiciat administraţia locală cu suma de 2.156.517,32 lei. În realitate, ordinul nu există, în schimb raportul Curţii de Conturi - da. "Ne-am autosesizat, am făcut verificări, nu există un ordin cu numărul 528 privind suspendarea din funcţie a primarului", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Bogdan Huţucă. Mai mult, cel care a "fabricat" ordinul a omis câteva detalii, ca de exemplu faptul că la data de 12 mai prefectul era altcineva, nicidecum... Dănuţ Culeţu, aşa cum pare după semnătura din hârtie. Situaţia nu a fost trecută cu vederea nici de reprezentanţii PDL, mai exact candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa, Florin Gheorghe, care se întreabă dacă nu cumva cineva umblă "dezlegat" prin judeţ cu o ştampilă a Prefecturii. O altă variantă ar fi aceea a scanării unui document mai vechi, pe porţiunea cu ştampila, apoi adăugat un text nou. În orice caz, şi primarul vizat are o explicaţie: potrivit lui Băjan, numai contracandidata sa la funcţia de primar, Dorinela Irimia, ar fi în stare de o asemenea "grozăvie"! "Dorinela Irimia se ocupă numai cu aşa ceva, aşa cum a indus lumea în eroare să-şi obţină buletin de Saraiu pentru a candida la primărie", spune Vasile Băjan. Tot el admite că lucrurile din raportul Curţii de Conturi indică lucruri grave, dar, adaugă el: "E implicată şi Dorinela Irimia. A lucrat aici, a avut lucrări pentru care a încasat bani, contabila a dat notă explicativă". Tot la adresa primarului au mai fost lansate şi alte acuzaţii, şi anume că ar fi achiziţionat, din banii comunei, două apartamente în Bucureşti pentru fiicele sale. Există şi două facturi în acest sens - însă este posibil ca şi acestea să fie falsificate. "Nu am luat aşa ceva. Dacă există vreo factură pe care să apară Consiliul Local Saraiu, posibil ca nepoata Dorinelei Irimia să fi făcut falsul. A lucrat la mine pe post de secretară. Eu nu aveam cum să verific tot ce făcea ea la secretariat, că nu sunt paznicul secretarei", a spus Băjan. În concluzie, campania electorală la Saraiu este de-a dreptul... "idilică", fapt sesizat şi de candidatul PDL la Consiliul Judeţean Constanţa, Florin Gheorghe, care susţine că nu înţelege cum poate PSD să sprijine un astfel de primar: "Raportul Curţii de conturi arată că primarul a cheltuit nejustificat banii comunităţii. Cum poate Nicuşor Constantinescu şi PSD să-l sprijine? Vorbim aici despre bani de la buget aruncaţi pe geam".

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367