REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Florin Gheorghe este convins că şi anul acesta va fi "cel mai activ deputat"

Florin Gheorghe este convins că şi anul acesta va fi "cel mai activ deputat"

Replica API 8 februarie 2014 | 00:00 201

Prin "transferul" de la PDL la Mişcarea Populară, deputatul Florin Gheorghe vrea să demonstreze că beneficiază de un nou elan. Patru dintr-un foc, într-o singură zi pentru Gheorghe. Deputatul proaspăt devenit "popular" a depus vineri patru iniţiative legislative, una mai curajoasă ca cealaltă. Simpaticul nostru deputat se ambiţionează să demonstreze că, prin activitatea sa parlamentară, intenţionează să elimine "o parte dintre disfuncţionalităţile legislative care, din nefericire, sunt încă prezente în legislaţia în vigoare şi care servesc unor interese personale sau de grup şi nu servesc intereselor românilor". Astfel, Gheorghe se ia la trântă, în primul rând, cu societăţile comerciale de construcţii, pe care vrea, literalmente, să le pună la muncă. "Primul proiect este legat de contractele care se atribuie prin licitaţii publice. Propun modificarea unor articole, privind pe cei care participă la mai multe licitaţii, să vină cu o schemă sau istoricul, cu fiecare angajat, nu cum era până acum. Aveai un număr de utilaje care îţi ajungeau pentru două lucrări şi participai la cinci licitaţii, pe care le câştigai. În mod normal, trebuie să te apuci de toate, în acelaşi timp. Dar, dacă n-ai utilaje, te apuci de două şi după ce le termini, te apuci de următoarele două şi uite aşa se întârzie investiţiile. Dacă omul câştigă licitaţia, nu poţi să îi anulezi contractul. Prin aceste modificări, aş vrea prezentarea unui istoric al firmei. Sunt foarte multe contracte câştigate şi nu sunt începute lucrările, pentru că respectivele firme sunt ocupate cu alte lucrări şi nu au capacitatea de producţie să le înceapă pe celelalte. De asemenea, nu vor nici să renunţe la contracte, să le preia altcineva. Din acest motiv, sunt contracte câştigate în 2012 şi nici până în ziua de azi nu sunt începute lucrările. Sunt exemple concrete de astfel de situaţii, nu vorbim aşa, ipotetic", a declarat Gheorghe, pentru "Replica".

Pe de altă parte, Gheorghe a sesizat o problemă şi în legea asigurărilor, unde a descoperit "noi disfuncţionalităţi" şi pe care vrea să le remedieze: "Al doilea proiect se referă la asigurarea locuinţelor. Acum este în vigoare o lege privind asigurarea obligatorie la locuinţe. Au fost mulţi cetăţeni nemulţumiţi, care au asigurare facultativă, adică o asigurare mult mai mare, care le asigură casa şi sunt obligaţii să o încheie şi pe cealaltă. În principiu, nu prea este corect şi normal. Din moment ce eşti asigurat, să o faci şi pe cea obligatorie... mai faci încă una, pentru că aşa vrea statul român? Am propus modificarea unui articol, prin care cei care au asigurare facultativă, de exemplu cum e CASCO la maşini, să nu mai facă şi un RCA. Dacă am deja o asigurare şi dau 200 de euro, de ce mă mai obligi să o fac şi pe cea de 20 de euro? Trebuie măcar posibilitatea unei opţiuni. Să alegi una dintre ele. Dar, nici aşa nu se poate acum", a relatat Gheorghe, pentru Replica. Întrebat dacă discutăm în această situaţie de un conflict cu aceste mari companii, care sunt vizate de noile reglementări, Gheorghe s-a arătat încrezător: "Asta este, acum, eu am propus, dacă se aprobă bine... Până la urmă, companiile acestea nu fac legile, tot Parlamentul le face sau Guvernul", a punctat Gheorghe, pentru Replica.

În altă ordine de idei, Gheorghe are o problemă şi cu noul fenomen al after-school-ului, care ar putea reprezenta portiţele ideale pentru noi nereguli în sistemul de învăţământ şi pe care, evident, tot Gheorghe, intenţionează să le regleze: "Acest tip de şcoală, după programul şcolar, să nu mai fie fără o autorizare în prealabil, din partea Inspectoratului Judeţean. Deci, cei care vor să facă genul acesta de activitate să depună o cerere la Inspectoratul Şcolar Judeţean, să obţină o autorizaţie, să îşi ia un aviz de la Direcţia Sanitar Veterinară, pentru că sunt after-school-uri unde copiilor li se dă o masă la prânz, nu poţi să ştii. Trebuie să fie ceva oficial, nu face fiecare în garsonieră sau într-un apartament la etajul trei after-school. Plus că, în Constanţa să zicem că nu sunt multe cazuri, dar în Bucureşti am auzit de cazuri, unde practic părinţii sunt obligaţi să îşi înscrie copiii la after-shool şi preţurile sunt destul de mari, undeva la 1.000 de lei pe lună. De asemenea, am precizat acolo ca aceste after-school-uri să nu poată avea în conducere cadre didactice din Inspectoratul Şcolar Judeţean sau directori de şcoli", a declarat Gheorghe, pentru "Replica".

Nu în ultimul rând, Gheorghe a făcut o paralelă între inflaţie şi pensiile private şi, din nou, i-a dat "cu virgulă". În situaţia în care clienţii asiguratorilor depun periodic o sumă de bani, iar peste mai mulţi ani suma acumulată n-ar face nici "două cepe degerate", Gheorghe a ajuns la concluzia că este timpul de noi reglementări în domeniu: "A patra situaţie se referă la pilonul doi de pensii, unde fondurile de pensii private nu doresc să indexeze banii pe care consumatorul îi plăteşte pentru pensie. De exemplu, cotizezi timp de 20 de ani la un fond privat de pensii, câte 10 lei pe lună. Poate, peste 20 de ani, datorită inflaţiei, mai înseamnă 5 lei. Ai pus de-o parte nişte bani, cu care nu mai ai ce să faci mai târziu. Prin acest lucru, am dorit ca pensiile private să fie indexate măcar cu rata inflaţiei. Sunt fonduri private de pensii care investesc aceşti bani. Investiţi fiind, aduc şi un profit, care le rămâne lor, deşi în mod normal ar fi trebuit să fie împărţit între toţi cei care au contribuit", a concluzionat Gheorghe, pentru Replica.

Deputatul are ambiţii mari şi anul acesta. Dacă, anul trecut, a fost desemnat "cel mai activ" deputat constănţean, Gheorghe este convins că va păstra "centura" şi va fi depăşit doar de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea sau... de alţii: "Uite că, din păcate, în acel clasament nu am cum să îl ajung pe Zgonea sau pe Miron Mitrea, ăştia care sunt preşedinţi sau vicepreşedinţi ai Camerelor, pentru că au luări multe de cuvânt şi nu am cum. Dar, oricum, dintre toţi parlamentarii constănţeni şi din opoziţie, o să fiu şi anul acesta pe primul loc", a încheiat Gheorghe, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614