REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Florin Gheorghe îi face apologia lui Darius Vâlcov şi susţine noul Cod Fiscal

Florin Gheorghe îi face apologia lui Darius Vâlcov şi susţine noul Cod Fiscal

Replica API 25 februarie 2015 | 22:47 240

Să vezi şi să nu crezi

Să vezi şi să nu crezi

Florin Gheorghe

Noul Călău Fiscal, aflat în dezbatere publică pe site-ul torţionarilor economiei româneşti, ministerul Finanţelor Publice, are şi susţinători. În ciuda taxelor şi impozitelor care vor creşte gradual şi până la exasperare pentru milioane de români, deputatul de Constanţa, Florin Gheorghe, demonstrează că s-a „dezbrăcat” cu uşurinţă de gălăgia de opoziţie şi se simte de minune în tabăra puterii, unde, evident, toate sunt bune şi frumoase şi numai oamenii răi au câte ceva de criticat la programul de guvernare. Dacă-l putem numi aşa. Astfel, deputatul spune că este un susţinător fervent al propunerilor aduse de ministerul de Finanţe şi „bagă mare” cu Darius Vâlcov, despre cât de simpatic şi băiat de treabă e ministrul în cauză şi ce-a fost în capul nostru de nu l-am avut până acum?

„Nu pot să nu apreciez şi să nu susţin demersul curajos al Guvernului de a reduce în mod semnificativ nivelul taxelor şi impozitelor din România! Reducerea progresivă a TVA, reducerea cotei unice, diminuare nivelului accizelor şi toate celelalte măsuri bune din proiectul domnului ministru Vâlcov sunt măsuri pe care le aşteptam nu numai eu, personal, dar şi milioane de români şi sute de mii de agenţi economici. (…) Consider că măsurile propuse de Ministerul Finanţelor Publice sunt exact gura de oxigen de care au nevoie toţi românii, antreprenori, angajaţi sau pensionari. Este şi motivul pentru care voi susţine la nivel parlamentar proiectul de lege şi sper să facă acelaşi lucru şi celelalte partide parlamentare, pentru că sunt măsuri bune, în beneficiul tuturor românilor. Cu toate acestea am mari îndoieli că toţi parlamentarii vor susţine reforma fiscală, deoarece unii s-au obişnuit să aibă o atitudine duplicitară”, susţine deputatul Florin Gheorghe. Reamintim că impozitul pe locuinţe şi terenuri ar putea creşte, chiar şi de şase ori în anumite cazuri, fiind stabilit între 0,08% şi 0,2% din valoarea impozabilă, majorările fiind prevăzute în proiectul noului Cod Fiscal. De asemenea, Guvernul vrea să elimine deducerea CASS de la calculul impozitului pe venit de la 1 ianuarie 2016 şi vrea să introducă obligaţia de plată a CAS şi CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri, inclusiv a persoanelor fizice autorizate salariate, care vor fi taxate astfel de două ori!

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369