REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Florin Gheorghe: Mizez pe 5 reprezentanţi ai PMP trimişi în Parlamentul European

Florin Gheorghe: Mizez pe 5 reprezentanţi ai PMP trimişi în Parlamentul European

Replica API 17 mai 2014 | 00:00 116

Deputatul Partidului Mişcarea Populară, Florin Gheorghe, este încrezător în rezultatele pe care partidul le va obţine la alegerile europarlamentare. Preşedintele PMP Constanţa la municipiu, Florin Gheorghe îndeamnă românii să iasă la vot, afirmând că "prezenţa la urne nu este numai un drept fundamental, dar şi un gest de responsabilitate".

Reporter: Domnule Gheorghe, sunteţi alături de colegii dumneavoastră în cursa pentru un loc în Parlamentul European. Ce şanse le daţi?

Florin Gheorghe: Nimeni nu a dat nici o şansă acestui partid, cu excepţia Preşedintelui Băsescu. Astăzi, după doar 4 luni de la înregistrare, PMP a devenit cel mai redutabil competitor pe partea dreaptă a politicii şi singurul adversar al PSD şi a politii falimentare a lui Victor Ponta. Nu poţi să ratezi dacă mizezi pe tineri, pe noua generaţie. Da, PMP are cele mai mari şanse să fie revelaţia ultimilor 24 de ani şi semnalul pozitiv este că avem posibilitatea să ne putem rupe de trecut definitiv.

Rep.: Ce scor credeţi că va obţine Partidul Mişcarea Populară la alegeri?

F.G.: Am văzut cu toţii bătălia sondajelor. PMP este fie la 10%, fie la 14%. Ce pot spune cu certitudine este că PMP este un partid care creşte continuu şi dă speranţe unei părţi bune din electorat că se poate face şi un altfel de politică, o politică cinstită, în interesul românilor. Este acea parte din electorat care refuză să mai vină la vot pentru că au fost constant dezamăgiţi. Dacă o să vă spun ce scor cred că va scoate PMP, o să spuneţi că sunt prea optimist. Da! Sunt optimist pentru că văd cum ne primesc oamenii şi câtă încredere ne acordă. Mizez pe 5 reprezentanţi ai PMP trimişi în Parlamentul European, în grupul popularilor. Sper ca rezultatele alegerilor să-mi spună că am fost prea pesimist şi că am obţinut 6 mandate!

Rep.: Cum decurge campania electorală la Constanţa? Am văzut că deja formaţiunea a întâmpinat probleme, în sensul că un panou cu sigla partidului a fost vandalizat.

F.G.: Sunt evenimente des întâlnite în toate campaniile electorale şi în multe ţări din Europa. Aceste gesturi trebuie sancţionate de autorităţi. Nu aş face mare caz din vandalizarea unui panou. Ce mă preocupă în mod real este ca votul cetăţenilor din 25 mai să nu fie viciat în nici un fel în ziua votului! Mă preocupă în mod real corectitudinea alegerilor de peste o săptămână. Sper ca după alegeri autorităţile să nu aibă nimic să-şi reproşeze.

Rep.: Credeţi că se vor prezenta constănţenii în număr mare la vot, la alegerile din 25 mai? De ce ar trebui să meargă la urne?

F.G.: Analizele spun că cetăţenii vor veni în număr mic la urne. Vom vedea dacă acest lucru se şi confirmă. Şi în Europa Occidentală prezenţa la urne a scăzut din 1979, de când PE este ales direct de cetăţeni. Este şi vina instituţiilor de la Bruxelles, care comunică nu tocmai fericit cu cetăţenii europeni. De ce ar trebui românii să meargă la urne? Sunt multe motive! În primul rând acest drept se exercită numai o dată la 5 ani! Apoi, alegerile bazate pe o prezenţă mică nu conferă suficientă legitimatate democratică celor aleşi. Una e să fii ales atunci când peste 80% din românii cu drept de vot vin la urne şi altfel eşti legitimat printr-o prezenţă de 25%-30%.Eu mă voi duce la vot, pentru că votul, pentru mine personal, nu este numai un drept fundamental, dar şi un gest de responsabilitate pentru ţara mea, oraşul meu, familia mea.

Rep.: Aţi afirmat că premierul Victor Ponta a cedat presiunilor primarului Radu Mazăre referitor la preluarea unui procent de 13% din acţiunile Portului Constanţa... Ce credeţi că se va întâmpla până la urmă?

F.G.: Cred că dumneavoastră din presă sunteţi sătui de nenumăratele semnale de alarmă pe care le-am tras pe această temă. M-am opus nu din rea credinţă, ci pentru că anticipez efectele asupra Portului Constanţa. Nici nu ştiu ce demersuri nu am făcut pentru ca acest lucru să nu se întâmple. Sper că domnul Ponta va asculta în final de sfaturile specialiştilor care spun nu doar că transferul este ilegal, dar şi în detrimentul tuturor românilor.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614