REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Florin Gheorghe s-a "îmbolnăvit" de "palazită"...

Florin Gheorghe s-a "îmbolnăvit" de "palazită"...

Replica API 29 martie 2014 | 00:00 223

S-a stabilit: "palazita" este contagioasă la Constanţa. Plecând de la ideea că Claudiu-Iorga Palaz este preşedintele formaţiunii locale a PMP, caracterul acestuia s-a transferat şi la colegii care se dezlănţuie pe guvernare. Un exemplu este Florin Gheorghe, deputat cunoscut ca adept al spiritului calm şi al dialogului în termeni simpli. Imaginea s-a "năruit" vineri, când Gheorghe a sărit "la gâtul" premierului Victor Ponta şi al fostului Ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Deputatul a tunat şi a fulgerat la adresa celor doi.

"Sunt dezgustat de ura pe care Victor Ponta şi Ecaterina Andronescu o poartă la adresa cercetătorilor români. După ce toată lumea a aflat cum şi-a luat doctoratul, Ponta vrea acum să distrugă sistematic toate reformele care s-au realizat în domeniul educaţiei şi cercetării. S-a chinuit mai întâi să desfiinţeze clasa pregătitoare, apoi s-a agăţat de camerele de la bac, iar acum i s-a pus pata pe cercetători! (...) Cercetătorii au aflat de a doua zi de când a venit la guvernare faptul că Ponta îi dispreţuieşte! Nu-ţi ajunge Victore că în doi ani de guvernare ai tăiat finanţarea la aproape toate programele de cercetare derulate prin UEFISCDI? Acum vrei să distrugi şi cadrul instituţional al cercetării? Ponta, în stilul său deja clasic "tace, face şi apoi nu recunoaşte", a picat în Parlament Ordonanţa de Urgenţă nr. 74/2010 prin care s-a creat noua arhitectură instituţională a cercetării din România! (...)Praful şi pulberea se va alege de toată reforma din cercetare!", a declarat, revoltat, Gheorghe. Deputatul mai atrage atenţia asupra unei migraţii către alte state, la care cercetătorii ar putea apela, după modelul medicilor, din cauza salariilor mici şi a viitorului incert pentru meseria lor, în România. "Pe ei (Victor Ponta şi Ecaterina Andronescu - n.r.) îi interesează ca acele fonduri să fie direcţionate cum îşi doresc ei, către instituţiile care doresc ei să primească fonduri. Nu este normal, ar trebui sprijinită şi plătită performanţa. Dacă, eu ştiu, sunt cercetători în România care au performanţe, trebuie sprijiniţi, dacă nu, nu trebuie amestecat politicul în această chestiune. Ştim cu toţii foarte bine că sunt rectori, decani, care au afinităţi politice şi nu este normal să primească fonduri, dacă nu au nici un merit sau vreo realizare meritorie care să le permită primirea unor fonduri generoase. Ar trebui sprijiniţi cei care chiar merită, cercetătorii care lucrează la inovaţii, pentru progresul într-un anumit domeniu. Să nu ne mire o migraţie. Aşa cum doctorii pleacă din România, vedem cu toţii că sunt doctori buni şi foarte buni şi care nu mai acceptă salarizarea asta mizeră, preferă să plece în Uniunea Europeană să lucreze pe salarii decente, la fel şi cercetătorii, după cum bine putem vedea sunt foarte căutaţi în ţările Europei sau peste ocean, am putea să ne trezim că pleacă şi ei să îşi continuie proiectele în alte părţi, unde sunt respectaţi", a declarat Gheorghe, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614