REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Florin Mitroi, despre cumplitul accident: “Dacă tractoristul ar fi avut permis de conducere credeţi că remorca nu s-ar fi rupt?”

Florin Mitroi, despre cumplitul accident: “Dacă tractoristul ar fi avut permis de conducere credeţi că remorca nu s-ar fi rupt?”

Replica API 3 septembrie 2016 | 23:25 2475

Ancheta continuă în urma teribilului accident rutier de la Valu lui Traian, când o fetiţă a fost acroşată de remorca unui tractor ce s-a desprins din cui şi i-au fost retezate membrele inferioare. Însă, cum şoferul nu avea permis de conducere au început a se lansa tot felul de zvonuri cu privire la culpabilitatea angajatorului ce i-a încredinţat utilajul, oamenii precizând că este vorba despre primarul din localitate, Florin Mitroi. Şi, legal, aşa este: cel care încredinţează cu bună ştiinţă vehiculul unei persoane ce nu deţine permis, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. În timp ce oamenii legii încă efectuează verificări, primarul a ţinut să explice situaţia.

“Ca urmare a comentariilor apărute în mediul online în ultimele zile, voi face câteva precizări pentru că sunt persoană publică, nu pentru că aş avea speranţa că cei care se distrează judecând pe alţii îşi vor scimba vreodată atitudinea. Tractorul implicat în accidentul din data de 30.08.2016 era închiriat de societatea la care deţin acţiuni. Tocmai pentru că ştiu că funcţia de primar atrage publicitatea şi suntem o ţară consumatoare de scandal, nu de ştiri culturale, există o dispoziţie de primar comunicată tuturor societăţilor ce deţin utilaje din comună ca tractoarele să circule doar pe drumurile de pământ de la limita cu extravilanul. De asemnea, ca acţionar în firmă am dispus administratorului să se verifice actele atât pentru utilaje cât şi pentru şoferi. Dacă administratorul nu a respectat această dispoziţie cu ştiinţă sau dacă cel care conducea utilajul şi care avea permis de mecanic agricol a nesocotit ordinul dat de administrator, asta se va stabili de anchetă care este în curs şi pe care nu am cum să o influenţez aşa cum s-a susţinut pe facebook de către oameni care nu ştiu despre ce vorbesc dar aruncă cu astfel de comentarii. Am auzit atât vorbele aruncate pe marginea drumului în acea zi cât şi toate comentariile de după. O nouă dezamăgire pentru mine, dar m-am obişnuit să fiu dezamăgit tocmai de oamenii pe care i-am ajutat sau cărora le-am ajutat familiile. Atunci eram bun, acum sunt doar bun de judecat” a spus Florin Mitroi pe Facebook. De asemenea, acesta a întrebat: “Dacă tractoristul ar fi avut permis de conducere credeţi că remorca nu s-ar fi rupt? Eu cred că important este că am reuşit să ne mobilizăm suficient de repede că fetiţei să i se reimplanteze piciorul şi să dea Dumnezeu să fie sănătoasă. În rest, haideţi să nu mai judecăm de dragul de a avea activitate şi să lăsăm poliţia să îşi facă treaba”. Poliţiştii rutieri au deschis o anchetă în acest sens.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108