REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Florin Mitroi: Sondajele au arătat că locuitorii din localitate au nevoie de o piaţă agroalimentară

Florin Mitroi: Sondajele au arătat că locuitorii din localitate au nevoie de o piaţă agroalimentară

Replica API 22 noiembrie 2012 | 00:00 184

Proiectul transfrontalier Valu lui Traian - Kaynardja a ajuns la final

Proiectul transfrontalier Valu lui Traian - Kaynardja a ajuns la final

Proiectul "Susţinerea dezvoltării afacerilor în zona transfrontalieră Valu lui Traian - Kaynardja prin infrastructura de afaceri piaţa agroalimentară" a ajuns la final. Cum data finalizării este 24 noiembrie, edilul din Valu lui Traian, Florin Mitroi, a organizat o ultimă conferinţă de presă pentru a prezenta întreaga activitate de dezvoltare a acestui obiectiv.

"Atunci când ai drepturi, se spune că ai şi obligaţii. Având în vedere că în localitatea noastră s-a ridicat acest obiectiv, care început în urmă cu doi ani, avem obligaţia ca astăzi (miercuri - n.r.) să facem ultima conferinţă de presă. Acest proiect a fost pe un program transfrontalier România - Bulgaria. Investiţia a fost de 1.498.225,86 de euro, din care aproximativ 1 milion s-a investit în clădire şi restul pe diferite obiective: tonete, cât şi altele. Din puctul meu de vedere, pentru localitatea noastră, este un obiectiv principal, pentru că Valu lui Traian are ca suprafaţă agricolă 6.500 de hectare, majoritatea locuitorilor din comună având ca activitate creşterea animalelor şi, bineînţeles, solarii, dar şi producţia de legume, şi atunci noi, cât şi sondajele, au arătat că oamenii îşi doresc realizarea unei pieţe agroalimentare în localitate", a declarat Florin Mitroi, primarul din Valu lui Traian. Prezent la eveniment a fost şi viceprimarul din Kaynardja, Valentina Tokuşeva, care s-a declarat foarte mulţumit de colaborare. Piaţa agroalimenatară deja şi-a deschis porţile, tonetele fiind, în mare parte, "la datorie", iar produsele aşteptându-şi clienţii. În plus, edilul din Valu lui Traian a declarat că, din păcate, distanţa este destul de mare, între localitate şi Kaynardja, întrucât şi-ar fi dorit să ia exemplul localităţii Lipniţa, unde s-au pus bazele unui drum transfrontalier. "Din păcate, dacă eram la graniţă, m-aş fi gândit, aşa cum a gândit un coleg de-al meu, un prieten, de altfel, de la Lipniţa, care a realizat un proiect, dacă nu mă înşel, tot transfrontalier, cu Kaynardja, un drum care leagă cele două localităţi. Din păcate, noi ne aflăm la o distanţă mult mai mare şi nu putem decât să realizăm investiţii de genul pe care le-am pus în aplicare", a mai spus Mitroi. Menţionăm că proiectul urmăreşte îmbunătăţirea nivelului de trai în zona transfrontalieră Valu lui Traian - Kaynardja prin iniţiative comune pentru dezvoltarea mediului de afaceri. Prin construirea Centrului Transfrontalier de Afaceri şi a Pieţei Agroalimentare, ambele comunităţi vor avea acces la o infrastructură modernă şi de înalt nivel, care va ajuta fermierii să îşi dezvolte afacerile. Ba mai mult, construirea infrastructurii în Valu lui Traian, mai aproape de Portul Constanţa, va creşte şansele femierilor români şi bulgari de a exporta şi de a promova imaginea regiunii Valu lui Traian - Kaynardja, dincolo de graniţele sale.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367