REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Florin Mitroi: 'Vom aduna animalele găsite pe străzi!'

Florin Mitroi: 'Vom aduna animalele găsite pe străzi!'

Replica API 2 octombrie 2020 | 00:47 2165

Primarul comunei Valu lui Traian a ținut să aducă lămuriri despre incidentul petrecut miercuri seară pe Aleea Eliberării din localitate, când un câine cu stăpân, de rasă periculoasă, a atacat pe domeniul public o minoră de 15 ani, producându-i răni semnificative. Totodată, acesta a precizat și paptul că în cursul zilei de joi, tot pe Aleea Eliberării, un copil nu a ajuns la domiciliu nici la două ore după ce fusese lăsat de microbuzul școlar tot din cauza unui proprietar neasumat de câini, care îi lasă pe stradă deși a fost în repetate rânduri sancționat de Poliția Locală.

Primăria menționează următoarele:

„Cazuri asemanatoare celor de mai sus au dus la decizia noastra de a adera la ASPA IVETS si a aduna animalele gasite pe strazi, indiferent de specie, dar cu precadere cainii periculosi. Tot astfel de cazuri au facut sa si obligam proprietarii de caini sa ii microcipeze, oferind acest serviciu gratuit, din poarta in poarta. Doar asa un proprietar isi asuma intr-adevar posesia animalului pe care il detine si poate fi tras la raspundere cand acesta isi face veacul pe strada. Actiunile noastre gratuite de strangere animale, sterilizare animale cu stapan si microcipare ne-au atras nenumarate acuzatii fara fond din partea asazisilor iubitori de animale si nu mai putin de patru actiuni in instanta. Dar ne dorim sa facem treaba, sa avem cetatenii in siguranta pe strazi si ne asumam urmarile.

- Referitor la cazul rottweilerului ce a muscat de patru ori persoane aflate in trecere pe strada Eliberarii, tinem sa mentionam ca stapanul acestuia a fost in repetate randuri sanctionat cu amenda maxima permisa de lege de catre Politia Locala. Orice alte atributii revin politiei nationale. In OUG 55/30.04.2002 se stipuleaza clar ca „ridicarea cainilor se face de catre politie, cu sprijinul personalului consiliilor locale, IN TERMEN DE 2 ZILE DE LA RAMANEREA DEFINITIVA A HOTARARII DE CONDAMNARE. Noi acordam tot sprijinul si dispunem datorita asocierii de logistica necesara confiscarii, insa din pacate, desi in cauza s-au deschis dosare penale dupa fiecare persoana muscata si de la prima fapta a trecut aproape un an, nu exista inca o hotarare pentru a putea interveni.

- Referitor la cei care considera ca daca hranesc un caine la poarta sau il lasa „sa mai stea la aer” sau „il scapa, nu stiu cum, din curte”, mentionam ca pana la acest moment jumatate din localitate a beneficiat de seviciile de microcipare oferite gratuit si nu vom renunta la actiune pana nu terminam localitatea. Ulterior, cei care au ales sa ascunda cainii de veterinarii veniti la poarta pentru microcipare vor raspunde pentru alegerea facuta. Repetam, sustinem si am sustinut intotdeauna iubitorii de animale, atata timp cat acestia si-au asumat si raspunderea pentru acestea. Un caine aflat pe strada este o arma, nu un simplu animal. Indiferent cat de bland ar fi, la un moment dat poate ataca insctinctiv o persoana. Si acea persoana poate fi copilul oricaruia dintre noi.

In incheiere, solicitam din nou ca toate ninstitutiile statului care au atributii in domeniu sa se alature noua si ASPA IVETS in lupta contra celor care pun in pericol sanatatea noastra si a copiilor nostri. De asemenea, amintim tuturor celor care au caini ca legea este foarte clara: indiferent de rasa, cainii trebuie tinuti in curte, sterilizati si microcipati. In plus, cei din rasele periculoase trebuie inregistrati la postul de politie din localitate si nu au voie pe domeniul public decat in lesa si cu botnita. Daca ne dorim siguranta si civilizatie…schimbarea incepe cu noi. Cu fiecare dintre noi.”

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum un primar face publicitate unor hingheri? Cum ati votat acest specimen?
2
0
aduna-te... ce fel de primar esti?,...am uitat urbea alege dupa chipul ei...,Romania e o tara care va disparea,..prea multe jigodii pe metrul patrat,..scuze romanilor adevarati
2
0
Mitroi i-a linistit pe baietzii care faceau Val..uri....La el nu merge, ca doar si el a fost la fel....
1
1
Sa incepeti cu animalele bipede, hotii,smenarii,escrocii
7
0
Sa-l fereasca D-zeu pe primar de atacul gospodinelor isterice de pe grupurile de protectie a animalelor, cand vor afla de articol.
7
4
Nnn ahah. Ikakaka
0
0
nesimtitul cu cainele trebuie retinut
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614