REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Florin Roman, despre eliminarea pensiilor speciale: Votul, echitate pentru contribuabili

Florin Roman, despre eliminarea pensiilor speciale: Votul, echitate pentru contribuabili

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 446

Florin Roman

Votul dat marţi de Camera Deputaţilor pentru proiectul de eliminare a pensiilor speciale nu este împotriva cuiva, ci este un vot de echitate pentru cei care contribuie la sistemul public de pensii, a afirmat deputatul PNL Florin Roman.

"PNL a livrat cea mai importantă promisiune din perioada campaniei electorale, când am spus românilor că vom depune, vom susţine şi vom duce la punct final un proiect de lege în Parlament pentru eliminarea pensiilor speciale. N-au fost 30 de zile, aşa cum ne-am dorit, a fost nevoie de 60 de zile ca acest proiect să ajungă la votul final, şi astăzi cred că PNL a demonstrat că prin tăierea pensiilor speciale putem găsi inclusiv acele resurse financiare necesare pentru plata măcar a unei părţi a ceea ce înseamnă impactul bugetar pe alocaţie pentru rectificarea de la 1 august, astfel încât de la 1 august aceste avocaţii să fie puse în plată. Votul de azi nu a fost un vot împotriva cuiva, a fost un vot de echitate pentru cei care contribuie la sistemul public de pensii", a declarat Florin Roman la Parlament.

El a amintit că, în urma votului dat de Camera Deputaţilor - cameră decizională -, sunt eliminate pensiile magistraţilor, ale procurorilor, personalului auxiliar şi grefierilor, pentru parlamentari şi funcţionari parlamentari, pentru corpul diplomatic, pentru cei de la Curtea de Conturi, pentru personalul aeronautic şi au rămas doar acele pensii de serviciu pentru militari.

Întrebat dacă PNL a ţinut cont de observaţia USR potrivit căreia este posibil ca legea să fie atacată la CCR, Roman a spus: "Nu comentez ceea ce spune USR, USR-ul avea posibilitatea să pună mâna pe un pix, să facă un proiect foarte bun, să vină cu el dinainte şi atunci probabil că discutam de un alt proiect care era şi el controversat sau discutat".

În ceea ce priveşte anunţul USR referitor la faptul că va solicita, miercuri, introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit a proiectului din 2017 privind abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, deputatul PNL a apreciat că "sunt cam puţini pentru a determina o asemenea mutare la nivelul Parlamentului".

"Dar, sigur, pot să facă treaba asta. Deocamdată avem proiect votat, să vedem dacă va fi atac, să vedem ce va spune CCR şi dacă sunt probleme, sunt convins că Guvernul liberal va putea regla. (...) Să vedem cu ce vin ei mâine, eu nu mă duc pe supoziţii", a adăugat el.

Roman a menţionat că, din punctul de vedere al PNL, plafonarea pensiilor speciale "nu stă în picioare" şi nu exclude ca Guvernul să-şi asume răspunderea în cazul în care proiectul votat de deputaţi va fi declarat neconstituţional.

"Plafonarea este neconstituţională atât timp cât plafonezi doar pentru anumite categorii. În cazul în care se vor constata că sunt lucruri neconstituţionale, sunt convins că Guvernul liberal îşi va asuma răspunderea şi vom avea o asumare a răspunderii şi, prin urmare, aceste pensii speciale vor dispărea oricum, oricât se vor supăra unii şi alţii", a argumentat el, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai desteptu-le unde ai auzit tu de plafonarea asta ? Poate atunci cand tactu ii dadea muie lu mata si curva o vroia de cinci ori nu o singura data Mai cacat bolnav mai intai documenteaza-te si apoi emana basini imputite
1
2
Nu ma boule nu ai dreptate,uite in toate tarile cu o democratie veche din europa majoritatea cu partide de dreapta tot ce primeste omul de la stat:salarii,pensii,alocatii etc este controlat de stat iar diferenta dintre pensia minima si cea maxima este de 1 la 5 deci cum ar fi in Romania 1000 minim 5000 maxim asta este diferenta asa ca daca judecatorilor sau militarilor nu le convine ca se reduc diferentele care sunt acum intre pensionari romani sa reclame la Comisia de la Venetia ca le explica aia cum sta treaba in U.E.
2
1
ce figura da om nebun vorbeste aiurea o sa fiti maturati cat de curand cei care va prea mareau stau acuma ca rahatul in papusoi sunt derutati umblau ca niste caini turbati sa ii ajute sa ia putere acuma tac malc.
1
1
este un termen de stanga. Cum ramane cu liberalismul istetule ?
2
1
Anulati-le pe toate nu umblati cu jumatati de masura. Anulati si indemnizatiile asazisilor revolutionari. Noi nu am iesit in strada ca sa profite niste smecheri care s-au autointitulat revolutionari.
6
2
pana si ...vrajeala crezuta de fraieri!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218