REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Florin Ţugurel: Le transmit cetăţenilor să iasă la vot, să arătăm că se doreşte schimbarea

Florin Ţugurel: Le transmit cetăţenilor să iasă la vot, să arătăm că se doreşte schimbarea

Replica API 2 iunie 2016 | 00:24 691

Candidatul PMP la Primăria Valu lui Traian,

Candidatul PMP la Primăria Valu lui Traian,

Florin Ţugurel

Candidatul popularilor la Primăria Valu lui Traian este un tânăr despre care preşedintele PMP Constanţa, Claudiu Palaz, spune că reprezintă un semnal de întinerire şi de schimbare a clasei politice şi a administraţiei locale. „Candidez la primărie pentru că noi, tinerii, suntem cei care trebuie să aducem schimbarea. Pot şi vreau să demonstrez că am proiecte care să ducă la dezvoltarea comunităţii noastre”, este mesajul lui Florin Ţugurel, candidatului PMP la Primăria Valu lui Traian.

Reporter: Domnule Ţugurel, de ce candidaţi pentru o primărie despre care toată lumea spune că va fi câştigată tot de actualul primar?

Florin Ţugurel: Pentru că este nevoie de reîmprospătarea clasei politice. Chiar dacă multa lume nu ma vede invingator, este un câştig de viitor faptul că tinerii au decis să se implice în politică.

Rep.: În regulă, dar în localitatea Valu lui Traian se vede în ultima vreme că se investeşte – se asfaltează, se pun borduri şi aşa mai departe...

F.Ţ.: De ce se vede numai în ultima perioadă şi nu s-a văzut îl ultimii 26 de ani? Nu cred că într-o comuna este nevoie doar de asfalt şi borduri, ci trebuie să investim în proiecte prin care sa asigurăm un trai mai bun locuitorilor.

Rep.: Sunteţi răutăcios. S-a făcut şi înainte. Ce credeţi că puteţi face dumneavoastră mai mult?

F.Ţ.: Nu sunt răutăcios, dar ştiu că se poate face mai mult. Eu sunt convins că voi face mai mult, dacă voi fi ales primar. Prin simpla gestionare corectă a banului public se pot realize mult mai multe proiecte şi investiţii. Am studiat bugetul de venituri şi cheltuieli al comunei Valu lui Traian. Probabil că cei mai mulţi cetăţeni nu cunosc pe ce se cheltuie banii din taxele şi impozitele locale pe care tot noi, cetăţenii comunei, le plătim. Ca exemplu, vreau să vă spun că firma care asigură mentenanţa sistemului de iluminat public a încasat, în mai multe rânduri, sume consistente. Ori, eu nu cred că era necesar să schimbăm lămpile din comună o dată pe an sau daca le schimbam cu banii respectivi puteam lua produse de calitate, care să aibă un termen de garanţie mai mare, ori cumpăram direct lămpi economice, aşa cum văd că au început să facă alte localităţi. Dar acesta este un mic exemplu. Toată risipa şi lipsa de viziune în generarea unor proiecte care să conducă la economii în buget şi la dezvoltarea reală a comunei se vede din documentul pe care l-am studiat. Nu mă poate acuza nimeni că sunt răutăcios: totul apare negru pe alb în bugetul de venituri şi cheltuieli. Ori, eu consider că trebuie să ducem localitatea Valu lui Traian într-un cadru european de dezvoltare.

Rep.: Haideţi să trecem la proiectele dumneavoastră. Am sesizat că aveţi o fixaţie cu parcul industrial, vorbiţi-ne despre ce este vorba.

F.Ţ.: Am observat că in multe localitati din tara dar si in toate localităţile din UE, indiferent de mărimea lor, deţin o zonă industrială sau un parc. Sunt sigur că asta e cheia pentru a reuşi să duci dezvoltarea comunei la cel mai înalt nivel. Crearea de locuri de muncă şi atragerea de investitori produce, la o scară mai largă, şi dezvoltarea altor domenii.

Rep.: Un alt punct din programul dvs. de candidat se referă la transport. Care este viziunea dvs. pentru localitate din acest punct de vedere?

FŢ.: Transportul în comun este legendara problemă în Valu, pe care nu a reuşit să o rezolve nimeni, chiar dacă la ultima şedinţă CJ s-a aprobat ca toate mijloacele de transport în comun să oprească obligatoriu în comună. Acest lucru nu se întâmplă din cauza firmelor concurente, pentru că nici unul dintre transportatorii care traversează comuna nu vrea să piardă profitul. Ca şi soluţie în acest domeniu ar fi înfiinţarea unei societăşi comerciale cu scop de transport şi accesarea de fonduri europene sau pe linie de credit, pentru achiziţionarea a 5 autocare şi stabilirea unui traseu Constanța- Valu, care să cuprindă şi vatra localităţii, iar din 2018 un parteneriat cu rATC. Prin acest mijloc de transport în comun gestionat de administraţia locală poţi ajuta elevii şi studenţii, dar şi persoanele care au venit minim pe economie, prin subvenţionarea abonamentelor, creând astfel şi un mijloc de transport mai ieftin.

Rep.: Aţi lansat pe piaţă o poveste despre posibilitatea ca un serviciu de salubritate al comunei să înlocuiască actuala firmă care gestionează salubritatea. Dar normele europene impun anumite reguli, nu credeţi că proiectul dvs. e fantezist?

F.Ţ.: Aceste lucruri sunt doar zvonuri, în sensul că la încheierea contractului cu firma de salubritate care deserveşte acum comuna au primat alte interese, nu regulile la care faceţi referire. Consider că o firmă da salubritate în regim propriu şi cu toate actele la zi poate funcţiona cu succes. Ar trebui să ne uităm la comuna Agigea sau Cumpăna, unde se poate, unde se descurcă în regim propriu, şi unde taxa de salubritate este mai mică decât cea din Valu.

Rep.: În încheiere, ce le transmiteţi oamenilor din Valu?

F.Ţ.: Să iasă la vot. Le trasmit concetăţenilor, şi celor din tată în fiu din Valu, şi celor mai nou-veniţi în comună, să se folosească de cea mai puternică armă a lor în alegeri: votul. Să arătăm că se doreşte schimbarea, înnoirea, că vrem să trăim mai bine şi că vrem să ne rupem de metehnele grupurilor de interese.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218