REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Flota Rusiei din Marea Neagră va primi 13 nave echipate cu rachete de croazieră „Kalibr“

Flota Rusiei din Marea Neagră va primi 13 nave echipate cu rachete de croazieră „Kalibr“

Replica API 19 martie 2019 | 17:40 342

Flota rusă din Marea Neagră urmează să fie completată cu 13 nave şi vase noi, dintre care unele vor fi echipate cu rachete de croazieră 'Kalibr', a anunţat luni comandantul Districtului militar Sud, generalul Aleksandr Dvornikov, fără să precizeze însă data la care aceste noi echipamente vor intra în dotarea flotei, informează agenţia de presă rusă (oficială) TASS.

'În stadiu de testare se află nava de patrulare "Dmitri Rogaciov", o navă de desant de mare viteză după un nou proiect şi remorcherul "Serghei Balk". Alte 13 nave şi vase auxiliare sunt planificate să sosească (la Sevastopol), inclusiv de dimensiuni mici de diferite proiecte echipate cu rachete cu rachete de croazieră "Kaibr"', a indicat generalul rus.

Dvornikov a reamintit că modernizarea Flotei ruse din Marea Neagră, cu baza la Sevastopol (Crimeea), a început în 2014, după alipirea peninsulei (ucrainene) la Federaţia Rusă. Reechiparea flotei continuă, a adăugat el.

La momentul actual, Flota Rusiei din Marea Neagră este capabilă să garanteze securitatea Crimeii şi a regiunilor vecine ei din cadrul Federaţiei Ruse, a declarat la rândul său comandantul flotei, viceamiralul Aleksandr Moiseev, vorbind la un eveniment dedicat împlinirii a cinci ani de la 'reunificarea' Crimeii cu Rusia.

'Istoria Rusiei a confirmat: fără o armată puternică, nu există un stat puternic. Flota rusă din Marea Neagră a fost, este şi va fi garantul securităţii Crimeii şi a întregii regiuni. Starea actuală a flotei nu suscită îndoieli în capacitatea sa de a rezolva astfel de sarcini', a afirmat viceamiralul Moiseev.

Comandantul flotei ruse cu baza în Sevastopol a recunoscut direct că '"oamenii politicoşi" (aşa cum au fost numiţi în presa rusă "omuleţii verzi", adică soldaţii ruşi în uniforme, dar fără însemne), militari din armată şi flotă, au garantat securitatea în peninsulă în timpul "Primăverii din Crimeea', aşa cum a denumit Moscova procesul anexării din martie 2014.

NATO a denunţat luni consolidarea 'în curs de desfăşurare'a dispozitivului militar rus în Crimeea şi în regiunea Mării Negre şi a cerut Moscovei să pună capăt tuturor abuzurilor comise pe acest teritoriu anexat ilegal.

'Noi condamnăm întărirea generalizată a dispozitivului militar rusesc în curs în Crimeea şi suntem preocupaţi de dorinţa afişată de Rusia de a-şi consolida şi mai mult dispozitivul militar în regiunea Mării Negre precum şi eforturile sale în această direcţie', a denunţat într-o declaraţie Consiliul Atlanticului de Nord, structură civilă de la vârful NATO.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920