REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FMI cere G20 să sprijine dublarea capacităţii de finanţare de urgenţă

FMI cere G20 să sprijine dublarea capacităţii de finanţare de urgenţă

Replica API 26 martie 2020 | 00:00 699

Fondul Monetar Internaţional a cerut liderilor G20 (cele mai puternice ţări ale lumii) să sprijine dublarea capacităţii sale de finanţare de urgenţă, pentru a-şi întări răspunsul la extinderea rapidă a pandemiei de coronavirus (COVID-19), care ar urma să provoace anul acesta o recesiune globală, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Adâncimea declinului economic şi viteza redresării depind de ţinerea sub control a pandemiei şi "de cât de solid şi de coordonate vor fi acţiunile noastre fiscale şi de politică monetară", a afirmat directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, într-un comunicat adresat liderilor principalelor 20 de economii mondiale.

Este extrem de important să fie sprijinite pieţele emergente şi ţările în curs de dezvoltare, care sunt în mod special afectate de criză, de oprirea bruscă a activităţii economice, de ieşirile de capital, şi, în unele cazuri, de scăderea semnificativă a preţurilor materiilor prime, a apreciat oficialul FMI.

"Trebuie să acţionăm în concordanţă cu amploarea acestei provocări", le-a spus Georgieva liderilor G20, cerându-le să furnizeze sprijin fiscal ţintit gospodăriilor şi afacerilor vulnerabile, pentru a rămâne pe linia de plutire şi a reveni rapid la normal.

"Un astfel de sprijin va accelera redresarea şi vom fi într-o situaţie mai bună pentru a face faţă provocărilor, cum ar fi nivelul ridicat al datoriilor şi întreruperea fluxurilor comerciale. Altfel, vor fi necesari ani de zile pentru a depăşi efectele extinderii numărului de falimente şi de concedieri", a avertizat şeful FMI.

FMI este pregătit să mobilizeze toată capacitatea sa de creditare, de 1.000 de miliarde de dolari, colaborează strâns cu Banca Mondială şi alte instituţii financiare internaţionale, dar dificultăţile sunt enorme, a adăugat Georgieva.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se repeta scenariul din 2008. Lumea a intrat in dezechilibre majore din cauza tiparirii masive de moneda. Acum se intentioneaza tiparirea masiva de bancnote si aruncarea lor in piata. Efectul parsiv va fi ca lumea va cauta alte instrumente de evaluare a productivitatii muncii.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614