REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FMI: „Prelungita incertitudine“ din Catalonia poate diminua încrederea în Spania

FMI: „Prelungita incertitudine“ din Catalonia poate diminua încrederea în Spania

Replica API 9 octombrie 2017 | 00:00 284

Andrea Schaechter

Fondul Monetar Internațional a avertizat vineri că "o prelungită incertitudine" în Catalonia "ar putea afecta încrederea și deciziile de investiții" în Spania (EFE), subliniind totodată "puternicele perspective" solide pentru economia spaniolă, relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

"Deși perspectivele noastre pentru economia spaniolă sunt solide, tensiunile prelungite și incertitudinile în legătură cu Catalonia ar putea afecta încrederea și deciziile de investiții", a declarat Andrea Schaechter, șeful misiunii instituției financiare pentru Spania, la prezentarea raportului anual privind economia spaniolă.

FMI va publica marțea viitoare noile previziuni de creștere pentru Spania, la reuniunea anuală ce va avea loc la Washington. În iulie, previziunile FMI au fost de 3,1% pentru 2017 și de 2,4% pentru 2018.

Schaechter, a remarcat, într-o conferință telefonică, "recuperarea de succes" a economiei Spaniei după profunda recesiune și a subliniat că produsul intern brut a revenit în prima jumătate a anului 2017 la nivelurile anterioare declanșării crizei.

Printre motivele acestei reveniri susținute, cu o rată de creștere anuală de peste 3 % în ultimii trei ani (inclusiv 2017), Fondul a menționat "reformele structurale adoptate, limitarea salariilor și, în consecință, reducerea costurilor pentru creșterea competitivității, condițiile monetare și externe favorabile și recenta relaxare fiscală".

Totuși, a remarcat persistența unor probleme importante, precum nivelul mare al datoriei, de circa 100 % din PIB, un nivel ridicat al șomajului structural, precum și îmbătrânirea populației, care contribuie la presiunile fiscale.

"Șomajul a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii șapte ani, dar, cu o rată de 17,2 %, încă se numără printre cele mai ridicate din Europa, cu semnificative componente privind șomajul în rândul tinerilor și cel de lungă durată", se menționează în raportul FMI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Astia de la FMI sunt sacali ordinari. Ei de fapt se bucura cu orice prilej ce poate sa le aduca puterea,controlul asupra unor tari. Ei judeca contabiliceste,nu au deloc treaba cu trairile umane. Pazea!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102