REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FMI recomandă pe termen mediu un deficit de 1,5% din PIB pentru a reconstrui rezerva financiară

FMI recomandă pe termen mediu un deficit de 1,5% din PIB pentru a reconstrui rezerva financiară

Replica API 20 martie 2017 | 00:00 298

FMI recomandă autorităților române să protejeze anvelopa veniturilor, să majoreze într-un ritm moderat salariile și pensiile și, pe termen mediu, să aibă ca obiectiv un deficit de 1,5% din PIB pentru a reconstrui rezerva financiară.

Aceste obiective pot fi îndeplinite prin reducerea deficitului la aproximativ 2,3% din PIB în 2017 și la 2% din PIB în 2018, se arată într-un comunicat al FMI remis vineri AGERPRES.

Consolidarea pe termen mediu ar trebui să fie sprijinită de reforme care să îmbunătățească eficacitatea sectorului public, consideră FMI.

Obținerea unei creșteri sustenabile mai ridicate va fi dificilă fără eforturi mai solide de majorare a eficienței investițiilor și de reformare a întreprinderilor de stat. Calitatea infrastructurii din România este printre cele mai scăzute din Uniunea Europeană, apreciază FMI. Există o necesitate vitală pentru întărirea instituțiilor care fac investiții publice, pentru a utiliza complet fondurile europene și pentru a îmbunătăți calitatea investițiile finanțate din surse interne.

Recentele eforturi de a finaliza desemnarea autorităților de conducere și progresele înregistrate în verificarea eligibilității proiectelor finanțate de UE sunt binevenite și trebuie să continue, se arată în raportul instituției financiare internaționale care cuprinde concluziile misiunii periodice de evaluare realizată în România. În acest sens, FMI recomandă consolidarea pregătirii marilor proiecte de infrastructură.

De asemenea, îmbunătățirea performanței întreprinderilor de stat este esențială pentru sporirea eficienței economiei și îmbunătățirea calității investițiilor publice. Autoritățile ar trebui să revigoreze programul de privatizare blocat și să restructureze companiile de stat, pentru a ajuta la îmbunătățirea generală a performanțelor lor financiare și la reducerea arieratelor, consideră FMI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
santem satui de indicatii pretioase, avem noi destui raufacatori ce nu merita sa mai stea pe functii dorind doar rau ca macovita si cucuvele de doi bani !
0
0
FMI sa ne suga p...a cu recomandari cu tot. Oricine se pricepe putin la economie stie ca un deficit mic inseamna investitii mici. Atunci cum sa ne dezvoltam labagiilor care ati nenorocit o gramada de tari care v-au ascultat?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218