REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FMI și zona euro au nevoie de mai mult timp pentru un acord privind reducerea datoriei Greciei

FMI și zona euro au nevoie de mai mult timp pentru un acord privind reducerea datoriei Greciei

Replica API 13 mai 2017 | 00:00 385

Christine Lagarde

Fondul Monetar Internațional și șefii de guvern din zona euro au nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la un acord privind reducerea datoriei Greciei, din cauză că zona euro nu și-a clarificat încă intențiile, a declarat vineri directorul general al FMI, Christine Lagarde, informează Reuters.

Mai mulți oficiali de rang înalt din zona euro s-au întâlnit vineri cu Christine Lagarde, cu ocazia reuniunii de la Bari a miniștrilor de Finanțe din G7, pentru a discuta măsurile de reducere a datoriei Greciei promise de Eurogrup în luna mai a anului trecut.

"Vom continua să lucrăm asupra acestui pachet de măsuri destinat reducerii datoriei. Nu există suficientă claritate la acest moment. Partenerii noștri europeni trebuie să fie mai clari cu privire la termenii reducerii datoriei, care constituie un imperativ", a declarat Lagarde cu ocazia reuniunii G7.

Fondul Monetar Internațional condiționează participarea sa la cel de-al treilea plan de asistență acordat de creditorii europeni Greciei, de un angajament al europenilor în favoarea reducerii datoriei Greciei, care se apropie de 180% din PIB. În schimb, o serie de guverne din zona euro, în frunte cu Germania, vor ca FMI să se alăture ultimului plan de asistență chiar dacă nu sunt de acord că Grecia are nevoie de o reducere a datoriei. În plus, Germania, țară în care vor avea loc alegeri parlamentare în septembrie, susține că o decizie cu privire la datoria Greciei ar trebui luată abia în 2018, când expiră actualul acord de asistență.

În schimb, FMI vrea mai multe detalii concrete cu privire la intențiile europenilor. De exemplu Fondul vrea să știe cât de mult sunt dispuși europenii să prelungească maturitățile pentru împrumuturile acordate Greciei, chiar dacă aceasta este doar o măsură posibilă. "Măsurile de reducere a datoriei nu trebuie calibrate până la ultima zecimală sau introduse înainte de sfârșitul programului", dar promisiunile trebuie să fie însoțite de mai multe detalii decât cele prezentate până acum a declarat oficialul FMI.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Roaga-te sa nu trecem la euro. Atunci chiar am terminat-o.Mai ginditi, nu mai repetati ca papagalii, ce arunca pe piata unii si altii.
0
0
motiv pentru care nu vor sa ne primeasca pe noi in zona euro, iar cu greci le tot sterg datoriile, datorii ce le platesc cei ce au aderat la UE gasindule tot felul de probleme ori nereguli.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218