REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Foamea i-a împins spre moarte! O fetiţă din Dunăreni a MURIT după ce a mâncat fructe otrăvitoare

Foamea i-a împins spre moarte! O fetiţă din Dunăreni a MURIT după ce a mâncat fructe otrăvitoare

Replica API 8 decembrie 2016 | 00:00 524

O altă copilă este în comă!

O altă copilă este în comă!

Sursa foto: Rottenmind - DeviantArt

Tragedie în localitatea constănţeană Dunăreni! O fetiţă a murit şi alta este în comă, după ce ar fi mâncat nişte fructe otrăvitoare de pe marginea drumului. Este vorba despre planta cunoscută sub numele din popor „turbarea câinelui”. Potrivit unor surse, se pare că este vorba de 5 minori care au cules acele fructe întrucât le era foarte foame! Cazul a intrat şi în atenţia DGASPC. Este vorba despre o familie cu 5 copii, din Dunăreni, care are mari probleme financiare. Şi, după ce că membrii trăiesc de azi pe mâine, iată că o altă nenorocire s-a abătut asupra lor.

În urmă cu circa 3 săptămâni, copiii, între care şi fetiţe, se jucau, nesupravegheaţi, pe un câmp. Trecând pe lângă o plantă, o fetiţă de circa 8 ani a observat acele bobiţe de culoare mov. De foame, a început să culeagă şi să mânânce. A avut grijă să-şi hrănească şi surioara mai mică, moment în care acelaşi lucru au făcut şi ceilalţi copii.

La scurt timp li s-a făcut rău, părinţii solicitând ajutor. Starea lor s-a agravat imediat, toţi cei cinci minori fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, doi dintre ei, o fetiţă de 8 ani şi alta de 4, fiind internaţi pe Secţia de Terapie Intensivă. În ciuda eforturilor medicilor, marţi, 6 decembrie, copila cea mică s-a stins din viaţă. Cealaltă este încă pe Secţia de Terapia Intensivă, dar starea ei este foarte gravă. „Încă respiră”, susţin medicii. Părinţii au recunoscut că micuţii au mâncat acele aşa-zise fructe otrăvitoare, de pe marginea drumului. Poliţiştii constănţeni efectuează cercetări în acest caz. Urmează a se stabili mai multe detalii în urma necropsiei.

Cazul a intrat în atenția DGASPC și a polițiștilor!

Cazul a intrat și în atenția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța. Conform reprezentanților instituției, părinții nu se fac vinovați pentru situația nefericită fiind încadrată ca și eveniment accidental. "Una dintre fetițe a decedat. La momentul în care, la finalul lunii trecute, ele au fost internate imediat după ce au acuzat dureri de burtă, referindu-ne la fetița de 4 ani și la cea de 8 ani. Ei sunt 5 copii acasă. Imediat după ce au mâncat bobițele, mama a chemat repede ambulanța, au fost internate. Însă ele au intrat imediat în comă.

Evoluția stării lor a fost una rapidă. Mama s-a internat apoi cu toți copiii pentru analize ca să-i verifice și pe ceilalți. În momentul în care rezultatele celorlalți au ieșit bine, mama a fost externată cu ei și a locuit câteva zile la fratele ei care se află în Constanța. După ce s-a constatat faptul că starea fetițelor rămâne gravă și erau la Terapie Intensivă, mama a fost sfătuită să plece acasă, neputându-se estima cât va dura starea gravă a copilelor internate. În cursul zilei de ieri (n.r. 6 decembrie a.c.), una dintre surori a decedat. Este vorba despre o familie obișnuită, cu mulți copii, cu un tată plecat la muncă în străinătate. Însă, atunci când a aflat de întreaga situație, imediat a venit acasă. Mama sigur are o sursă în fratele ei care o sprijină. Trebuie să anunțăm și Autoritatea Publică Locală.

În același timp, bineînțeles că recomandarea noastră către primărie (n.r. Aliman) este să se identifice pomul, tufa și să se asigure că-l taie. Trebuie educați și copiii, trebuie sfătuiți, trebuie să se facă câteva ore de educație și prevenirea unor astfel de situații în școli. Din toate verificările pe care noi le-am făcut, este un eveniment nefericit întâmplat cu totul accidental, iar părinții nu se fac vinovați în nici un fel. Starea celeilalte fetițe este în continuare gravă, medicii sunt rezervați, pentru că este tot în stare comatoasă. Cazul va rămâne în continuare în monitorizarea DGASPC, dar și Autorității Publice Locale”, a explicat pentru Roxana Onea, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Fructe de boz , vândute într-o piață din Constanța

Amintim și faptul că, la finele lunii octombrie anul curent, un constănțean a relatat că a vrut să cumpere afine de la Oborul din Constanța, însă se pare că ar fi fructe de boz, necomestibile. În schimb, vânzătorarea s-a dat de ceasul morții că sunt afine, aduse tocmai din Vâlcea. "Pe 30 octombrie, în jurul orele 8.40, eram prin oborul din Constanţa când văd una ce vindea afine. Primul gând al meu a fost de unde afine în noiembrie, proaspete!! Zic: de unde ai cules afinele?! Zice ea: de la Vâlcea... Mă rog, mă gândesc rapid cum să vii de la Vâlcea să vinzi în obor o găleată cu afine?! Am trecut peste asta !!

În găleată tot le amesteca şi văd că zeama era aproape până sus !! Am cumpărat toată viaţa afine dar sucul lor să fie egal aproape cu fructele mai puţin probabil..., am trecut şi pe asta !! Întreb: Cât dai afinele? -25 lei kilu'. Zic: hai să gust să văd cum sunt. Iau 3-4 bobiţe, le bag în gură, le zdrobesc, o părticică mică din zeamă ducându-se pe gât restul rămând pe limbă. În timpul ăsta, creierul meu aştepta ca papilele limbii prin mugurii gustativi să trimită impulsuri nervoase la creier unde să fie interpretate, eu bucurându-mă de gustul afinelor.

Prima reacţie a creierului meu a fost să nu simt nimic în prima jumătate de secundă, în a două simţind ceva uleios după care gura mea sterpezindu-se iar în gât pe esofag simţind cum mă arde!! Instantaneu am scuipat totul urlând acolo la aia: Ce faci, băă, ce vinzi aici?! ce sunt astea?!! -Ce ai, domnule, sunt afine. În timp ce scuipam şi încercam să îmi curăț cu salivă şi râcâiam cu dinții limba să scap de arsură aia m-am întors spre aia şi urlu : -Ia acuma şi mănâncă din ele ce sunt astea, frate, omori oamenii!! (…) Sunt aproape sigur că erau fructe de boz", a scris pe pagina sa de Facebook Ciprian Ionuț F.

Liliana CHIRU, Diana NEAŢĂ

Citește și: http://www.replicaonline.ro/mare-atentie-constanteni-fructe-toxice-vandute-ca-afine-intr-o-piata-de-la-malul-marii-295785/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614