REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.4° Constanța Dum., 24 Sept. 2023
Anul XX Nr. 6496
25.4° Constanța Duminică, 24 Septembrie 2023 Anul XX Nr. 6496

Focar de infecţie în buricul Constanţei: o mașină abandonată, adăpost pentru oamenii străzii

Focar de infecţie în buricul Constanţei: o mașină abandonată, adăpost pentru oamenii străzii

Replica API 4 aprilie 2016 | 23:16 238

Obiective „turistice”

Obiective „turistice”

Starea deplorabilă a orașului Constanța avansează pe zi ce trece. Vinovați sunt atât reprezentanții administrației locale, cât și locuitorii şi, din păcate, acest lucru nu pare să se schimbe în perioada următoare. Dacă suntem sătui de străzile pline de gunoi, de spațiile verzi distruse, iată că deranjante sunt și mașinile abandonate. Pe lângă faptul că acestea ocupă abuziv locuri de parcare oricum insuficiente în oraş, autoturismele de acest fel devin practic și focare de infecție, în care își găsesc refugiul oamenii străzii.

Pe strada Adamclisi, mai exact în fața blocului CA4, șade de aproape doi ani de zile “nestingherită” o mașină improprie circulației. Vizibil degradat, autoturismul cu numere de Bulgaria a fost transformat în adăpost pentru oamenii străzii, după cum susține un localnic din zonă. „Mașina ar trebui să stea în cimitirul de mașini căci ocupă un loc de parcare fără să plătească cineva taxa. În plus, mai este și un focar de infecție, uneori mai dorm oameni ai străzii. Ar fi civilizat să fie ridicată și dusă în cimitirul de mașini”, a fost constatarea constănțeanului. Reclamația omului e cât se poate de îndreptăţită. În zonă, duhnește de nu poți să stai! Sesizați au fost și lucrătorii din cadrul Poliției Locale care au emis o somație conform căreia proprietarul legal este obligat ca în termen de 10 zile să ridice automobilul. În caz contrar, vehiculul va trece sub proprietatea Primăriei Municipiului Constanța și va fi inventariat și transportat într-o unitate de colectare şi valorificare a deşeurilor. Deși somația a fost emisă la data de 28 martie a.c., nici în acest moment proprietarul nu s-a sinchisit să își transporte automobilul într-o zonă special amenajată. Totodată, mai mulți constănțeni s-au plâns de existența acestor vehicule abandonate în mai multe zone ale orașului. Spre exemplu, o Dacie părăsită de proprietar pe trotuar zace de vreun an de zile în Tomis II. Iar acestea, din păcate, nu sunt singurele situații.

. Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3746324943
5/49
292427392816
joker
3034728106