rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 20 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

FOCAR DE INFECŢIE şi pepinieră infracţională! Cartier de la INTRARE în municipiu, DESPRINS din VESTUL SĂLBATIC!

Zona de la intrarea oraşului Constanţa, ce cuprinde şi cartierul Palas, are o faţă pestriţă, denivelată, uitată de vreme şi lasată în bătaia vântului. La capătul de linie al autobuzului 48 începe călătoria printre gunoaie, favele, câini vagabonzi. Lipită de Stadionul CFR Constanţa, o clădire abandonată ce pare să fie un mic depozit de marfă se remarcă la faţadă cu semnături date cu sprayul sau taguri - în termeni urbani, rugină pe uşi şi pe gratiile geamurilor şi boscheţi ce par să fie netăiaţi de la prima atestare documentară a oraşului (657 î.Hr.). O imagine hidoasă! La o distanţă foarte mică de stadion este o zonă în care sunt construite căsuţe din chirpici şi tablă, similare cu favelele, păzite de câini vagabonzi şi protejate de un "scut" puturos al unei gropi de gunoi. Cei din zonă s-au obişnuit cu un astfel de trai. "Este mai simplu!", spune o doamnă de 40 ani, de etnie romă, în timp ce atârna hainele spălate pe gardul de sârmă al unui vecin, timp în care toate zoaiele ajutau iarba să crească printre ce-a mai rămas din borduri. Din păcate, aceasta este una dintre feţele orașului de la malul mării!

Constanţa este un oraş-port şi totodată un oraş turistic, ceea ce înseamnă că imaginea acestuia trebuie să fie una de pus în ramă, însă dacă faci o mică plimbare de la intrarea din oraş până în zona Cora-Big, vei vedea o altă faţă a Constanţei, o ramă ce trebuie recondiţionată. Grămezi de gunoi care nu au ce căuta la intrarea unui câmp sunt acoperite de buruieni şi boscheţi şi asta nu împiedică pe nimeni să se oprească din aruncat, mai ales când gunoaiele sunt la tot pasul pe străzile din zona Palas. Această duhoare capătă mai degrabă nuanţa unui obicei al locului, fiindcă seară de seară unii dintre locuitorii zonei se adună în grupuri de câte 8-10 persoane şi sparg seminţe, aruncă pe jos cojile, dozele de bere tot pe jos, ambalajele produselor şi resturile de mâncare pe bordură sau pe mijlocul străzi, "Nu contează, pentru că o doamnă de 40 ani le adună în fiecare dimineaţă!", spune un locuitor din cartierul Palas, ca şi cum ar fi normal.

O femeie strânge gunoaiele după puștanii care stau la băute!

"Doamna vine în fiecare dimineaţă şi adună gunoaiele după puştanii care stau seara la băute. Face toată strada, o ştie tot cartierul", a mai spus locuitorul din cartierul Palas. Aproape fiecare colţ de stradă din această zonă este murdar şi acoperit de gunoaie. Chiar şi în faţa unui mini-market, lângă tulpina unui copac, este o grămadă de doze de suc, de bere şi de ambalaje de plastic, care dăunează solului, copacului şi implicit imaginii oraşului, iar aici nu există o doamnă care să le adune în fiecare dimineaţă, şi nici pe celelalte străzi, deşi pe aici trec destui care vor să cumpere de la mini-market. Nici unul nu le vede, poate pentru că fac parte din decor. Unii locuitori sunt atât de indolenţi încât aruncă piesele din lemn mucegăite chiar la poarta casei, deşi există destul spaţiu în curte. Cine ştie... poate că se aplică lozinca "Gunoiul unora, comoara altora" şi nu mai plăteşti amendă.

FOCAR de INFECŢIE lângă ŞCOALA Generală nr. 20

Pe strada Munţii Tatra sediul fostului Spital Universitar CF Constanţa este în continuare o clădire care stă să cadă din 2003, de când a fost cedat de către Ministerul Transporturilor Ministerului Sănătăţii, şi mutat în sediul de pe Bulevardul 1 Mai. Imaginea seamănă cu un cadru dintr-un film apocaliptic, iar în interiorul clădirii este plin de gunoaie şi resturi lăsate de cei care vin uneori seara şi fac focuri în clădire. Din păcate, unii copii din zonă se aventurează prin ruinele clădirii, riscând să se îmbolnăvească din cauza focarului care, printre gunoaie şi dărăpănături, adăposteşte şi grupuri de câini vagabonzi şi animale moarte. Clădirea a fost curăţată de angajaţii firmei de salubrizare Polaris, în aprilie 2018, în cadrul campaniei "Curăţăm Constanţa noastră", însă obiceiurile nu s-au schimbat, aşa că a ramas tot un loc pentru aruncat gunoaie.

Gunoaie lângă gradiniţă, mobilă în stradă!

Un pic mai în miezul cartierului se află anumite instituţii de învăţământ, printre care şi o grădiniţă, iar alături de aceasta o casă abandonată şi o bucată dintr-o canapea cu o jumatate de fotoliu vechi, aruncate ca la o groapă de gunoi, fix lângă grădiniţă. Dar dacă aşa arată bordura de lângă o grădiniţă, nu este de mirare faptul că lângă casele oamenilor sunt grămezi de gunoaie. La marginea cartierului Palas este un câmp ce a fost confundat cu o zonă de aruncat corpuri de wc, haine, sticle, cărţi, resturi din materiale de construcţie, deşi aceste fapte sunt interzise prin lege.

Groapă de gunoi ieftin, amenzi uriaşe

Potrivit legii, este interzisă aruncarea sau abandonarea de orice deșeuri pe domeniul public, aceasta constituind contravenție, însă oamenii de aici nu sunt conştienţi de gravitatea acestor fapte şi de cât de mari sunt amenzile. De la 1.000 lei la 2.000 lei, pentru persoanele fizice, şi de la 20.000 lei la 40.000 lei, pentru persoanele juridice.

Iulian RUSU

luni, 26 august 20192675
Comentarii

01mari(26 aug 21:55)
In spatele bisericii Adormirea 1 s-au montat cosuri metalice de gunoi marunt dar masinile si unii cetateni adu saci cu gunoi pe care pescarusii il imprastie in jur -__-Desfiintati aceste cosuri
01Alexe Ionut(26 aug 20:59)
Probabil vor sa filmeze urmatoarea serie din Game of Thrones pe acolo... " Apocalipsa"
02stefan(26 aug 20:29)
veniti pe strada viorelelor langa statia de epurare,,e acelasi fenomen,,mizerie si tigani desprinsi din filmele medievale cu mizeria si cu tot
011klaus(26 aug 15:19)
Constantenii NU erau asa , acum 24-27 de ani in urma !! Orasu asta , parca este invadat de lene , lejeritate , nesimtire , rautate si aroganta !!! Au pus cosuri de gunoi stradale , pe strada Suceava , in Tomis Nord . Isi pasa pungile cu gunoi , langa aceste cosuri . Cata lene sa ai frate ? Imaginea generala , este fara cuvinte . Asta tine si de noi . Unde sunt constantenii de acum 27 de ani ?? Plus invaziile venite din judetele vecine Constantei . La Oradea am primit amenda 500 de lei , fiindca am pus o roata , pe marginea borduri , unde era spatiu verde cu flori . Mi-am cerut scuze .
09Marin(26 aug 14:48)
plin de tigani cersetori rai in Palas. umbla jegosi cu tiganci in salvari imputite, ti se intoarce stomacul pe dos. droguri prostituate talharii etc traiesc ca animalele niste mizerabili...
19Pentru amending mari(26 aug 14:21)
.... nu frate, nu sint constanteni, sint adunatura din toata tara care au fost adusi de Ceausescu sa munceasca in port si la canal.
06Trecura anii si tot bolovanii(26 aug 13:16)
Tot bolovanii la conducere de 30 de ani,astia care ati condus,v ati pisat pe tot ce inseamna civilizatie dar voua va place la Venezia si la Portofino!Cum sa arate asa in 2019?Sunteti niste putreziti cu aere de fanarioti parveniti ati furat ca vitele va plimbati in AMG uri si Bugatti printre cacati si gunoaie,nu vedeti mizeria?Ati paralizat o tara si iertare pt voi doar de la Dumnezeu ca pentru ce faceti meritati spanzurati in Piata Ovidiu la Statuie LIVE!Noroc ca suntem oameni si avem bun simt fortat sub vraja indusa"capul plecat..." sau aia cu "mai berbece..." de cine oare?Transf in proverbe?
010KIKI(26 aug 11:31)
Cartierul este al rromilor care nu respecta nicio regula. Cartierul este ca si omul care-l populeaza.
018Amenzi mari(26 aug 08:16)
Pentru minori, acasa la parinti si pentru adulti, pe loc amenzi de cel putin 500 RON altfel nu se invata minte. Unii concetateni de pe Dezrobirii sufera de o boala grea dar vindecabila numita lene. Isi arunca gunoiul menajer de acasa direct in cosul de gunoi pietonal sau il lasa langa el pentru ca a merge 50 m mai incolo pana la ghena e greu. 200 dolari este in New York amenda pentru aruncarea gunoiului domestic in cosurile pentru pietoni dar in Constanta nu se ia nici o masura. Adevarul doare dar multi constanteni sunt nesimtiti si necivilizati.
15Fagadau(26 aug 08:12)
Lozinci pentru Fraieri ... doar paratii la mine ... restul este Can-Can...
010vic(26 aug 07:41)
asta e orasul smart al copacului de fagadau!
011Xyz(26 aug 04:40)
solutia simpla : sa-i mute fagabou la H Coanda, langa fratii lor. Evident apoi sa le dea un scaparici la toti....
mai mult...Replica
20 sep 00:00ReplicaATENȚIE, șoferi! Se ÎNCHIDE bulevardul Tomis!

Bulevardul Tomis va fi loc de promenadă și de joacă duminică pe tronsonul cuprins între bulevardul Mamaia și...573

20 sep 20:56ReplicaConsiliul Local municipal Constanța, convocat în ședință. Pe ordinea de zi, un singur proiect245
20 sep 00:00ReplicaDESCINDERI la Constanța într-un dosar de contrabandă: foloseau numele și parola unui lucrător vamal!1893
20 sep 00:00ReplicaSecretarul general al PNL, Robert Sighiartău: Pentru Klaus Iohannis au semnat cei mai mulţi români: peste 2.200.000 de semnături

”Klaus Iohannis este candidatul pentru care au semnat cei mai mulţi cetăţeni ai Românei”, susține cu tărie...397

20 sep 00:00ReplicaPERCHEZIȚII: Minore RACOLATE din Constanța și puse să se PROSTITUEZE!2387
20 sep 13:12ReplicaPolițist local, MORT de BEAT, pe străzile din Constanța! VIDEO3280
20 sep 09:37ReplicaDecebal Făgădău și viceprimarii Constanței se deplasează pe jos la serviciu! VIDEO

În contextul „Săptămânii Europene a Mobilității“, vineri 20 septembrie 2019, primarul municipiului Constanța,...4203

20 sep 00:00ReplicaANCHETĂ și PERCHEZIȚII în cazul unui RECIDIVIST care dădea spargeri prin ACOPERIȘ!1083
20 sep 10:06ReplicaDRDP Constanța își repară mașinile la firma lui Mitrea1529
20 sep 00:00Replica'VEDETĂ' în magazinele din Constanța! O femeie lăsa clienții fără bani și telefoane pe NERĂSUFLATE!

Mariana C. este cunoscută de către agenții de pază din magazinele de la malul mării că se ocupă cu furturi,...2779

20 sep 10:07ReplicaPUZ pentru Spitalul Regional Constanța. Cine va realiza documentația1518
20 sep 00:00ReplicaO societate ce asigură servicii de pilotaj maritim a cerut sancțiunea fostului director al Portului Constanța: situaţia este HILARĂ!1329
Vremea
12.3°12° - 12.3° vineri, 20 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 47%
Vânt: 3.99 m/s
Presiune: 1022.93 milibari

Loto
6/4951819274347
5/4051231343728
joker6102135437
Horoscop
mai mult...SPSportRT
20 sep 00:00SportBilanț incredibil în prima seară din Europa League: 75 de goluri marcate. Dudelange a realizat marea surpriză

75 de goluri s-au marcat în cele 24 de meciuri jucate joi în prima etapă a grupelor din Europa League. Au existat și...510

20 sep 22:13SportVictorie uriașă în Europa League: CFR revine spectaculos și o învinge pe Lazio la Cluj

Doamne, ce fotbaliști îmbrăcau tricoul biancocelestilor la trecerea între milenii! Nesta, Simeone, Salas, Mancini,...394

20 sep 00:00SportSimona Halep vs Alin Firfirică, duelul pentru portdrapelul României la Olimpiada de la Tokyo: „Eu pe el l-aș alege, că e frumos și înalt”

Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Mihai Covaliu, a explicat pentru GSP.ro care este procedura prin...595

20 sep 00:00SportFamilia Bin Laden vrea să investească în Premier League! Patronul Sheffield United recunoaște negocierile: „Aș fi fericit să facem afaceri!”

Prințul Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al Saud, principalul finanțator al lui Sheffield United, spune că ar intra...417

Local
20 sep 01:30LocalMai multe locații de interes public din Constanța, monitorizate de Poliția Locală!

Polițiștii locali din Constanța, în cursul zilei de miercuri, 18 septembrie 2019, în intervalul orar 14.00 - 22.00,...526

20 sep 01:30LocalAccident rutier din cauza unei șoferițe: o altă mașină a intrat în gard și apoi în șanț

O femeie de 46 de ani ,din Tulcea, în după amiaza zilei de 19 septembrie a.c, în timp ce conducea o autoutilitară pe...1210

20 sep 01:45LocalPrimăria Constanța: 'Trotuarele sunt pentru pietoni!'

”Mulți șoferi din Constanța preferă să parcheze neregulamentar și să blocheze trotuarele fără să le pese că...844

20 sep 01:17LocalAtenție, șoferi! Restricții de circulație pe bulevardul Mamaia!

Cea de-a 11-a ediție a H3RO by Trichallenge aduce la start nu mai puțin de 1.300 de participanți, inclusiv 200 de...743

20 sep 00:22LocalAccident rutier în zona sensului giratoriu de la Agigea: implicat un vehicul al MApN

Un accident rutier a avut loc, joi, 19 septembrie, pe DN39, la ieșire de pe A2, în zona sensului giratoriu dinspre...1337

20 sep 01:33LocalClădirile vechi din centrul Constanţei ar putea deveni adevărate perle arhitecturale!

Primăria Municipiului Constanța este gazda celei de-a treia întâlniri transnaționale din cadul proiectului european...706

20 sep 01:34LocalAutoturism căutat de autorităţile din Marea Britanie, descoperit la graniță

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat un cetăţean român care...467

20 sep 01:34LocalZeci de kilograme de peşte, confiscate de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Tulcea au depistat, în zona de competență,...559

20 sep 01:37LocalSocietăți comerciale sparte de trei minori!

În urma cercetărilor în cazul săvârșirii a trei infracțiuni de furt calificat, polițiștii din cadrul Poliției...417

20 sep 01:43LocalFemeie agresată de fostul soț!

Polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea, la data de 16 septembrie...434

Politică
20 sep 01:45PoliticăTăriceanu, despre Kovesi: După ce a nenorocit justiţia din România, acum e chemată să distrugă şi justiţia europeană

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat joi că, prin votul dat de ambasadorii statelor membre UE pentru...621

20 sep 00:01PoliticăMircea Dobre salută propunerea lui Victor Ponta pentru un premier independent

Președintele PRO România, Victor Ponta, a spus, în urmă cu câteva zile că, dacă va trece moțiune de cenzură, va...467

20 sep 01:31PoliticăStudiu al Primăriei Constanța. Chestionar privind proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Mării Negre"

Primaria Municipiului Constanța implementează proiectul "Dezvoltarea unui turism cultural sustenabil în Bazinul Marii...361

20 sep 01:32PoliticăKovesi, primele declarații după votul din COREPER: „O recunoaştere a calităţii şi a profesionalismului oamenilor din justiţia română“

Laura Codruţa Kovesi a declarat, joi, la Europa FM, că votul din COREPER, precum şi votul din Parlamentul European...444

20 sep 01:32PoliticăViorica Dăncilă și-a anunțat prioritățile dacă ajunge la Cotroceni: creșterea pensiilor și salariilor și sprijinirea IMM-urilor

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, a transmis joi după ce a depus la BEC semnăturile...437

20 sep 01:33PoliticăOrban: Desemnarea lui Kovesi procuror şef european - o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, afirmă că desemnarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror şef european...332

20 sep 00:11PoliticăLaura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European

Laura Codruța Kovesi a fost desemnată procuror-șef al Parchetului European, în urma votului din COREPER. Acesta era...1657

20 sep 01:20PoliticăTheodor Paleologu a mărturisit că încasează lunar suma de 15.000 de lei!

Moment fabulos în emisiunea „Dosar de politician” moderată de Silviu Mănăstire! Theodor Paleologu, candidatul...715

20 sep 01:18PoliticăAsociația Elevilor din Constanța, revoltată: serviciul public al transportului județean, în continuare desființat!

Asociația Elevilor din Constanța somează senatorii să respingă legea de aprobare a OUG nr. 51/2019 atunci când...645

20 sep 01:43PoliticăTraian Băsescu, în Parlamentul European: 'România trăiește și în prezent după voința lui Adolf Hitler și Iosif Stalin'

Fostul președinte al României Traian Băsescu a afirmat, miercuri, că Pactul Ribbentrop-Molotov este unul dintre cele...778

Monden
20 sep 00:00MondenNaşa Andra şi finul What’s Up au lansat o nouă piesă, la 7 ani după hitul „K la meteo“

Una dintre surprizele muzicale ale acestei săptămâni vine de la naşa Andra (33 de ani) şi finul Marius Ivancea (30...246

20 sep 00:00MondenAndreea Bănică, melodie pentru femei, inspirată din viaţa ei personală

Îndrăgita solistă Andreea Bănică (41 de ani) a revenit în atenţia fanilor cu un nou videoclip şi o nouă piesă...286

20 sep 00:00MondenAlexandru Darie nu era pe lista de transplant. Când şi unde va fi înmormântat regizorul

Omul care a condus timp de 17 ani Teatrul Bulandra va fi depus vineri (20 septembrie), ora 20.00, în sala Liviu Ciulei,...283

20 sep 00:00MondenAndreea Raicu spune de ce a stat singură atâta timp: „Puteam să mă mărit de o grămadă de ori“

Andreea Raicu şi-a deschis sufletul şi a vorbit despre căsătorie şi a explicat de ce până la 42 de ani nu a fost...446

20 sep 00:00Monden23 de ani de la moartea lui Ștefan Mihăilescu-Brăila. De ce a luat numele orașului de pe Dunăre

Actorul care a luat numele oraşului său natal este considerat unul dintre geniile comediei româneşti. Pe 19...455

20 sep 00:00MondenBrad Pitt, aclamat la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra'

Brad Pitt a strălucit miercuri la premiera din Los Angeles a filmului 'Ad Astra', o dramă care se petrece în spaţiu,...251

20 sep 00:00MondenTom Hanks asigură că filmările la 'A Beautiful Day in the Neighborhood' au fost pentru el 'un calvar'

Actorul american Tom Hanks a mărturisit la o întâlnire cu presa că filmările la 'A Beautiful Day in the...247

20 sep 00:00MondenCeline Dion revine în Quebec pentru a lansa primul turneu mondial după o pauză de 10 ani

Cântăreaţa canadiană Celine Dion a revenit în provincia ei natală, Quebec, după 16 ani petrecuţi în Las Vegas,...250

20 sep 00:00MondenNetflix va lansa documentarul ''Living Undocumented'', produs de Selena Gomez, în octombrie

Netflix va lansa pe 2 octombrie documentarul "Living Undocumented", produs de actriţa şi cântăreaţa Selena Gomez,...208

20 sep 00:00MondenScriitorul Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit la vârsta de 85 de ani

Scriitorul canadian Graeme Gibson, partenerul de viaţă al romancierei Margaret Atwood, a murit miercuri la vârsta de...197

Mapamond
20 sep 00:00MapamondSUA: Violenţa armată costă economia americană 229 miliarde de dolari anual

Violenţa armată costă Statele Unite aproximativ 229 de miliarde dolari în fiecare an, ceea ce înseamnă aproximativ...215

20 sep 00:00MapamondÎn Rusia, mobilizare crescândă în favoarea manifestanţilor încarceraţi; biserica se alătură mişcării

O mişcare de solidaritate în favoarea manifestanţilor încarceraţi recent a luat amploare miercuri în Rusia, cu...225

20 sep 00:00MapamondConte şi Macron de acord pentru o repartizare europeană a migranţilor

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi premierul italian, Giuseppe Conte, s-au declarat de acord miercuri pentru un...204

20 sep 00:00MapamondDonald Trump, şocat de costurile mari de funcţionare a centrului de detenţie Guantanamo

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat miercuri consternarea faţă de costurile implicate de funcţionarea...228

20 sep 00:00MapamondPremierul britanic Boris Johnson, ''prins în flagrant delict cu o minciună''

Premierul britanic Boris Johnson a fost prins în flagrant delict cu o minciună şi a încercat să scape din situaţie...245

20 sep 00:00MapamondUn F-16 belgian s-a prăbuşit în Franţa, cei doi piloţi au supravieţuit

Un avion militar belgian de tipul F-16 s-a prăbuşit joi dimineaţă în vestul Franţei, fără a provoca victime, dar...212

20 sep 00:00MapamondJaponia: Trei foşti responsabili ai Tepco, achitaţi în legătură cu dezastrul de la Fukushima

Trei foşti directori ai companiei Tepco au fost achitaţi joi de tribunalul din Tokyo, care a considerat că aceştia...216

20 sep 00:00MapamondFranţa: Prejudiciu de 2 milioane de euro după un jaf la castelul considerat cea mai mare proprietate privată

Proprietarii castelului Vaux-le-Vicomte, la sud-est de Paris, au fost sechestraţi în noaptea de miercuri spre joi de...269

20 sep 00:00MapamondRusia: A fost arestat un şaman care mergea pe jos spre Moscova pentru a-l „expulza“ pe Putin

Şamanul Alexandr Gabişev, care de jumătate de an traversează Rusia pe jos pentru a ajunge în 2021 la Moscova şi...287

20 sep 00:00MapamondUcraina: Un bărbat înarmat a ameninţat că va arunca în aer un pod la Kiev

Un bărbat înarmat a blocat miercuri un pod strategic în Kiev, ameninţând că îl va arunca în aer, a anunţat...215

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2716

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...911

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...851

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1145

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...940

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1434

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...1081

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1079

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1303

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1592