REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Focar de SCARLATINĂ la o grădiniţă: trei copii sunt internaţi în spital!

Focar de SCARLATINĂ la o grădiniţă: trei copii sunt internaţi în spital!

Replica API 15 martie 2017 | 02:53 917

Părinții copiilor care învață la o grădiniță din Constanța sunt îngrijorați pentru sănătatea micuților lor! Aceștia reclamă faptul că în grădiniță ar fi epidemie de scarlatină!

În urma unei sesizări făcute la redacția noastră, părintele unui copil spune că din luna decembrie ar fi apărut primele cazuri de scarlatină în grădiniță. Acesta a precizat că este îngrijorat de faptul că și copilul lui ar putea să contracareze această boală infecțioasă, scarlatina. “Din decembrie au început primele cazuri de scarlatină... și... nu au făcut nimic. Adică zilnic apar noi cazuri… și acum că au tot întrebat părinții au afișat un anunț că a mai apărut un nou caz. În acest sens au expus o listă cu simtome etc... dar în rest nu au făcut mai nimic. Boala sărăciei în secolul vitezei...”, a declarat reporterilor „Replica”, unul dintre părinți.

Directorul Grădiniței Azur din Constanța, Radu Ecaterina, a declarat pentru Replica de Constanța că s-au înregistrat două cazuri de copii cu scarlatină, iar măsurile de siguranță au fost luate numaidecât. S-a efectuat deratizarea și s-au aplicat anunțuri la avizierul școlii prin care părinții sunt informați în legătură cu măsurile de protecție și cazurile înregistrate.

“S-au înregistrat două cazuri de scarlatină la intervale diferite de timp. S-au aplicat toate măsurile de siguranță pentru ceilalți copilași, pentru ca virusul să nu se răspândească. S-a efectuat de asemenea și deratizarea în incintă. Vă dați seama, acest virsu este aerocontagios, se răspândește prin aer. Am afișat totodată la avizierul școlii toate informațiile legate de acest virus, de stadiul în care ne aflăm dar am făcut publice și metodele prin care virusul să nu se răspândească.

Este normal să nu ne dorim răspândirea virusului și la ceiulalți copilași. Atât eu, cât și ceilalți angajați ai grădiniței suntem foarte atenți și ne dorim copiii sănătoși. Dorim să îi liniștim pe părinți și să îi informăm încă o dată cu privire la faptul că am efectuat dezinsecția și s-au luat măsuri de prevenire”, a declarat Ecaterina Radu, pentru „Replica” de Constanța.

Reprezentanții DSP Constanța spun că într-adevăr a existat un focar de 3 cazuri de scarlatină la Grădinița Azur din municipiul Constanța. Două cazuri au fost confirmate, al treilea fiind doar suspect. Cei trei copii se află internați în spital. Primul caz a fost depistat la data de 2 martie, al doilea la data de 3 martie, al treilea fiind un caz probabil. Ulterior, în unitate s-au luat măsurile de siguranță, în fiecare zi, timp de zece zile s-a făcut triajul epidemiologic. Astfel, începând cu 5 martie a.c. și până miercuri, 10 martie a.c., inclusiv, copiii sunt testați epidemiologic. Scarlatina este o boala eruptivă infecto-contagioasă acută specifică copilariei, mai frecventă sub varsta de 10 ani, determinată de variate tipuri de streptococi beta-hemolitici de grup A toxigeni.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acolo este cu siguranta am auzit ca a luat si cel ce a facut ancheta de aia nu ai fac nimic !
0
0
medicina pe google , draga parinte, daca vrei ca acel copil al tau sa nu faca vreo boala contagioasa atunci inchide-l intr-un glob de sticla.
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218