REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
6.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

FOCURI de ARMĂ în Constanţa: poliţiştii au prins mai mulţi hoţi în flagrant

FOCURI de ARMĂ în Constanţa: poliţiştii au prins mai mulţi hoţi în flagrant

Replica API 12 februarie 2015 | 08:11 259

Mare atenţie, constănţeni! Infractorii continuă să acţioneze prin fel de fel de metode pentru a-şi atinge scopul. În această categorie intră şi hoţii din autoturisme care apelează la telecomenzile de bruiaj. În seara de miercuri, 11 februarie, poliţiştii constănţeni s-au confruntat cu un astfel de caz şi au procedat la prinderea în flagrant a doi indivizi. Totodată, pentru prinderea lor, oamenii legii au făcut uz de armele din dotare.

Urmăriri ca-n filme în Constanţa! Miercuri, 11 februarie, în jurul orelor 20.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa, împreună cu cei de la Serviciul Operaţiuni Speciale, au realizat o prindere în flagrant, fiind reţinuţi doi bărbaţi, ambii de 31 de ani, după ce au sustras bunuri dintr -un autoturism situat în zona Dorally Mall. Bărbaţii bruiau sistemul de închidere al uşilor de la autoturisme la momentul activării sistemului centralizat cu telecomanda, ulterior sustrăgând diferite bunuri. Bănuiţii au fost blocaţi de echipele de poliţişti în trafic, iar la momentul prinderii s-a făcut uz de armă în plan vertical în mod regulamentar (5), nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În cauză, poliţiştii au recuperat prejudiciul sustras din autoturism, fiind vorba de un laptop şi documente. Cercetările continuă.

Astfel de cazuri s-au mai petrecut în Constanţa. Spre exemplu, în luna aprilie 2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa a sesizat Judecătoria Constanţa cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii A. Taner, de 22 de ani, din Dobromir şi S. Levent, de 31 de ani, din Constanţa, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În fapt, s-a reţinut în sarcina inculpatului A.Taner că, împreună cu inculpatul S. Levent, care asigura zona pentru a nu fi surprinşi, în ziua de 05.04.2013, în jurul orelor 17.00, prin folosirea fără drept a unei chei mincinoase, o telecomandă de bruiaj al sistemului de închidere al autoturismului, a sustras dintr-un autoturism parcat pe strada Ştefan Mihăileanu, aparţinând părţii vătămate S.M., un laptop marca e-machine, cauzând un prejudiciu în valoare de 3.200 lei.

Conform oamenilor legii, telecomanda de bruiaj ar fi una construită artizanal şi folosită în timp ce proprietarul execută manera de închidere a autoturismului. În realitate, dispozitivul de bruiaj blochează orice acţiune, portierele rămânând neasigurate. Prin urmare, sfatul este: verificaţi portierele, chiar dacă aţi folosit telecomanda şi sunteţi convinşi că aţi încuiat!

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614