REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Focuri de armă la Constanţa: la furat de motorină cu un autoturism Grand Cherokee

Focuri de armă la Constanţa: la furat de motorină cu un autoturism Grand Cherokee

Replica API 23 septembrie 2013 | 00:00 317

Noapte agitată pentru jandarmii constănţeni! Aceştia, în noaptea de duminică spre luni, în jurul orelor 2.00, în timp ce patrulau în apropiere de localitatea Mircea Vodă, au zărit un autoturism de teren, marca Grand Cherokee, pe câmp, într-o zonă greu accesibilă. Mai exact, acesta se afla spre lacul Ţibrinul. Ajunşi în zona autoturismului, jandarmii au surprins în flagrant trei indivizi care săpau pentru a înţepa conductele în vederea sustragerii de motorină. Jandarmii au încercat să-i imobilizeze, dar, pentru că au luat-o la fugă, aceştia au tras 17 focuri de armă în plan vertical, reuşind să prindă doi dintre suspecţi. Luând autoturismul la control, s-a descoperit că era modificat serios, în sensul că era prevăzut cu un bazin cu o capacitate de un metru cub (acolo unde urma a fi depozitată motorina), un furtun cu robinet, o motopompă şi o tijă metalică tip sondă. Presupuşii hoţi au fost predaţi Poliţiei Cernavodă pentru continuarea cercetărilor.

Ce spun poliţiştii

La data de 23.09.2013, ora 03.00, poliţiştii Secţiei 6 Rurale Cernavodă au fost sesizaţi de către IJJ Constanţa, cu privire la faptul că, o patrulă de jandarmi a depistat în extravilanul localităţii Saligny, două persoane, care încercau să sustragă produs petrolier din conducte. Deplasaţi operativ la faţa locului, oamenii legii i-au identificat pe S. FLORIN, de 26 ani şi R. ADRIAN de 32 ani, ambii din comuna Poarta Albă. Aceştia fuseseră depistaţi de patrula de jandarmi în timp ce se deplasau cu un autoturism de teren, înmatriculat în alt stat. Pentru oprirea lor au fost trase în plan vertical, mai multe focuri de armă de către jandarmi, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În interiorul autoturismului, au fost identificate mai multe instalaţii artizanale pentru sustragerea produselor petroliere precum şi un rezervor, improvizat, cu o capacitate de aproximativ 2 tone, gol. Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 6 Rurale Cernavodă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat, urmând a fi făcute propuneri legale corespunzătoare prin unitatea de Parchet competentă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614