REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Foleanu: „Elevii merituoşi din Mangalia au primit doar pe hârtie bursele“

Foleanu: „Elevii merituoşi din Mangalia au primit doar pe hârtie bursele“

Replica API 10 martie 2016 | 23:40 411

În calitate de consilier local, care a aprobat acordarea de burse şcolare elevilor cu rezultate foarte bune la învăţătură, Paul Foleanu, de la Mangalia, anunţă că protesteză faţă de „abuzul primarului Mangaliei, Cristian Radu”, de a nu pune în aplicare iniţiativa privind acordarea elevilor merituoşi burse. „Este vorba despre HCL nr. 185 din data de 16.10.2015, privind aprobarea numărului şi cuantumului burselor şcolare acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat în anul şcolar 2015 – 2016, ce are ca temei Ordinul Ministrului Educaţiei nr. 5576/2011 şi Legea nr. 1/2011 a Educaţiei naţionale. Hotărârea aprobată de Consiliul Local Mangalia vizează oferirea de burse de performanţă (80 de lei/luna), de merit (70 de lei), de studiu (55 de lei) şi sociale (50 de lei). Cu toate că au trecut luni bune de la aprobare, hotărârea nu este pusă în aplicare, din cauza primarului care refuză să ofere elevilor studioşi ai municipiului bursele ce li se cuvin“, spune Paul Foleanu.

„ Edilul nu poate să mai motiveze faptul că nu are buget, întrucât noi, consilierii, am votat sumele necesare oferirii burselor, prin urmare, este vorba despre un nou abuz. Solicit, de urgență, primarului, ordonator principal de credite, să repartizeze acești bani copiilor din Mangalia, să înțeleagă că legea trebuie respectată și aplicată și, nu în ultimul rând, că elevii noștri buni nu trebuie să aibă de suferit din cauza relei-credințe de care dă dovadă acesta. De asemenea, primarul trebuie să conștientizeze faptul că pentru elevii nevoiași, bursele sociale reprezintă un ajutor binevenit care contribuie la stoparea fenomenului de abandon școlar“,a mai continuat consilierul local. Acesta speră că primarul își va apleca acum, „pentru prima dată în ultimii patru ani, privirea către învățământul din Mangalia pe care l-a lăsat de izbeliște. De altfel, singurul său ”merit”, în cei 4 ani, este declarația potrivit căreia ”nu trece pragul niciunei instituții de învățământ decât dacă este invitat”, atitudine care a contribuit, din plin, la renegarea unităților școlare din municipiu! Sper că primarul nu așteaptă invitație de la cadrele didactice pentru a înmâna, personal, aceste burse elevilor, așa cum procedează, lunar, cu persoanele vârstnice, ocazie de care profita pentru a denigra activitatea Consiliului Local Mangalia. Edilul și-a făcut un obicei din a se promova electoral pe bani publici în fața vârstnicilor, pe care încearcă să-i convingă că de toate problemele și lipsurile municipiului ne facem vinovați noi, consilierii“. Paul Foleanu îl somează public pe primarul Municipiului Mangalia să nu mai facă reclamații directorilor de instituții scolare la ISJ Constanța, pe motiv că au solicitat Consiliului Local alocarea fondurilor necesare bunei funcţionări a şcolilor şi grădiniţelor. „Cu astfel de gesturi, primarul va rămâne în istoria orașului ca întâiul edil ce ”dăruiește” cadrelor didactice, de 8 Martie, o reclamație în locul unui buchet de flori! De aceea, este important ca oamenii să fie bine informați și să cunoască adevăratele probleme ale municipiului, dar și persoanele care contribuie la acutizarea lor“,a conchis Foleanu.

Faţă de cele declarate de consilier, reprezentanţii Primăriei Mangalia au reacţionat spunând că întârzierea plăţilor este cauzată tocmai de opoziţie, care a tergiversat aprobarea bugetului pe anul în curs.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218