REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

‘Folk de Colecție’ la Constanța și Mangalia

‘Folk de Colecție’ la Constanța și Mangalia

Replica API 11 ianuarie 2019 | 02:10 404

Muzica „generației în blugi și adidași” vine la Constanța și Mangalia în două concerte de excepție, organizate de Asociația Constanța Rock 89.

Sub denumirea „Folk de Colecție” trei nume mari și renumite ale acestui gen muzical, artiști consacrați, vor susține recitaluri live, cântând despre viață, prietenie şi iubire, în două concerte extraordinare la Constanța și Mangalia.

La 160 de ani de la Mica Unire, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu le vor reaminti celor prezenți refrenele mult iubite ale muzicii folk.

„Folk de Colecție” la Constanța și Mangalia pe 24 ianuarie, respectiv 25 ianuarie.

„Folk de Colecție” la Constanța. Acordurile de chitare vor răsuna pe data de 24 Ianuarie 2019, la Teatrul de Operă și Balet "Oleg Danovski", de la ora 19.00.

Prețul biletului este de 50 de lei și poate fi procurat de la casa Teatrului, începând cu data de 10 ianuarie 2019.

„Folk de Colecție” la Mangalia. Pe data de 25 Ianuarie 2019, Vasile Seicaru , Ducu Bertzi și Victor Socaciu vor susține un concert extraordinar la Casa de Cultuă a orașului Mangalia, de la ora 20.00.

Prețul biletului este de 50 de lei și poate fi procurat de la Casa de Cultură Mangalia începând cu data de 10 Ianuarie.

Cele două evenimente sub genericul „Folk de Colecție” sunt organizate de Asociația Constanța Rock 89. Reamintim că în luna iulie 2017, Asociația Constanța Rock 89 a organizat festivalul intenațional Capidava Rock Fest.

Vasile Șeicaru debutează în formația Cristal ca solist vocal în 1970.

Din 1978 devine membru al Cenaclului Flăcara, fiind recrutat de însuși Adrian Paunescu în timpul unei transmisiuni TV din Galați.

Din 1990 evoluează solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare.

În anul 2006 primește din partea Președintelui Romaniei „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”.

Ducu Bertzi a debutat pe o scenă recunoscută în 1976 la Baia Mare, iar consacrarea in Cenaclul Flacara a avut loc în toamna anului 1979 când a lansat cântecul "Când s-o-mpărțât norocul", în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.

A susținut peste 4.500 de concerte atât în țară cât și in străinătate, în mijlocul comunităților românești.

Victor Socaciu debutează în 1970 pe scenă cu trupa rock Zodiac, iar în Cenaclul Facăra ajunge în anul 1974, cu piesa „Ținta”. Părăsește Cenaclul în 1982 pentru a-și dezvolta propria carieră profesională. A efectuat mii de turnee în țară și străinătate, fiind recompensat cu prestigioase premii ale lumii muzicale.

În 2004 primește Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria B - "Muzică", „pentru contribuțiile deosebite în activitatea artistică și culturală din țara noastră, pentru promovarea civilizației și istoriei românești”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se stie. Numai fraierii sunt amendati. Inainte credeam ca nu te amendeaza din cauza granicerului mos Teaca cu care stateai la masa sa va amintiti de tonele de tigari care le bagai pe tura lui dar acum vad ca esti smecher si dupa ce ala a ramas doar cu pensia nesimtita.
0
0
Azi trag masina ca de obicei neregulamentar la El Greco in Mangalia. Daca ma intreaba de sanatate vreun local sau national sa vezi ce folk fac cu el. Folk ul pe pentru mosnegii care au Folci
2
2
Folk inseamna poezie,dar cine nu cunoaste asculta manele si bum,bum,bum!
2
1
,,Veoriko"-se vede ca n-ai trait perioada cand,la scoala, se mai invatau limba romana si muzica !Acum stiti doar:DO,RE,MI,FA,SO,LEA,SI,TU !?
2
0
Daca l ai asezat pe Sinatra langa Vasile Seicaru e ca si cum l ai pune la aceiasi masa pe Ilarion Ciobanu cu Al Pacino...Gata s au dus astea tot pe astea o stoarceti?Beattles langa Ducu Bertzi?Ce model? din ce an?Va refereati la Beattles cele Cabrio sau Coupe?Benzina sau Diesel?
3
2
La noi la Mangalea ie bune manelele sau niste vedete mai din alea cu chiloti la vedere. Muzica roc si folc ie pentru prosti,ca si muzica aia de multe viori,adeca clasica,pentru morti. Sa vina la Mangalea din alea cu buci si sa zica beibi,ai lav taci mi eand fac mi. Si mai bine fara bilet,ca noua ne place sa fie numa moca,sa ramana bani de bautura.
3
1
raican.ro - Rotary
0
0
Cine le place aceasta muzica na-u decat sa o asculte, este o tara libera in care fiecare face ce doreste
1
4
Zero cultura la unii care comenteaza aiurea pe aici.Fiecare perioada are in top unul sau mai multe genuri muzicale.Nu poti sa renegi perioada Frank Sinatra,Beattles, Michael jackson ...si nici cea folk de la noi, fie ca place sau nu.
11
0
sa fi mosneag nu este o valoare dimpotriva
1
3
Floc si par mult,the early 80's nostalgici studenti epatand prostie depresie bere 4 5 acorduri la chitara si mult fum de tigare pe versuri neintelese de o ambiguitate abstracta facuta pentru alte timpuri,proaste gri si depresive cand te vroiai liber si hipster dar erai calcat de securisti !Fuck it not for us
5
7
Muzica folk e pentru boschetari
4
14

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367