REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fondul Proprietatea a propus insolvenţa ca alternativă la capitalizarea Poştei Române

Fondul Proprietatea a propus insolvenţa ca alternativă la capitalizarea Poştei Române

Replica API 14 decembrie 2017 | 00:00 263

Minister:

Minister:

Fondul Proprietatea (FP) obstrucţionează capitalizarea Poştei Române, singura alternativă înaintată de către acţionarul minoritar pentru salvarea operatorului naţional poştal fiind declararea insolvenţei companiei, informează Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), într-un comunicat de presă, scrie AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în cursul zilei de miercuri, ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, a convocat o întâlnire cu delegaţia FP, acţionarul minoritar al Companiei Naţionale 'Poşta Română' (CNPR) pentru a-i prezenta ultimele acţiuni desfăşurate pentru capitalizarea operatorului naţional de servicii poştale şi a face un ultim efort în atragerea Fondului în procesul de capitalizare.

"Discuţiile de astăzi (miercuri, n.r.) au eşuat. Johan Meyer, co-manager de portofoliu în România al FP, a propus ca alternativă la capitalizare, insolvenţa companiei, în ciuda eforturilor statului român de a investi 170 milioane de lei în capitalizarea CNPR şi a faptului că anul acesta compania va încheia pe profit net.

Propunerea FP a fost respinsă cu fermitate de ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, care susţine că redresarea Poştei Române va fi făcută în ciuda obstrucţionărilor Fondului Proprietatea, iar procesul de capitalizare va continua. De asemenea, Lucian Şova precizează că FP dă dovadă de lipsă de proactivitate, inclusiv în susţinerea intereselor acţionarilor săi", se arată în comunicatul citat.

Fondul Proprietatea a dat în judecată compania "Poşta Română", în luna octombrie, pentru că schimbase trei membri ai Consiliului de Administraţie, dar CNPR a câştigat în instanţă procesul cu acţionarul său minoritar. Ministerul de resort subliniază faptul că FP contestase schimbarea membrilor CA, deşi niciunul dintre cei înlocuiţi nu era din partea Fondului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218