REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Fonduri guvernamentale pentru instalaţii de cogenerare în centralele termice din Mangalia

Fonduri guvernamentale pentru instalaţii de cogenerare în centralele termice din Mangalia

Replica API 30 iunie 2017 | 01:10 418

Ministerul Dezvoltării Regionale a alocat Primăriei Mangalia fondurile necesare pentru cofinanţarea unui proiect de cogenerare în centralele termice din Mangalia. Măsura a fost luată de către reprezentanţii ministerului de resort, în baza unui proiect depus de Primăria Mangalia cu scopul reducerii costurilor cu încălzirea pe timpul iernii.

Documentaţia aferentă proiectului a fost întocmită şi depusă la Guvern în cursul anului trecut, iar ulterior Consiliul Local Mangalia a aprobat finanţarea a 30% din valoarea proiectului. "Insula de cogenerare va avea trei etape de implementare, până în anul 2020. Aceasta are avantajul reducerii costului gigacaloriei către populaţie şi implicit a folosirii energiei electrice produsă de motoarele termice pentru instituţiile publice din oraş, precum şi pentru iluminatul stradal", a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Referitor la această primă etapă de instalare a motoarelor termice performante, edilul a precizat că prin acest program se reduce considerabil preţul de furnizare a agentului termic către populaţie şi se reduc pierderile de pe reţeaua de distrbuţie.

"Primul meu obiectiv ca primar, a fost să racordez oraşul la reţeaua de gaze naturale şi să reducem preţul gigacaloriei. Într-un singur an, am rezolvat ambele probleme. După finalizarea întregului proiect de cogenerare, Primăria va putea furniza apă caldă şi căldură la preţuri mult mai reduse pentru toţi locuitorii oraşului", a mai spus primarul Mangaliei. Valoarea investiţiei, într-o primă etapă este de aproximativ 6,5 mil. de lei, bani care vor fi investiţi în montarea unui motor termic la CT9 şi instalaţiile aferente. În paralel, se lucrează şi la reabilitarea centralelor termice printr-un program de reducere a pierderilor pe reţeaua de distribuţie, respectiv modernizarea CT7, CT13, CT18, CT24.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mergeti la semnaturi sa inceapa referendumul ca orasul este dezastru total! radule iti sunt numarate zilele
0
0
Aia de prin Dobrogea ce au cautat sa si faca vile acolo?? Traiesc ca sobolanii in praf si mezerie da au vile fraierii. Erau smecheri si aia de la sobe ca ei fac ce vor si acum plang dupa incalzirea centralizata??? Hai sictir, prostii isi merita soarta! Asa ati vrut voi, nu va trimis nimeni sa faceti cacatu praf ....
1
0
SOBOLANUL TAMPONAT SI FIERT IN ULEI DE FRANA IAR SE DA IN STAMBA, VINE ORICUM REFERENDUMUL SI INCEPE DERATIZAREA
1
3
Taci ma. astea sunt pentru mocangii care nu muncesc si au subventie din banii tai. acum mai au inca ceva din banii tai. tu , care muncesti esti sclav. asa iti trebuie ca ai votat PSD
2
2
Cum pentru toti locuitorii orasului? Nu toti locuitorii sunt racordati la reteaua de termoficare.Cartierul Colinisti, Dobrogea 1 si 2, Strada Oituz,Mihai Viteazul,blocurile cu sobe din oras unde se mai face foc cu lemne , pe care unii locatari le cara din boxele de la subsol pana la etajul 3.Despre ce vorbim???
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369