REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fonduri “manglite”. CJC a dat pe mâna Parchetului proiectele începute în mandatul trecut şi neterminate!

Fonduri “manglite”. CJC a dat pe mâna Parchetului proiectele începute în mandatul trecut şi neterminate!

Replica API 25 septembrie 2017 | 00:05 439

Consilierii stabilesc dacă se constituie parte civilă în două dosare

Consilierii stabilesc dacă se constituie parte civilă în două dosare

Consilierii judeţeni sunt convocaţi, în data de 29 septembrie, în şedinţă, două dintre punctele înscrise pe ordinea de zi referindu-se la constrituirea CJC ca parte civilă în dosarele 2407/P/2016 şi 2404/P/2016, aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Iniţiativele vin ca urmare a faptului că, în data de 20.10.2016, UAT Judeţul Constanţa a formulat sesizări penale către Direcţia Naţională Anticorupţie-Serviciul Teritorial Constanţa în referire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi obţinere ilegală de fonduri faţă de persoanele responsabile pentru neimplementarea la termenul stabilit a unor proiecte europene. Ulterior, acestea au fost înaintate de către DNA, spre instrumentare, Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Două dintre dosarele înregistrate cu nr. 2407/P/2016 şi 2404/P/2016 vizează sesizările formulate de actuala conducere a Consiliului Judeţean Constanţa împotriva persoanelor considerate a fi vinovate de neimplementarea următoarelor Proiecte: „Modernizarea drumului judeţean între Ovidiu-Poarta Albă (DJ228A)” – sesizare formulată împotriva executantului lucrărilor; „Extindere UAMS Agigea prin înfiinţarea unui centru de îngrijire a persoanelor cu afecţiuni Alzheimer” – sesizare formulată împotriva proiectantului, asistent proiectantului şi executantului lucrării;

„Creşterea atractivităţii turistice a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa” - sesizare formulată împotriva asistent proiectantului şi executantului lucrării; „Centrul productiv meşteşugăresc pentru susţinerea activităţilor turistice şi de agrement Ovidiu” - sesizare formulată împotriva proiectantului, asistent proiectantului şi executantului lucrării; „Centrul multifuncţional educativ pentru tineret”, sesizare formulată împotriva proiectantului şi asistent proiectantului. În interesul soluţionării celor doua dosare penale, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a solicitat Consiliului Judeţean să comunice dacă se constituie parte civilă.

„Dacă faptele savârşite de către persoanele menţionate în sesizări (executanţii lucrărilor – n.r.) se vor dovedi a fi reale, acestea sunt de natură a prejudicia în mod evident bugetul judeţean”, explică reprezentanţii CJC, motiv pentru care au fost iniţiate proiecte privind constituirea instrituţiei ca parte civilă în aceste dosare. „Situaţia de fapt existentă conduce la ideea că Judeţul Constanţa nu poate finaliza în timp util proiecte finantate din fonduri europene şi cofinanţate din bugetul de stat şi bugetul local. Nefinalizarea proiectelor are drept sancţiune restituirea sumelor primite de la Ministerul Fondurilor Europene – Autoritatea de Management.

Imposibilitatea finalizării este cauzată de nerespectarea clauzelor contractuale de către persoanele responsabile în derularea proiectelor (proiectanţi, executanţi, prestatori). Ţinând cont de situaţia de fapt prezentată anterior şi luând în considerare dispozitiile Codului de procedură penală care reglementează materia acţiunii civile, respectiv constituirea ca parte civilă într-un proces penal, este oportun să ne exprimăm acordul cu privire la constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă în dosarele penal nr.2407/P/2016 şi nr.2404/P/2016”, se arată în expunerea de motive a celor două proiecte de hotărâre mai sus amintite.

Alexandra CUCU

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/bomba-nicusor-constantinescu-un-nou-dosar-penal-alaturi-de-darie-gambuteanu-si-belu-326331/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puteti trece aici si perdelele forestiere.La Castelu s-au ,, plantat"niste nuiele luate cred de prin garduri si ,posibil,ca se fac plati si acum pt intretinerea...padurii care,fizic ,nu exista.
1
0
cautatii si-n cur pe Constantinescu si Shaideh, pentru toate proiectele de und au manglit bani, nu este vreun proiect fara mangleala
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367