REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Fonduri UE de 550 de milioane de euro pentru angajatorii de șomeri și tineri, în special din mediul rural

Fonduri UE de 550 de milioane de euro pentru angajatorii de șomeri și tineri, în special din mediul rural

Replica API 14 noiembrie 2017 | 00:00 369

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene a lansat mai multe ghiduri privind accesarea fondurilor europene în valoare totală de 550 de milioane de euro pentru firmele care vor să angajeze șomeri și tineri, în special din mediul rural, a declarat, luni, secretarul de stat în MDRAPFE Mihaela Toader, la conferința "Criza forței de muncă în construcții - provocări și soluții", organizată de ziarul Bursa, scrie Agerpres.

"Pe piața forței de muncă, oferim o mare parte de finanțare. Vineri au fost lansate la finanțare, au fost deja la consultare publică, o serie de ghiduri care vizează sprijinirea forței de muncă prin servicii de formare profesională, certificare a competențelor și prime de mobilitate, prime de stabilitate, subvenții pentru angajatorii care angajează șomeri de lungă durată, în special din mediul rural, precum și tineri, apeluri deschise în valoare totală de 550 de milioane de euro. Sperăm ca antreprenorii să se bucure de această finanțare, pentru că încercăm să preluăm o parte din costurile cu ucenicia, cu angajarea sau cu mobilitatea pentru o parte din cei care angajează șomeri", a spus Toader.

Ea a adăugat că acestea sunt scheme de granturi, iar contribuția privată este mică, sub 5%, deci nu există o povară administrativă pentru firme. Aceste apeluri sunt deschise până în luna ianuarie.

"Prin urmare, vă rugăm să vă uitați dacă acolo găsiți resursele necesare să antrenați această mare masă de șomeri și inactivi. Mediul rural în România este afectat de mai multe condiții greu de abordat. Pe de o parte ai lipsa diversificării, cei de acolo nu au unde să se angajeze, ai lipsa de formare și mai sunt cei care își desfășoară activitatea în propria gospodărie. Aceștia nu figurează în înregistrările ANOFM sau ale Ministerului Muncii, nu le cunoaștem nivelul de calificare, nu știm profilul pe care îl au sau la ce ar putea ei să fie buni, pentru că sunt convinsă că orice om poate să fie bun la ceva", a continuat secretarul de stat.

Ulterior, tot luni, ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, a afirmat, într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, că acesta este cel mai mare pachet de măsuri finanțate din fonduri europene destinat șomerilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Creati locuri de munca!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218