REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ford îşi schimbă strategia din Europa şi se concentrează pe SUV-uri şi vehicule comerciale

Ford îşi schimbă strategia din Europa şi se concentrează pe SUV-uri şi vehicule comerciale

Replica API 30 iulie 2018 | 00:00 276

Ford redirecţionează cheltuielile în Europa de la maşini la SUV-uri, crossover-uri şi vehicule comerciale, care sunt mai profitabile, în încercarea de a readuce pe profit operaţiunile din regiune, informează Auto Week şi Automotive News Europe, citat de economica.net.

Afectat de Brexit şi de preferinţa consumatorilor pentru SUV-uri şi crossover-uri, operaţiunile Ford din Europa au înregistrat în primul semestru pierderi înainte de taxe de 73 de milioane de dolari, faţă de un profit de 88 de milioane de dolari anul trecut.

Anunţând rezultatele financiare ale Ford, directorul general Jim Hackett a afirmat: "Suntem extrem de nemulţumiţi de performanţa noastră din Europa". Pentru acest an compania americană se aşteaptă să raporteze pierderi în regiune, după câştiguri de 234 de milioane de dolari în 2017.

Directorul financiar al companiei auto, Bob Shanks, susţine că majoritatea gamei de vehicule a Ford din Europa este neprofitabilă.

Crossover-ul Kuga, furgonetele Transit şi Ranger şi "anumite vehicule importate" sunt profitabile în Europa, a declarat Shanks, fără a numit maşinile importate. Pe piaţa europeană ar putea fi adus şi crossover-ul Edge şi modelul sport Mustang.

Shanks a explicat că vehiculele reprezintă peste 200% din profiturile Ford în Europa, deşi reprezintă mai puţin de jumătate din venituri.

Jim Farley, şeful pieţelor globale la Ford, a apreciat că vehiculele comerciale sunt responsabile pentru 13% din marjele de profit ale companiei în Europa.

Ford îşi va schimba strategia şi se va concentra pe SUV-uri, crossover-uri şi vehicule comerciale, pentru a-şi îndeplini obiectivul de ajunge la o marjă de profit de 6% în regiune, a declarat Farley.

"Cu siguranţă avem nevoie de o schimbare majoră pe piaţa europeană, ne vom concentra pe operaţiunile profitabile de pe segmentul LVC (vehicule comerciale uşoare). Şi SUV-urile fac parte din acest plan, a explicat Farley.

În prezent, Ford vinde trei crossover-uri în Europa: EcoSport, Kuga şi Edge. În trimestrul doi din 2018, livrările Kuga şi EcoSport pe piaţa europeană au atins un nivel record, a informat compania americană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367