REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ford mizează pe SUV-urile mici fabricate la Craiova

Ford mizează pe SUV-urile mici fabricate la Craiova

Replica API 29 martie 2016 | 00:00 368

Sursa foto: capital.ro

Americanii de la Ford au decis să investească mai mult în fabrica pe care o au în ţara noastră, iar primul pas este producerea unui nou model.

Fabrica Ford de la Craiova va produce, din toamna anului viitor, un nou model la Craiova: SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport. Așa cum revista Capital anunța încă din anul 2012, când echipa redacției a fost prezentă la Amsterdam pentru a lua parte la prezentarea strategiei Ford, EcoSport va fi produs pentru Europa exclusiv în uzina de la Craiova. Modelul EcoSport pe care Ford îl comercializează în prezent în Europa, cu excepția Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India. Fabrica din Chennai va continua să construiască modelul pentru piața indiană, dar și pentru alte piețe la nivel global. Americanii s-au decis să aloce o importanţă mai mare fabricii din Craiova, unde în prezent se produce modelul B-Max, iar SUV-ul EcoSport promite să ţină ocupate toate cele trei schimburi. În prezent, cererea pentru B-Max este mică, astfel încât angajaţii au intrat de mai multe ori în şomaj tehnic. În 2015 au fost produse 47.967 unităţi B-Max, iar în 2014 au fost fabricate 52.829 exemplare. Capacitatea de producţie a uzinei este de 350.000 de unităţi an, însă oficialii Ford se aşteaptă ca la anul să producă 150.000 de maşini cu cei 2.650 de angajaţi.

Ford va investi aproape 200 de milioane de euro pentru producţia modelului EcoSport. Anunțul vine ca urmare a angajamentului pe care Ford și l-a asumat pentru a lansa noi cinci vehicule din gama SUV și crossover în Europa în următorii trei ani, începând cu noul Ford Edge, ce urmează a fi lansat în al doilea trimestru al acestui an. Vânzările de mașini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie care a crescut cu 10%. Segmentul SUV-urilor de mici dimnesiuni din care face parte și modelul EcoSport a crescut cu 44% în 2015. Ford se așteaptă ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la aproape 1.5 milioane de vehicule pe an, până în 2017, ceea ce reprezintă o creștere de 35% față de 2015. Pentru prima dată, americanii se așteaptă să depășească anul acesta pragul de 200.000 SUV-uri vândute în Europa, ceea ce reprezintă o creștere de 30% față de 2015. „Vânzările de EcoSport au urcat anul acesta cu aproape 30% și ținând cont de previziunile legate de creșterea vânzărilor din segmentul SUV–urilor de mici dimensiuni, pentru noi este momentul oportun să mutăm producția de EcoSport în Europa și să beneficiem astfel de forță de muncă excelentă și de fabrica noastră de la Craiova“, a declarat Jim Farley, președinte și CEO Ford Europa.

În ceea ce priveşte modelul B-Max, acesta va continua să fie produs, atâta vreme cât va exista cerere pentru el, a declarat Ana-Maria Timiş, directorul de comunicare al Ford. „Vorbim de volume mai mici, dar nu renunţăm la acest model“, a spus Timiş. De asemenea, nu vor exista angajări în perioada următoare, însă dacă va fi nevoie, oficialii Ford nu exclud această posibilitate. „În timp ce lucrăm la toate detaliile privind noile noastre planuri pentru Craiova, vom stabili și cerințele legate de forța de muncă și vom analiza dacă este nevoie să angajăm noi oameni pentru a sprijini aceste planuri. În acest moment, așteptările noastre sunt că vom păstra nivelul actual al forței de muncă de la fabrică. Dar vreau să subliniez că așteptăm și multe planuri pentru Craiova în anii ce urmează. Ne asumăm în continuare angajamentul de a găsi si alte oportunități ca fabrica din Craiova să construiască și alte produse Ford, atât vehicule cât și motoare, astfel încât să folosim și mai bine capacitatea de producție și tehnologia existente. Cred cu tărie că fabrica Ford din Craiova are un viitor puternic dacă va continua să-și îmbunătățească nivelul de competitivitate și flexibilitatea operațională“, a afirmat Farley. În ceea ce priveşte infrastructura deficitară, oficialul american a declarat doar că „trebuie continuată cooperarea cu Guvernul României și cu autoritățile locale pentru a îmbunătăți infrastructura și sistemul logistic“, conform capital.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614