REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fost adjunct la IPJ Constanța vrea să-și recalculeze pensia în justiție!

Fost adjunct la IPJ Constanța vrea să-și recalculeze pensia în justiție!

Replica API 25 ianuarie 2022 | 00:15 4581

Dorin Colidiuc, fost adjunct al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, continuă să se judece cu Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne. Prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, Colidiuc a solicitat pronunțarea unei hotărâri prin care se se dispună revizuirea drepturilor de pensie cuvenite, aflate în plată, prin care să se dispună obligarea pârâtei ca după determinarea cuantumului pensiei potrivit art. 28-30 și art. 108 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat să plătească separat de pensia de serviciu sporul pentru pensia suplimentară de la data încetării raporturilor de serviciu, cu menținerea în plată a pensiei mai favorabile. Întrucât decizia Tribunalului Constanța nu a fost una favorabilă pentru fostul adjunct, acesta a depus un apel în data de 21 ianuarie a.c., la Curtea de Apel Constanța. Trebuie menționat faptul că nu a fost stabilită o data a judecării apelului.

Dorin Colidiuc

Colidiuc continuă procesul cu Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne. Mai exact, fostul adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, Dorin Colidiuc, a depus apel la Curtea de Apel Constanța, în urma soluției pronunțare de Tribunalul Constanța, la data de 8 noiembrie 2021. Conform soluției de la acea vreme, acțiunea a fost respinsă ca nefondată.

Astfel, pe rolul Curții de Apel Constanța, la 21 ianuarie a.c., a fost înregistrat apelul. La acest moment nu s-a stabilit data judecării acestuia. În motivarea cererii de chemare în judecată, Colidiuc a solicitat pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună revizuirea drepturilor de pensie cuvenite, aflate în plată, prin care să se dispună obligarea Casei de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne ca după determinarea cuantumului pensiei potrivit art. 28-30 și art. 108 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat să plătească separat de pensia de serviciu sporul pentru pensia suplimentară de la data încetării raporturilor de serviciu, cu menținerea în plată a pensiei mai favorabile.Totodată, a solicitat să i se recunoască calitatea de creditor obligarea pârâtei la plata diferențelor de drepturi de pensie dintre sumele primite și sumele rezultate în urma revizuirii, actualizate cu indicele de inflație și cu dobânda legală aferentă, calculate de la data încetării raporturilor de serviciu și până la data plății efective, cu cheltuieli de judecată.

Rămâne de văzut dacă Dorin Colidiuc va primi un rezultat favorabil la apel.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Numai comentatori frustati ca are Colidiuc pensie si mwistii care au baut toata ziua nu au. Sa moara si capra vecinului mwie
2
0
Asta a frecat menta la greu , doar gargara , s-a plimbat pe la Galati aiurea numai ca sa prinda un scaun cald de loctiitor sef ipj sa 8asa cu pensie prea mare pt. munca de doar 26 ani . Dar cu munca ... mai putin.
17
5
Un adevarat politist
15
17
Sa traiti sefu !
9
10
Colidiuc a fost un baiat istet, cu scoala in America care le a cam tras o la smecheri
14
12
Nu a muncit putoarea asta nici macar pentru pensia minima. Numai de combinatii s a tinut cat timp a fost politist.
21
17

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614