REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° ConstanÈ›a Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Fost administrator PDL al firmei de salubrizare din Ovidiu, reangajat ca avocat de primarul PSD

Fost administrator PDL al firmei de salubrizare din Ovidiu, reangajat ca avocat de primarul PSD

Replica API 14 octombrie 2013 | 00:00 1444

În oraşul cu nume de poet, politica rimează cu haosul

În oraşul cu nume de poet, politica rimează cu haosul

Într-o şedinţă din luna aprilie a acestui an, Consiliul Local al oraşului Ovidiu a aprobat, printre altele, încheierea unui contract de consultanţă juridică, întrucât primăria avea nevoie stringentă de un apărător al intereselor sale în instanţe, după cum motivau, la acea dată, aleşii locali. Timpul a trecut, contractul s-a încheiat, banii din bugetul local se virează, corespunzător, în contul avocatului ales de primăria din Ovidiu, însă nu s-a spus, până acum, şi cine este purtătorul de robă plătit de edilul George Scupra. Surpriză sau nu, noul avocat al Primăriei Ovidiu este tânăra Elvira Pariza, care reprezintă deja interesele Ovi Prestcon, firma de salubrizare a oraşului, în mai multe procese de pe rolul instanţelor constănţene. Printre acestea, şi o speţă interesantă prin rezonanţa intimatului dat în judecată de Ovi Prestcon, respectiv Garda Naţională de Mediu- Comisariatul Judeţean Constanţa, administraţia din Ovidiu cerând judecătorului anularea unei amenzi aplicate de inspectorii de mediu în cazul gropii de gunoi a oraşului.

Problemele de mediu ale depozitului de deşeuri gesionat de Ovi Prestcon, prezentate în detaliu de "Replica", sunt, iată, confirmate, de acţiunea din instanţă sus menţionată, dar nu acesta este subiectul nostru de azi. Elvira Pariza, în vârstă de 33 de ani, proaspăta avocată a Primăriei Ovidiu şi firmei acesteia, Ovi Prestcon STL, a mai fost, în urmă cu ceva timp, în slujba oraşului, dar ca administrator al societăţii de salubrizare pe care acum o apără în instanţă. Tânăra Elvira abia împlinise 27 de anişori, când a fost numită, din partea PDL, pe 27.06.2012, membră a Consiliului de Administraţie de la Ovi Prestcon, alături de Valentin Bîrsan, Vasile Zaharia, Ioan Chiţa şi Luminiţa Margareta Stoian. Între timp, Elvira devine Bardoschi, în septembrie 2010, după ce s-a măritat cu afaceristul Cristian Viorel Bardoschi, pentru ca, în august 2012, să redevină Pariza, în urma divorţului. La cinci ani distanţă, juna pedelistă Pariza, al cărei cabinet de avocatură se află pe strada Poştei nr. 51, din Ovidiu, a fost reangajată la primărie, culmea, de către primarul PSD George Scupra. Potrivit unor surse, angajarea unei avocate PDL de către primarul PSD face parte din trocul politic jucat de edilul pesedist George Scupra cu opozantul pedelist Dan Pândichi, pentru ca social-democratul să aibă susţinerea adversarilor săi de faţadă, în condiţiile în care proprii aliaţi, din PSD şi PNL, îl sapă cu o convingere tovărăşească demnă, totuşi, de interese mai bune. Nu ştim cât cheltuie scoate Primăria Ovidiu pentru plata avocatei Elvira Pariza, cert este că fosta administratoră a Ovi Prestcon are deja un teanc impresionant de dosare în grijă, de această dată ca avocată a Ovi Prestcon, semn că tânăra pedelistă face ceva pentru banii aceştia. Bine sau rău, rămâne de văzut.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614