REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Fost angajat al Centralei Nucleare Cernavodă, la un pas de a fi evacuat

Fost angajat al Centralei Nucleare Cernavodă, la un pas de a fi evacuat

Replica API 28 octombrie 2016 | 00:00 467

Acte false împotriva lui?

Acte false împotriva lui?

Ichim Victor, un pensionar care va împlini vârsta de 72 de ani în câteva zile, acuză că i se face o nedreptate, care riscă să îl arunce în stradă. Se judecă de ani de zile pentru a nu fi evacuat din apartamentul său din Cernavodă. El acuză că au fost depuse acte false împotriva lui, lucru care i s-a confirmat de către criminaliștii de la București. Bătrânul specifică faptul că orașul Cernavodă se află încă pe harta României datorită lui.

Omul se judecă pentru evacuare de 15 ani, acuzând că cineva încearcă în mod intenționat să îi facă rău. În prezent, se judecă contestația la decizia de evacuare la Tribunalul din Medgidia. „Mă numesc Ichim Victor, am venit prin transfer în interesul serviciului de la Piatra Neamț în 1987, ca maistru specialist în procese crioscopice, la SCNE Cernavodă. Aveam locuință fond de stat la Piatra Neamț, cum aveau toți muncitorii. Venind la Cernavodă, mi s-a repartizat apartamentul în care locuiesc pe Strada Energiei, numărul 26, bloc A1, scara 5, apartament 89, locuință fond de stat în 1987.

După 6 luni, conform legii 5/1973, art. 19, mi s-a luat casa de la Piatra Neamț. Nu puteam să dețin două locuințe fond de stat. Contractul de inchiriere, pe 25.09.1987, locuință fond de stat, conform articolul 16, nu era accesoriu la contractul de muncă. Eu am avut un copil în armată când s-a întâmplat lovitura de stat, în 1989. Am avut o altercație cu finul lui Iliescu, care era director tehnic la Cernavodă. Am avut și altă problemă cu fabrica de oxigen cu el. Dacă exploda 900 de metri cubi de oxigen, pe 6 kilometri nu mai rămânea nimic. Am făcut cerere să îmi cumpăr apartamentul și ei trebuia să îmi dea consițământul.

Toate apartamentele erau repartizate de RAJCL. Contractul de închiriere se încheia cu întreprinderea care o avea în repartizare. Aici a fost și asociație de locatari, care președinte a fost Bucur, care acum este director. Din 2002, când am fost obligat să ies la pensie, mă poartă prin tribunale, mă hărțuiește și spune că este locuință de intervenție”, a declarat Ichim Victor pentru Replica. Locuința de intervenție este locuința construită lângă întreprindere, unde nu există contract de închiriere, unde angajații unei întreprinderi pot să o folosească pentru a se spăla, a dormi sau a mânca pentru perioade scurte de timp. Conform, actelor, locuința lui Ichim Victor nu se încadrează în această categorie. În urma cererii făcute de el, i s-a răspuns că până în momentul pensionării are timp să cumpere apartamentul.

Pensionarul acuză că ar fi fost acte false depuse în instanță

„Ei m-au chemat în judecată pentru evacuare de pe altă adresă. În procesul care s-a judecat au depus acte, precizări, să le demonstrez dacă am plătit pentru apartamentul 77. Contractul de închiriere depus de ei este fals, declarat și de Institutul de Criminalistică de la București. Ei au spus că nu am plătit tot ce trebuie. Eu am făcut cerere de strămutare la Brăila. A dispus evacuarea mea de pe adresa inexistentă. Am făcut recurs la Curtea de Apel din Constanța.

Am făcut contestație în anulare, la Galați, care a rămas definitivă, și conform hotărârii mi-au dat dreptate. Dar, după 15 ani, o judecătoare a declarat că cea de la Constanța este eroare materială.”, a adăugat bătrânul. Bărbatul a specificat că a plătit de fiecare dată dările pentru chirie, dar el a primit citație pentru a fi judecat de la o adresă inexistentă. Mai mult, el subliniează faptul că la tribunal a fost depus un contract de închiriere xeroxat, unde nu există semnătura lui și nu este nici măcar datat. Acel contract a fost declarat fals de către criminaliștii bucureșteni.

„Am avut câștig de cauză la Tribunalul din Constanța cu privire la acel act fals. Acum, ei au făcut recurs de pe altă adresă, nu de pe blocul în care stau, căci eu cică stau în apartamentul 5. Am făcut contestație la Bacău și am hotărâre definitivă. În 1998, s-a desființat RAJCL și toate locuințele au trecut la Uniunea Administrativ Teritorială, și conform legii, locuințele care se aflau în patrimoniul UAT sunt locuințe fond de stat. Întreprinderile noi înființate, SC Cernavodă, nu are personalitate juridică, deci orice act este fals.”, a încheiat bărbatul.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367