REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fost decan la Litere, ÎN PROCES pentru titlul de conferențiar universitar!

Fost decan la Litere, ÎN PROCES pentru titlul de conferențiar universitar!

Replica API 12 ianuarie 2019 | 14:14 2493

Mihaela Miron cere strămutarea dosarului

Mihaela Miron cere strămutarea dosarului

Conducerea Universității Ovidius Constanța a aplicat, la jumătatea anului trecut, mai multor profesori universitari sancțiunea retragerii titlului didactic de conferențiar universitar, având la bază un raport și o hotărâre ale Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, în urma evaluării ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior).

Totodată, aceștia au fost trecuți pe funcția didactică de lector universitar în cadrul facultăților în care activează, cu drepturile salariale aferente acestei funcții. Este vorba de Constantin Dina, Paris Stelian, Ruxandra Mircea și Claudiu Doru Damean, Mihaela Mirona (fostă Fulea). Cu toții au contestat deciziile la Tribunal. Însă, Mihaela Miron, fost decan al Facultății de Litere, a cerut pe 10 ianuarie, strămutarea dosarului la altă instanță.

După ce i-a fost retras titlul didactic de conferențiar universitar, în iulie 2018, rectorul Universitatii Sorin Rugină a dispus trecerea acesteia pe funcția didactică de lector universitar în cadrul Facultății de Litere.

Potrivit Consiliului Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării, titlul academic de conferențiar a fost acordat fără respectarea normelor în vigoare, potrivit ARACIS, unui număr de cinci cadre didactice. Raportul ARACIS al Departamentului de Evaluare a Calității conține la pagina 33 ”recomandarea esențială” de retragere a titlurilor academice acordate fără respectarea normelor în ceea ce-i privește pe cei cinci profesori ale căror dosare au fost verificate.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nemernica de Fulea mai nou o cheama Miron Miki ca asa isi zice..e doar o vita fomista disperata dupa bani si spagi, un caracter infect, razabunator si e pusa numai pe rele. Nu merita niciun titlul tot ce a facut e obtinut pe relatii si bani. Tanti Pulea r personaj care ar trebui sa vanda seminte la colt de strada in niciun caz nu merita titlul de lector sau profesor etc. Sunt terorizati toti elevii de ea si ar trebui sa faca o petitie toti sa ceara conducerii sa o faca disparuta. E o tiganca cu fuste, o hoata locul ei e in puscarie nu afara...
8
0
Situatia este foarte urata aici si Corpul de control al ministrului ar trebui sa stea de vorba cu oamenii, de urgenta.Putini sunt cei care mai au curajul sa riposteze la abuzurile si fraudele fara numar ale acestor indivizi.Ce se intampla este de neimaginat!
20
2
Sa fie anchetati si cei care au primit SPAGA si le-au dat titlurile nemeritat , dar si cei care au dat-o ! Asa este corect !
12
2
De ce nu s-a verificat nimic la un anumit protector cu o carte cu 3 pagini sau cum a mintit pentru a accesa granturi? Verificarile doar la comanda si cu rezultate dictate pai este corect?
21
0
Astia castiga sau nu in instanta, dar DNA ul sa vina taica sa verifice cum s-au facut din 2012 pana azi conf si profi, fara respectarea standardelor nationale, majoritatea dosarelor!! si sa vada prejudiciul halucinant pe care l-au adus statutului cu salariile lor. DNA Cta dormiti cumva sau predati si voi la Ovidius?
14
3
Totul a fost facut pe ascuns.vine vremea platilor pentru cei care fac lucruri la comanda.Fulea nu a gresit cu nimic
24
11
Doamna Fulea va castiga procesul cu nemernicii din uni
19
9
Ufff. As futeo putin pe grasa asta
12
13
Sa zica merci ca nu au ridicat-o pentru ce nenorociri a facut intre 2012-2014. Pute a tutun de la 10 metri si are 200 kg in viu.
20
20
E cum deaqu de se face ca majoritatea sunt make? Hai pe bune, acum.
15
4
Aduceti l pe Teodusu Are doctorate, shomoiog, plus cadelnitza Si da un Doamne miluiesteeeee !
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218