REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fost deputat PDL, 7 ani cu executare

Fost deputat PDL, 7 ani cu executare

Replica API 21 martie 2015 | 00:10 421

Judecătorii de la Tribunalul București l-au condamnat vineri pe fostul deputat Alin Trăşculescu la şapte de ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie. Alin Trăşculescu a fost condamnat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la spălare a banilor, delapidare şi uz de fals.

Decizia nu este însă definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În acelaşi dosar a mai fost condamant şi Marian Varvariche la cinci ani de închisoare. Totodată, instanţa a decis şi condamnarea lui Adrian Cristian Ene şi Dorian Geolfan, reprezentanţi ai unei societăţi comerciale, la cinci ani, respectiv cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare.

Potrivit procurorilor, Trăşculescu, în calitate de deputat şi preşedinte al Organizaţiei PDL Vrancea, a pretins de la Mircea Vintilescu, reprezentantul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, iniţial suma de 50.000 de euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. De asemenea, Trăşculescu a pretins şi 1,1 milioane de lei, din care a primit, prin intermediul lui Calotă, în trei tranşe, 374.000 de lei, susţin procurorii.

"Banii au fost pretinşi cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să remită lui Trăşculescu Alin-Silviu sumele solicitate. Pentru obţinerea acestor foloase, Trăşculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influenţă asupra reprezentanţilor autorităţilor locale din judeţul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi asupra funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului cu atribuţii de verificare, avizare şi aprobare în derularea procedurii specifice aceluiaşi program, precum şi asupra reprezentanţilor unei societăţi comerciale, pentru a-i determina să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător", susțin procurorii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218