REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fost DEŢINUT, ACUZAT că a AGRESAT un OFIŢER într-un club din Constanţa

Fost DEŢINUT, ACUZAT că a AGRESAT un OFIŢER într-un club din Constanţa

Replica API 28 februarie 2019 | 00:00 927

Constantin Podoleanu este o mai veche "cunoștință” a oamenilor legii, el fiind condamnat inclusiv pentru că a sustras bani din conturile mai multor persoane. Astfel, după ce ieșise din închisoare și era cercetat într-o altă speță, el a fost acuzat că a agresat, într-un club din Constanța, un bărbat care se pare că este ofițer în cadrul Penitenciarului Poarta Albă.

Faptele s-ar fi petrecut înspre finele anului 2014, dosarul a ajuns în instanță în vara anului 2016, iar instanța de fond s-a pronunțat pe 19 februarie 2019. Potrivit actului de sesizare și declarațiilor date de persoana vătămată, ofițer în cadrul Penitenciarului Poarta Albă, în noaptea de 18 spre 19.10.2014, s-a deplasat în clubul Luv din zona Dacia din municipiul Constanța împreună cu prietenul său, și acesta din urmă lucrător în cadrul penitenciarului.

La aproximativ 5 minute după ce a intrat în club și se afla în dreptul barului, comandându-și ceva de băut, a venit la el o persoană de sex masculin care s-a apropiat la aproximativ un metru spunându-i "Ce faci mă, mă mai cunoști ?". Până ca persoana vătămată să apuce să-i răspundă ceva, imediat după ce l-a întrebat dacă îl cunoaște, individul care se apropiase de el l-ar fi scuipat în față și l-ar fi întrebat din nou "Zi mă, mă mai cunoști ?", după care l-ar fi scuipat iar în față, întrebându-l: "Te distrezi, a, te distrezi ?" după care imediat, cu țigara aprinsă pe care o avea în mână, l-ar fi ars pe față, pe buza de jos.

Persoana vătămată s-a dat în spate iar agresorul i-ar fi spus ceva de genul "Te omor, fu... morții mă-tii", spunându-i totodată că aceasta se va întâmpla dacă îl va mai prinde în club și, în același timp, s-a apropiat din nou de persoana vătămată, după care a plecat.

Victima a depus plângere la Poliție, oamenii legii declanșând o anchetă. Imaginile surprinse de camerele de luat vederi din club nu au putut fi vizionate întrucât au fost șterse după 3 zile. De asemenea, fiind audiat în calitate de suspect/inculpat, Podoleanu a precizat că nu l-a agresat pe ofițerul în cauză, că doar a dat mâna cu el și atât.

Inculpatul a fost ACHITAT: "Supoziția procurorului nu poate fi luată in considerare de către judecător"

În cele din urmă, instanța l-a achitat pe Podoleanu, motivând, potrivit rolii.ro: ”Analizând probele administrat în procesul penal, instanța constată în primul rând că nu sunt întrunite toate elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj prevăzută de art.257 alin.1 Cod penal, în principal elementul material, latura obiectivă, nefiind dovedit cu niciun mijloc de probă că vătămarea corporală cu țigara pe buza inferioară de către inculpatul P.C. a persoanei vătămate a fost săvârșită în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, ce ocupă funcția de ofițer la Penitenciarul Poarta Albă.

Din probele administrate nu rezultă că atingerea cu țigara de către inculpat a persoanei vătămate pe buza inferioară are vreo legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale persoanei vătămate care era ofițer la penitenciar și in perioada detenției inculpatului.

De asemenea, nu există nici o probă care să confirme declarația persoanei vătămate în sensul că inculpatul l-ar fi amenințat și că amenințarea ar fi creat o temere mare persoanei vătămate. Supoziția procurorului că ar exista această legătură fără a se baza pe probe certe nu poate fi luată in considerare de către judecător care trebuie să pronunțe hotărârea doar in baza unor probe care duc la convingerea că acuzația a fost dovedită dincolo de orice îndoială rezonabilă potrivit art.103 Cod pr.penală”.

Individul a mai bifat o condamnare!

Constantin Podoleanu a stat în închisoare (fiind codnamnat la 6 ani) pentru că ar fi sustras, alături de alte persoane, bani din conturi bancare. A fost eliberat condiționat, după care, în 2015 a mai bifat o condamanare, fiind eliberat la finele anului 2016.

”Admite propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de individualizare a regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, Jud. Constanţa. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului Podoleanu Constantin Catalin, deţinut în Penitenciarul Poarta Albă, din sent. pen. nr. 317/2015 a Judecătoriei Constanţa, mandat nr. 748/2015, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză. Pronunţată în şedinţă publică, azi 03.11.2016”, potrivit minutei judecătorești.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am racolat o pe Camarasu Elena Alina sa o scot la produs, sunt un proxenet si mi se rupe pl de garda
2
45
Podoleanu este un proxenet
52
4
Podo Catalin a luato pe Alina CM de la Tancu sa o scoata la produs!!!!
45
2
Karma lucreaza !
24
2
Prindeti-l pe 28 feb 17:29 si aduceti-l la mine. Sa vezi ce ii tai gatul de la o ureche la cealalta, mortii lui cu imigrantii lui cu tot!!!
4
1
Asa a fost?Dar domnul ofiter si celalalt coleg ce au facut cu onoarea lor?Au sters pe jos cu ea?
11
1
Popor de tigani smardoi si cocalari. Sa vina cat mai multi refugiati din siria si irak ca sa inlocuiasca acest popor de golani.
3
8
pai budi sterge camerele imediat cand e vorba de ceva ca altfel ii da nana baietii
24
2
Infractorii violenti sunt protejati de societate orin institutiile ei,deoarece pot fi folositi de sistemele represive prin popolarea de ONG-uri gen hastag resist sau ceva asemanator cu infractori,pentru a controla mai usor multimile de romani naivi si de obicei lasi,prostiti de propaganda diverse. Un sistem juridic care sa lupte impotriva infractiunilor pe bune nu e pe placul marii mafii care conduce de fapt tara,independent de cine si cum voteaza. Starea de tensiune e bine sa fie mentinuta,pentru abaterea atentiei populatiei de la adevar. Asta avem noi aici.
2
3
Bag pula in avatar
5
8
Si ce dovezi avea nevoie? Nu au fost martori?
34
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108