REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fost ministru al Agriculturii, condamnat la 3 ani de detenţie, pus în libertate

Fost ministru al Agriculturii, condamnat la 3 ani de detenţie, pus în libertate

Replica API 20 februarie 2018 | 00:32 369

Fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare, pentru abuz în serviciu, a fost eliberat. Tribunalul Constanţa a admis contestaţia formulată de fostul demnitar, împotriva hotărârii Judecătoriei Medgidia, care i-a respins, în primă instanţă, cererea de liberare condiţionată. Hotărârea este definitivă. Dacă Tribunalul nu i-ar fi admis contestaţia, următoarea cerere de liberare putea fi formulată abia peste câteva luni.

Săptămâna trecută, fostul ministru de la „Agricultură” s-a prezentat la Tribunal, pentru a contesta decizia de pe fond, dar a venit liber, fără a fi adus de maşina Penitenciarului Poarta Albă, aşa cum se obişnuieşte, asta pentru că Stelian Fuia se afla într-o permisie de câteva zile.

Potrivit DNA, fostul ministru al Agriculturii, Stelian Fuia, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, cu obţinerea de foloase necuvenite, faptă săvârşită pe vremea când era director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea. Potrivit procurorilor, alături de fostul ministru au mai fost trimiși în judecată Daniel State, cumnatul lui Fuia și asociat la SC Procera Agrochemicals, acuzat de complicitate la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, Dragoș Alin Paraschivescu, director la o societate specializată în agricultură, sub acuzația de complicitate la abuz în serviciu și Constantin Oprișan, executor judecătoresc, acuzat de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu.

După cum spuneam, Stelian Fuia, în calitate de director la Staţiunea de Cercetare şi Dezvoltare a Plantelor Medicinale şi Aromatice Fundulea, (funcție pe care a deținut-o în perioada 1.03.2005-15.12.2007), cu știință şi în înţelegere cu State Daniel, Paraschivoiu Dragoş Alin şi Oprişan Constantin, a omis îndeplinirea unui act de serviciu, respectiv nu a efectuat demersuri pentru prezentarea documentelor din care rezulta că proprietar al unor bunuri era statul român, în cadrul unei proceduri de executare silită derulată în perioada mai-decembrie 2005, fapt ce a condus la scoaterea ilegală, prin procedură de licitaţie, a respectivelor imobile din patrimoniul statului. Licitaţia a fost organizată de Oprişan Constantin la 19 decembrie 2005. În acest mod, s-au obţinut foloase necuvenite constând în îndestularea creditorului Procera Agrochemicals România SRL (reprezentată de Daniel State) cu suma de 174.631 lei, precum şi în împroprietărire frauduloasă a luiParaschivoiu Dragoş Alin. Prejudiciul adus statului român şi nerecuperat este de 1.611.522 lei (echivalent 358.228 euro).

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
oare de ce nu a fost recuperat prejudiciu ? s-au facut judecatorii partasi la furt ? DA !!!
1
0
Numai hoti
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218