REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Fost ofițer de la ISU Teleorman, reținut de DNA

Fost ofițer de la ISU Teleorman, reținut de DNA

Replica API 6 mai 2015 | 00:42 242

Procurorii militari din cadrul DNA l-au reținut pentru 24 de ore pe col. (r.) Petre Graure, fost ofițer la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "A. D. Ghica" Teleorman și administrator al unei societăți comerciale cu profil "furnizare servicii formare profesională", acuzat de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals.

În același dosar, a fost reținută Doina Jantea, administrator al unei societăți comerciale cu același profil.

De asemenea, procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, față de col. Remus Mârlogeanu, prim-adjunct al șefului ISU Teleorman, col. Aurel Chivu, adjunct al șefului ISU Teleorman, lt. col. Vasilică Hampu, șef Centru Operațional în cadrul ISU Teleorman, plt. adj. șef Alexandru Ion.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada februarie — august 2014, Petre Graure și Doina Jantea, în calitate de administratori la două societăți comerciale, au organizat șapte cursuri de formare profesională cu 120 cursanți, în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, cărora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor persoane trebuia realizată de Remus Mârlogeanu, Aurel Chivu, Alexandru Ion și Vasilică Hampu, desemnați în acest sens de comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de către conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "A. D. Ghica".

În realitate, niciunul dintre cursanți nu a efectuat vreo oră din cele 118 prevăzute în programa pentru pregătirea teoretică și practică.

De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate înscrisurile prevăzute de lege a se întocmi pentru organizarea și desfășurarea cursurilor și examinărilor fiind false.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369